Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Εκδήλωση του Ιερού Λόχου 2012, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για την μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης. Φωτογραφίες και βίντεο.


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τηνς Κυριακή 29 Μαϊου 2016 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ευόσμου η εκδήλωση του Συλλόγου για την μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης.Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό ομιλητή τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Καραγιαννίδη που μέσα από πλήθος διαφανειών και βίντεο μας ανέλυσε της πτώση της Κωνσταντινούπολης.Ευχαριστούμε θερμά και τον τον Δήμο Ευόσμου για την φιλοξενία αλλά και τον κ. Καραγιαννίδη για τις γνώσεις που μας προσέφερε.


Η αφίσα της εκδήλωσης (τοιχοκολλήθηκε στην περιοχή του Ευόσμου)
Το φυλλάδιο της εκδήλωσης (διανεμήθηκε σε 1200 αντίτυπα, στον Εύοσμο)


Βίντεο από την εκδήλωση :

 


Ο εξαιρετικός ομιλητής που μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις του στο θέμα της Άλωσης και το υλικό που μας πρόβαλε (περισσότερες από 200 διαφάνειες):

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας, Ανδρέας Γενιάς, κλείνει την εκδήλωση:Ευχαριστούμε μία ακόμη φορά τα ελληνορθόδοξα ιστολόγια που στήριξαν την εκδήλωση μας.

Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι και Φίλοι των ειδικών Δυνάμεων
http://ierosloxos2012.blogspot.gr/2016/05/2012_30.html

Ακολουθεί ένα κείμενο για την Άλωση από τους Λατίνους (Παπικούς), το 1204 μ.Χ.:


Η λεηλασία της Κωνσταντινούπολης

Ώσπου ήρθε η άλωση της Πόλης το 1204 από τους Φράγκους.

Οι Φραγκολατίνοι που κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη στις 13 Απριλίου του 1204, κυριολεκτικά την καταλήστεψαν. Άρπαζαν ότι έβρισκαν. Ανάμεσα σε αυτά που ξήλωσαν για να τα μεταφέρουν στη Δύση ήταν και οι τέσσερις χάλκινοι ίπποι του Ιπποδρομίου της Πόλης.
Αναφέρεται πως τους ξήλωσε ο δόγης της Βενετίας Enrico Dandolo για να κοσμήσει οικία στη Βενετία! Τα τέσσερα ορειχάλκινα αγάλματα κόσμησαν την οικία του Domenico Morosini. Γύρω στο 1378 κατέληξαν στη διακόσμηση του ναού του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.
Ένα μέρος της τεράστιας αρπαγής των φραγκολατίνων καταγράφεται στο http://www.ortodoxia.it/ από όπου μεταφέρουμε, στα ελληνικά, μερικά στοιχεία:

Μερικά από τα λεηλατημένα της Κωνσταντινουπόλεως στην σημερινή Βενετία.

«...Αφού έλαβαν άφεση αμαρτιών, από τον Πάπα, οι Σταυροφόροι, επιτέθηκαν. Η Κωνσταντινούπολη έπεσε μετά από τρεις ημέρες. Όταν εισέβαλαν στην πόλη οι Σταυροφόροι άρχισε σε ένα "όργιο σφαγής, κτηνωδίας και βανδαλισμού που δεν είχαν δει στην Ευρώπη από τις βαρβαρικές επιδρομές, εδώ και επτά αιώνες' . Κανείς δεν είχε γλιτώσει, ούτε επίσκοπος, ιερέας, καλόγρια, άνδρας, γυναίκα ή παιδί. Πυρπόλησαν όλα τα μέρη της πόλης. Άρχισαν τότε οι λεηλασίες και βεβήλωση απαράμιλλη στην ιστορία.


Μια ορδή χύνεται στη Αγία Σοφία. Κατέβασε την εικόνα του Παντοκράτορα, την πέταξαν σε έναν βωμό να λιώσει για να λάβουν το χρυσό, το ίδιο έκαναν με τις μικρές εικόνες καθώς και την εικόνα της Παναγίας που την ποδοπάτησαν, μάζεψαν όλα τα ιερά σκεύη για να ξεκολλήσουν τα κοσμήματα, άρπαξαν ψηφιδωτά και ξήλωσαν τις ταπετσαρίες από τους τοίχους. Μάζεψαν άλογα και μουλάρια στην είσοδο του ναού για να μεταφέρουν τα ιερά σκεύη, χρυσό, ασήμι και οτιδήποτε άλλο μπορούσαν να κλέψουν. Έβαλαν μια πόρνη στο θρόνο του ναού για να χλευάσουν τον Πατριάρχη.


Την ίδια μέθοδο της λεηλασίας και της βεβήλωσης ακολούθησαν σε εκκλησίες, μοναστήρια και παλάτια σε όλη την πόλη. Οι τάφοι των αυτοκρατόρων είχαν ανοίξει και όλα τα αγάλματα και τα μνημεία της κλασικής εποχής, ό,τι είχε επιζήσει από την «αρχαία Ελλάδα» και την αυτοκρατορική Ρώμη καταστράφηκαν. Ό, τι δεν μπορούσαν να το αρπάξουν το έριχναν στη φωτιά για να το λιώσουν και να πάρουν τα πολύτιμα μέταλλα και τους πολύτιμους λίθους.»
Μετά τη σφαγή, άρχισε μια αργή και μεθοδική εξάλειψη των θησαυρών από ορθόδοξες εκκλησίες, καθεδρικούς ναούς, μοναστήρια και μικρές εκκλησίες. Μεγάλες ποσότητες χρυσού και αργύρου από την Αγία Σοφία καταλήξανε στο Θησαυροφυλάκιο του Βατικανού.»Και λίγο πιο κάτω:

