Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος
Όπως για τους πιστούς στον Χριστό η Ορθοδοξία είναι η μοναδική οδός προς την διάσωση της Ψυχής τους, έτσι και για τους Εθνικιστές ο Εθνικός Κοινωνισμός είναι η μοναδική οδός για την διάσωση του Έθνους. Ο δικός μας αγώνας είναι Εθνικός, Φιλολαϊκός,υπέρ της Πατρίδος και Πίστεως. Είμαστε τόσο αντικουμμουνιστές όσο και αντικαπιταλιστές. Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Δεν αφήνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ Έλληνα - Ελληνίδα αβοήθητο: Φιλανθρωπικό παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες για τη Μυρτώ

Πριν 2 μήνες, ο Ιερός Λόχος 2012 στήριξε την πρωτοβουλία για την Μυρτώ, που έγινε στην Λάρισα (σχετικοί σύνδεσμοι εδώ και εδώ), με κύριο διοργανωτή τον τοπικό Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο "Ελληνικρατείν".


Εκφράζουμε φυσικά την χαρά μας που 2 μήνες μετά,  μαθητές με τους καθηγητές τους αναλαμβάνουν μία ακόμη πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη και φυσικά καλούμαστε όλοι να την στηρίξουμε.
Θυμίζουμε ότι η Μυρτώ δέχθηκε βάναυση κακοποίηση από Πακιστανό, αλλά τελικά κατάφερε να ζήσει. Στο πρόσωπο τη βλέπουμε την δική μας κόρη και την δική μας αδερφή. Οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να την βοηθήσουμε

Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών ΔυνάμεωνΑκολουθεί η πρόσκληση - ανακοίνωση:

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 30, πίσω από τον ΟΤΕ στην Παπάφη) και ώρα 11.00 - 21.00


Χειροποίητες κατασκευές δημιουργών από όλη την Ελλάδα θα διατεθούν σε συμβολικές τιμές σε ένα φιλανθρωπικό παζάρι, τα χρήματα του οποίου θα διατεθούν στη Μυρτώ. Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2016, στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.


Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη δέχθηκε επίθεση από τον Αχμέτ Βακάς την ώρα που περπατούσε κοντά σε παραλία της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου είχε πάει μαζί με την μητέρα της και την αδερφή της για μπάνιο. Το κορίτσι απομακρύνθηκε για λίγο για να ακούσει μουσική και τότε ο δράστης, ο οποίος την παρακολουθούσε, απομόνωσε το παιδί, το χτύπησε στα βράχια και το κακοποίησε σεξουαλικά. Ο Βακάς διέφυγε και εντοπίστηκε στην Αθήνα από την αστυνομία. Στο δικαστήριο καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Η Μυρτώ εδώ και τέσσερα χρόνια περνάει τον προσωπικό της Γολγοθά. Έχοντας περάσει από πολλά νοσοκομεία της Ελλάδος και του εξωτερικού, βρίσκεται σήμερα στο Κέντρο Αποκατάστασης «Animus» στη Λάρισα. Το κέντρο «Animus» έχει καλύψει το σύνολο των εξόδων της 19χρονης, αλλά, όπως τονίζει η μητέρα της Μυρτώς, το κράτος δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία. Οι γιατροί προτείνουν η 19χρονη σήμερα Μυρτώ να επιστρέψει -ύστερα από 33 μήνες στο «Animus»- στο σπίτι της, καθώς η αλλαγή περιβάλλοντος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία της και κατ' επέκταση στη βελτίωση της υγείας της.


Η μετακίνηση, ωστόσο, στο σπίτι της οικογένειας στην Αθήνα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η μητέρα της Μυρτώς κ. Μαρία Κοτρώτσου λέει: «Δεν δέχομαι ότι θα περιμένω το παιδί μου να πεθάνει ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι. Δεν μπορώ να περιμένω το τέλος της ζωής του. Η Μυρτώ μου ζει και δεν θα την εγκαταλείψω. Σώθηκε με τη δύναμη του Θεού και θα κάνω τα πάντα για να γυρίσουμε στο σπίτι μας, ακόμα κι αν έχω απέναντί μου ένα κράτος ανάλγητο».


Απέναντι στην έκκληση μιας μητέρας που πάντα ελπίζει το καλύτερο δυνατό για το παιδί της, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά. Σε μια δύσκολη εποχή για όλους το μόνο που μπορεί να δώσει ελπίδα, όχι μόνο στη κ. Κοτρώτσου αλλά και σε όλους εμάς, είναι η στήριξη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη προκειμένου να μην χάσουν την πίστη τους στον άνθρωπο και το θεό.


Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η ομάδα στήριξης στη Μυρτώ στο facebook "Όλοι Μαζί Για Την Μυρτώ". 


