Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τους Έλληνες Πεσόντες του 1940 σε Βουλιαράτες και Βοδίνο τίμησε ο ΕΣΒΗ 1914 - Ντροπή για το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο!

Τον απαιτούμενο φόρο τιμής στη μνήμη των Ελλήνων Στρατιωτών που έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών στην Βόρειο Ήπειρο κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου το 1940 - ΄41 τίμησε ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 στις 28 Οκτωβρίου 2016.


Ανήμερα της 76ης εθνικής επετείου του ΟΧΙ αντιπροσωπεία του Συλλόγου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.


Εκ μέρους του φορέα κατέθεσε στεφάνι στο κεντρικό Μνημείο των Πεσόντων η Γενική Γραμματέας κυρία Βιολέτα Νίκα.Από την επετειακή αυτή εκδήλωση την χειρότερη εντύπωση άφησε η αυθάδης και προσβλητική συμπεριφορά των Βορειοηπειρωτών υπαλλήλων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Βασίλη Κουτσού και Μαρίας Γιοβάνη οι οποίοι:


Πρώτον, απέφυγαν να εκφωνήσουν ολόκληρο το όνομα του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914", παρά μόνο με το αρκτικόλεξο (που χρησιμοποιείται μόνο στο γραπτό λόγο χάρην συντόμευσης) ενώ όλοι οι υπόλοιποι φορείς προσφωνήθηκαν κανονικά με ολόκληρα τα ονόματα τους, παρότι μας είχαν διαβεβαιώσει πέντε ημέρες νωρίτερα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Για το ίδιο θέμα διαβεβαίωσε και ο κ. Κουτσός τα μέλη του συλλόγου μας μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.


Δεύτερον, προσέβαλλαν την κυρία Βιολέτα Νίκα εκφωνώντας άλλο επίθετο την ώρα που ήταν η σειρά της να καταθέσει το στεφάνι, ενώ είχαν ενημερωθεί σωστά και έγκαιρα, τόσο για το επώνυμο όσο και για την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου μας, που ακόμα και αυτήν προσφώνησαν λάθος! 
Το χειρότερο είναι ότι οι βορειοηπειρωτικής καταγωγής, ανάξιοι υπάλληλοι του Προξενείου της μητέρας πατρίδας στο Αργυρόκαστρο, επέμεναν ότι ενημερώθηκαν για το λανθασμένο επίθετο που εκφώνησαν. 


Αν και ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στον ΟΑΣΕ εκφώνησε τον Σύλλογο μας με ολόκληρο το όνομα του κατά τη διάρκεια της συνεδρίας για τις εθνικές μειονότητες στην πρόσφατη συνδιάσκεψη στη Βαρσοβία (26 Σεπτεμβρίου 2016), οι εν λόγω υπάλληλοι του Ελληνικού Προξενείου, έθαψαν το όνομα της Βορείου Ηπείρου, αποδεικνύοντας ότι είναι πιο Αλβανοί και από τους ίδιους τους Αλβανούς. 


Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και στην κατάθεση στεφάνου από τον κ. Σάββα Σιάτρα εκ μέρους της Ένωσης Δροπολιτών Βορείου Ηπείρου "Ο Δρίνος", όπου κατά την εκφώνηση ο κ. Κουτσός αφαίρεσε τον όρο "Βόρειος Ήπειρος". 


Μέλη του Συλλόγου διαμαρτυρήθηκαν στον ίδιο τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Βασίλειο Τόλιο για την στάση αυτή, σημειώνοντας ότι ο φορέας είναι αναγνωρισμένος και εγκεκριμένος με αυτό το όνομα από το Πρωτοδικείο Αθηνών και με αυτό το όνομα έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί να προσφωνείται.
Δυστυχώς ο εκπρόσωπος της μάνας Ελλάδας περί άλλων τύρβαζε αφού βιαζόταν να πάει στο γλέντι που θα γινόταν στο κέντρο του χωριού.


Προφανώς η δραστηριότητα μας ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό κάποιους...


Οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην αλβανική επικράτεια (ή οι "Βορειοηπειρώτες" υπάλληλοι) αποφεύγουν να αναφερθούν στον όρο που περιγράφει γεωγραφικά το κομμάτι της Ηπείρου που δόθηκε από τις "μεγάλες δυνάμεις" στην Αλβανία το 1913, προκειμένου να μην προκαλέσουν πρόβλημα στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις.


Τους καρπούς αυτής της παρατεταμένης καρπαζοεισπρακτορικής πολιτικής τους "απολαύσαμε" με τις επίσημες αναφορές των αλβανών κυβερνόντων περί "τσάμικου" αλλά και με την επίδοση ειδοποιητηρίων σε δεκαεννέα οικογένειες Ελλήνων στη Χιμάρα για κατεδάφιση των οικιών τους, ανήμερα της εθνικής μας επετείου...


Μετά την εκδήλωση στους Βουλιαράτες αντιπροσωπεία του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" επισκέφθηκε το παρακείμενο χωριό Βοδίνο, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα των τριών Ελλήνων στρατιωτών με καταγωγή από την Άρτα της ελεύθερης Ηπείρου, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στο σημείο στις 28 Νοεμβρίου 1940. Κατάθεση στεφάνου από την Γενική Γραμματέα
του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" κυρία Βιολέτα Νίκα
στο Μνημείο Πεσόντων στο στρατιωτικό νεκροταφείο στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου

Αναμνηστική φωτογραφία της αντιπροσωπείας του Συλλόγου
στο Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτών στους ΒουλιαράτεςΑντιπροσωπεία του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914"
στο μνήμα των Ελλήνων Πεσόντων του 1940 στο Βοδίνο Αργυροκάστρου
Πηγή ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1914"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.