«Το καμάρι της Βενετίας είναι τα τέσσερα υπέροχα άλογα, από επίχρυσο ορείχαλκο, που χρονολογούνται από την εποχή του Κωνσταντίνου, είναι από τη λεηλασία του Ιπποδρομίου. Σήμερα κοσμούν τη βασιλική του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.
Ο θησαυρός του Αγίου Μάρκου έχει την πιο ακριβή συλλογή χειροτεχνημάτων από το βυζαντινό κόσμο, και περιλαμβάνει 32 κύπελλα Βυζαντινά, καθώς και διάφορα κειμήλια, ιερά, τα μέρη του βωμού, τα Ευαγγέλια, κοσμήματα, άμφια, χειρόγραφα και ιερά σκεύη. 

Στύλος από τους δύο του Ιππόδρομου της Κωνσταντινουπόλεως. Οι Βενετοί αφού τους μετέφεραν στην Βενετία τοποθέτησαν τον λέοντα σύμβολο τους στο επιστέγασμα.....Τα πλοία που εισέρχονται στη Βενετία ήταν γεμάτα με ψηφιδωτά, πίνακες, σκαλισμένες πέτρες, κολώνες, πολύτιμα χειρόγραφα, σπάνιες πέτρες και τα ξηλωμένα από την Κωνσταντινούπολη μνημεία συνέβαλαν στη δημιουργία της εμφάνισης του κύριου κορμού της πόλης που σήμερα λέγεται Βενετία.»

1 σχόλιο:

 1. 1.000.000 Τούρκοι ... πήγαν να τιμήσουν την Άλωση της Πόλης μας και να απαιτήσουν να λειτουργεί η Αγιά Σοφιά σαν τζαμί (οι μιναρέδες δεν τους φτάνουν).

  Πόσοι από τους 1.000.000 συμπολίτες μας Θεσσαλονικείς, πήγαν σε κάποια εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης;
  Πόσοι βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την σημερινή Άλωση της Ελλάδος από τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες;

  Κατά τα άλλα ονειρευόμαστε να την ξαναπάρουμε πίσω .. και παπαγαλίζουμε όλες τις προφητείες που το επιβεβαιώνουν.


  Σήμερα μέλη της ομάδας μας βρέθηκαν στην εκδήλωση του Ιερού Λόχου 2012, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (πληροφοριακά, ούτε πολιτικάντηδες ούτε άλλοι επίσημοι παραβρέθηκαν, προφανώς δεν είχαν προσκληθεί, οπότε το χαρήκαμε πραγματικά).


  Οι παραβρισκόμενοι άκουσαν από τον εξαιρετικό ομιλητή,
  1) για την Άλωση από τους Σταυροφόρους, το 1204 μΧ, μια ιστορία που (εσκεμμένα;) δεν μαθαίνουμε, όπως δεν μαθαίνουμε ότι τα 4 άλογα στον Άγιο Μάρκο της Βενετίας, προέρχονται από τα κλοπιμαία της Κωνσταντινούπολης (οι περισσότεροι θησαυροί μπήκαν σε χυτήρια κ έγιναν νομίσματα! από τους "πολιτισμένους" δυτικούς)


  2) για το απαράδεκτο συλλείτουργο με τους παπικούς μέσα στην Αγιά Σοφιά, του Αγίου Σπυρίδωνος, τον Δεκέμβριο του 1452 μΧ.
  Με τέτοιες προδοσίες της ορθόδοξης πίστεως, γιατί να μας λυπηθεί ο Θεός; (μήπως σας θυμίζει το σήμερα; την συμπροσευχή Πάπα Ιερώνυμου, Βαρθολομαίου στη Λέσβο; ή τις συμπροσευχές Βαρθολομαίου Πάπα σε Φανάρι και Ιεροσόλυμα; Ξέρετε ότι κανονικά Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος έπρεπε να είχαν καθαιρεθεί; αλλά ποιος να τους καθαιρέσει; ο λαός; ο λαός κοιμάται;)


  3) για κάποιους "χριστιανούς" που επικαλούνταν προφητείες και είχαν κλειστεί μέσα στην Αγια Σοφία και περίμεναν τον άγγελο να κατέβει να σφάξει όλους τους τούρκους, γιατί σύμφωνα με την προφητεία έπρεπε να τους στείλει στην Κόκκινη Μηλιά..
  Η Παναγιά όμως όπως βλέπετε ΑΦΗΣΕ να γίνουν όσα έγιναν


  Επειδή η Ιστορία επαναλαμβάνεται,
  επειδή την ώρα της μάχης κανείς δεν δικαιούται να επικαλείται προφάσεις για να συνεχίζει τον ύπνο του,
  και επειδή αμφιβάλλουμε αν θα βρεθούν ποτέ ξανά 1.000.000 Έλληνες να διαδηλώσουν για να γίνει η Αγία Σοφία ξανά ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ναός (αν είναι να πηγαίνει ο Πάπας όπως πηγαίνει στο Φανάρι, καλύτερα να είναι ακόμη και στάβλος),
  αντί να ονειρευόμαστε πως θα εκπληρωθούν οι προφητείες,
  ας δράσουμε, αν δεν είναι ήδη πολύ αργά.

  Από σχόλιο μας στην ανάρτηση:
  Μεγαλειώδες υπερθέαμα πρόσφεραν οι τούρκοι για τα 563 χρόνια Άλωσης της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)
  http://makpress.blogspot.com/2016/05/563.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.