Η ομάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα φιλανθρωπικό παζάρι για τη Μυρτώ, απευθύνοντας πρόσκληση προς ιδιώτες κατασκευαστές χειροποίητων δημιουργιών και bloggers, να διαδώσουν τη δράση και να τη στηρίξουν με τις δημιουργίες τους. Η συμμετοχή των δημιουργών είναι συγκινητική! Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περί τα 800 χειροποίητα αντικείμενα με σκοπό να πωληθούν στο παζάρι σε συμβολικές τιμές που κυμαίνονται από 1 εως 10 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια ορισμένα μοναδικά κομμάτια η αξία των οποίων έχει κοστολογηθεί κάπως πιο υψηλά. Φωτογραφίες από τις δημιουργίες που θα πωλούνται στο παζάρι, μπορείτε να δείτε στο Άλμπουμ-χειροποίητες κατασκευές της ομάδας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/1804656836443739/


Ταυτόχρονα, η ομάδα ξεκίνησε και μια δράση στα σχολεία της Θεσσαλονίκης με τη μορφή εράνου, η οποία λέγεται "1 ευρώ για την Μυρτώ" για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Η κίνηση αυτή συγκίνησε την μητέρα της Μυρτώς, η οποία έστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή προς όλους όσους στήριζουν την προσπάθεια:


"Φίλες και φίλοι γεια σας,
Είμαι η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου και σας γράφω γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να το κάνω εδώ και αρκετές μέρες και συγχωρέστε με που άργησα αλλά υπήρχαν και υπάρχουν δυστυχώς αυτό τον καιρό σοβαροί λόγοι που έχουν αποσπάσει ολοκληρωτικά την προσοχή μου και έχουν απορροφήσει τον χρόνο μου μέρα και νύχτα. Οι λόγοι βέβαια δεν είναι άλλοι από την ίδια την Μυρτώ που ξέρω ότι αγαπάτε και εσείς. Κάποια επί πλέον προβλήματα που δυστυχώς έχουν παρουσιαστεί αυτόν τον καιρό, και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δεν θέλω να σας ανησυχήσω και να σας στεναχωρήσω γι αυτό και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ας πούμε ότι είναι προβλήματα που παρουσιάζουν άτομα σαν την Μυρτώ, με βαριές εγκεφαλικές βλάβες, και τα οποία ελπίζω σύντομα να ξεπεραστούν. Αλλά όπως είπα και στην αρχή ο σκοπός μου είναι να επικοινωνήσω μαζί σας.

Εδώ και αρκετές μέρες έχω δει το ενδιαφέρον και την προσπάθεια που καταβάλουν πολλοί από εσάς για την οργάνωση κάποιων δράσεων που στόχος τους είναι να μας βοηθήσουν να γυρίσουμε στο σπίτι μας. Και όλο αυτό το εγχείρημα αν μη τι άλλο με έχει εντυπωσιάσει και με έχει συγκινήσει από το μεράκι την προθυμία και την ένταση του.

Είναι αλήθεια πως από την πρώτη στιγμή που χτυπήθηκε η Μυρτώ πολύς κόσμος στεναχωρήθηκε και ενδιαφέρθηκε γι αυτήν.

Αλλά είναι επίσης γνωστό ότι έχουν περάσει περίπου 4,5 χρόνια από τότε και θα περίμενε κανείς να την έχουν ξεχάσει, όπως την έχει ξεχάσει το ίδιο το κράτος. Σε αυτό το σημείο ίσως να έπρεπε να έχω δραστηριοποιηθεί εγώ η ίδια περισσότερο και να έχω επικοινωνήσει περισσότερο το θέμα μέσα από τα ΜΜΕ αλλά πιστέψτε με μου ήταν πολύ δύσκολο και πολύ ψυχοφθόρο να ασχοληθώ με συνεντεύξεις, την στιγμή που το παιδί μου ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Επί πλέον ξέρω πως αυτά τα χρόνια πολύς κόσμος αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες και αυτό με αποθαρρύνει να βγω και να ζητήσω βοήθεια, όπως ίσως να έκανε κάποια άλλη μητέρα στην θέση μου.
Για όλα αυτά το έντονο ενδιαφέρον και η δραστηριότητα σας με εξέπληξε ευχάριστα και με συγκίνησε παρά πολύ.

Όλες και όλοι που έχετε συμμετάσχει σε αυτήν την ενέργεια, έχετε κουραστεί και τρέξει για το παιδί μου και κατ επέκταση και για μένα για να μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά σε ένα σπίτι, μακριά από νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης. Μπορεί η ζωή της Μυρτώς να μην ξαναγίνει δυστυχώς όπως ήταν αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερη στο σπίτι της, κοντά στους δικούς της ανθρώπους και σε αυτό βοηθάτε όλοι σας να πραγματοποιηθεί μέσα από τις ενέργειες σας στην ομάδα.

Ένα μεγάλο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ με ευγνωμοσύνη σε όλους όσους συνέβαλαν σ αυτήν την ενέργεια.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία σε σας και τις οικογένειες σας, και καλές γιορτές σε όλους σας."

Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη


ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ


Για τον κόσμο που αναρωτιέται πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για τη Μυρτώ, η ομάδα έλαβε από τη μητέρα της Μυρτώς μια ιατρική βεβαίωση με την ιατρική διάγνωση, όπου περιγράφονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να επιστρέψει η Μυρτώ στο σπίτι της. Για ευνόητους λόγους και μετά από παράκληση της μητέρας, η ιατρική βεβαίωση δεν αναρτάται ολόκληρη. Παρακάτω αναρτάται τμήμα της, που αφορά στις ειδικές απαιτήσεις για να επιστρέψει η Μυρτώ στο σπίτι, και στις ανάγκες στις οποίες πρόκειται να διατεθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν:

Προκειμένου να είναι δυνατή η διαβίωση και φροντίδα της Μυρτώς κατ οίκον είναι απαραίτητος ειδικός εξοπλισμός και βοηθήματα. Ως άτομο πλήρως εξαρτημένο από άλλο άτομο για όλες τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής, έχει ανάγκη από: 
 • Ηλεκτρική συσκευή ανύψωσης (γερανάκι): με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, φορτιστή, ενσύρματο χειριστήριο, μοτέρ, δίκτυ μεταφοράς, τροχήλατη βάση με ποδόφρενο. 
 • Πλήρες νοσοκομειακό, ηλεκτροκίνητο κρεβάτι: με μοτέρ ηλεκτρικής ανύψωσης, ανάκλησης πλάτης και ποδιών, ενσύρματο χειριστήριο, πλαϊνά στηρίγματα, στρώμα. 
 • Αναπηρικό αμαξίδιο ειδικού τύπου, με μεγάλους φουσκωτούς τροχούς, με δυνατότητα ρύθμισης πλάτης και καθίσματος, με ρυθμιζόμενα πλαϊνά και ανυψούμενα υποπόδια. 
 • Μαξιλάρι πρόληψης ελκών κατάκλισης.
 • Ποδήλατο παθητικής/υποβοηθούμενης ενεργητικής κινητοποίησης άνω και κάτω άκρων με αντισπαστικό έλεγχο.
 • Ορθοστάτη, ειδικό ανακλινόμενο από 0-90 με τροχήλατη βάση και ποδόφρανο, ηλεκτροκίνητο μηχανισμό ανάκλισης με χειριστήριο και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, προσθαφαιρούμενο τραπέζι εργοθεραπείας, στηρίγματα θώρακος, στηρίγματα λεκάνης, διαχωριστικό σκελών, ιμάντες πρόσδεσης και στηρίγματα πτερνών.
 • Αερόστρωμα πρόληψης, ελκών κατάκλισης (με μηχανισμό αντλίας). 
 • Ειδικό αμαξίδιο τουαλέτας, για τη μεταφορά/μετακίνηση της ασθενούς στην τουαλέτα και στο μπάνιο. 
 • Ειδική συσκευή χορήγησης οξυγόνου κατ οίκον και φορητής συσκευής χορήγησης οξυγόνου. 
 • Φορητή ηλεκτρική συσκευή αναρρόφησης εκκρίσεων αναπνευστικού με συνοδά αναλώσιμα (π.χ. καθετήρες αναρρόφησης). 
 • Ειδικούς στοματοφαρυγγικούς σωλήνες/αεραγωγούς (για επείγουσες καταστάσεις). 
 • Ασκούς τεχνητού αερισμού. 
 • Φορητή συσκευή νεφελοποίησης φαρμάκων. 
Η Μυρτώ για τη διατήρηση όσο το δυνατό καλύτερης φυσικής κατάστασης, χρειάζεται καθημερινό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας. εργοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης 3 φορές τη βδομάδα. Για την καθημερινή φροντίδα, ιδιαίτερα την υγιεινή της, χρειάζεται η παρουσία εκπαιδευμένης νοσηλεύτριας, για ορισμένες ώρες της ημέρας. 


Το thessalonikicityguide.gr στηρίζει αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια και παρακαλεί όλους για τη διάδοση αυτής της είδησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα "Όλοι Μαζί Για Την Μυρτώ"στο facebook: https://www.facebook.com/groups/1804656836443739/
Χώρος:

1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
Κλεάνθους 30, πίσω από τον ΟΤΕ στη Παπάφη 

Χάρτης 

από τη σχετική σελίδα στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.