Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ;

Θα έχετε όλοι αναρωτηθεί γιατί κάποια ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν τούρκικες σειρές.
Φυσικά η εύκολη απάντηση είναι για το κέρδος,για το χρήμα.
Μια μικρή έρευνα όμως δείχνει άλλα πράγματα.
Ταυτόχρονα με την πλύση εγκεφάλου και με τα ψεύτικα πρότυπα που μας προβάλλουν οι τούρκικες σειρές,έρχονται να μας διδάξουν και τα τούρκικα δωρεάν.Δωρεάν σε εμάς αλλά κάποιοι έχουν αρπάξει κάποια τάλαντα για να παίξουν τον ρόλο του Ιούδα.
Εάν αυτό το όλο που προβάλλουν οι τηλεοπτικές σειρές το προσθέσουμε στην προπαρασκευή του εδάφους,με τα θέματα τις ιστορίας που είχε γίνει από την Ρεπούση, με τηλεοπτικές σειρές τύπου "1821" θα αντιληφθούμε πολλά περισσότερα.Ας δούμε όμως κάτι:
             
                      Δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα στην οθωμανική γλώσσα και παλαιογραφία

Ετήσιος κύκλος (Οκτώβριος 2012-Μάιος 2013, 3 ώρες ανά εβδομάδα) εισαγωγικών μαθημάτων στην οθωμανική γλώσσα και παλαιογραφία.Διάρκεια: Οκτώβριος 2012-Μάιος 2013.
Έναρξη: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, ώρες 18:00-21:00.
Αίθουσα: Μικρή Αίθουσα Σεμιναρίων, ισόγειο.
Ο κύκλος μαθημάτων διεξάγεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα 11635.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.
Διευθύντρια Προγράμματος: Ευαγγελία Μπαλτά
Διδάσκων: Δημήτρης Λούπης
http://www.grtrnews.com/dorean-eisagogika-mathimata-othomaniki-glossa-palaiografia/

Το δωρεάν είναι κάπως περίεργο έτσι Συνέλληνες;Ας δούμε και αυτό:

http://www.eie.gr/nhrf/institutes/inr/news/%CE%BF%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%93%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%9F%CE%BA%CF%84_2012-%CE%9C%CE%B1%CF%8A_2013.pdf
Εαν μεταβείτε στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε τον χορηγό.Αυτόν που πληρώνει δηλαδή για να γίνονται δωρεάν μαθήματα τούρκικης γλώσσας μέσα στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.Ποιος είναι;ορίστε:






Με την ευγενική χορηγία του


Turkish Cultural Foundation




www.turkishculturalfoundation.org









Ας πάμε και σε αυτό τον σύνδεσμο να δουμε τον χορηγό πιο αναλυτικά.
Η φράση-ρήση που χαρακτηρίζει τον τουρκοσύλλογο που εδρεύει στην Ουάσιγκτον των Ηπα είναι η εξής:

Our forefathers who established powerful empires were also the possessors of great and highly developed civilizations.It is our duty to seek these out to study them and make Turks and the world of them.
M.Kemal Ataturk

μετάφραση:

Οι πρόγονοί μας που ιδρύσαν ισχυρές αυτοκρατορίες ήταν επίσης οι κάτοχοι μεγάλων και πολύ ανεπτυγμένων πολιτισμών. Είναι καθήκον μας να τους αναζητήσουμε, να τους μελετήσουμε και να φτιάξουμε τους Τούρκους και τον κόσμο με πρότυπο από αυτούς.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε λοιπόν οτι η αποστολή τους είναι να μας τουρκοποιήσουν.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ.
Η αποστολή τους είναι όπως λένε στο facebook:
Αποστολή
Αποστολή
Οι κύριοι στόχοι του Ιδρύματος μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

1. Η προώθηση και διατήρηση της τουρκικής κουλτούρας και πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο, μέσα από πρωτότυπα προγράμματα και τη συνεργασία με άλλους ομοϊδεάτες οργανώσεις.
2. Στήριξη της εκπαίδευσης, ιδίως στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών, για τις μειονεκτούσες φοιτητές στην Τουρκία.
3. Υποστήριξη στην έρευνα, τεκμηρίωση και δημοσίευση στις ανθρωπιστικές επιστήμες που σχετίζονται με την Τουρκία.
4. Υποστήριξη της διατήρησης της τουρκικής πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό.
5. Βοηθώντας να οικοδομήσουμε πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ της Τουρκίας και των άλλων χωρών για να υποστηρίξει μια καλύτερη κατανόηση και εκτίμηση της τουρκικής πολιτιστικής κληρονομιάς.


Επισκόπηση εταιρίας
Το Ίδρυμα είναι μια αμερικανική αφορολόγητο δημόσια φιλανθρωπική οργάνωση υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από δωρεές ιδιωτών, με γραφεία στη Βοστόνη, Ντιτρόιτ, Κωνσταντινούπολη, Sonoma και Ουάσιγκτον.
The Foundation's main goals can be summarized as:

1. Promoting and preserving Turkish culture and heritage worldwide, through original programs and cooperation with like minded organizations.
 2. Supporting education, particularly in the area of humanities, for disadvantaged students in Turkey.
 3. Supporting research, documentation and publication in the humanities related to Turkey.
 4. Supporting the preservation of Turkish cultural heritage abroad.
 5. Helping to build cultural bridges between Turkey and other countries to support a better understanding and appreciation of Turkish cultural heritage.
 

Επισκόπηση εταιρίας
The Foundation is a US tax-exempt public charitable organization supported entirely by private donations, with offices in Boston, Detroit, Istanbul, Sonoma and Washington DC
https://www.facebook.com/TurkishCulture#!/photo.php?fbid=863733889366&set=o.209755129045164&type=3&theater



https://www.facebook.com/TurkishCulture#!/photo.php?fbid=443913425629332&set=a.443912798962728.95965.209755129045164&type=3&theater

ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΑ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
ΥΠΆΡΧΕΙ΄ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:


http://www.eie.gr/nhrf/institutes/inr/structure/section_b3-gr.html






  Β3. ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ (15ος - 19ος αι.)

Αντικείμενο του προγράμματος:
Tο πρόγραμμα οθωμανικών σπουδών του INE/EIE εστιάζει το ενδιαφέρον του σε τρεις άξονες:

1. Στη μελέτη του οικιστικού πλέγματος, του πληθυσμιακού δυναμικού και των οικονομικών δραστηριοτήτων πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας που έζησαν σε περιοχές, οι οποίες σήμερα αποτελούν εδάφη του ελληνικού κράτους. Βασικό μέλημα του προγράμματος παραμένει η έκδοση και ο σχολιασμός οθωμανικών πηγών για τη δημιουργία ενός corpus. To πρόγραμμα μετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα "Thesprotia Expedition" του Φινλανδικού Ινστιτούτου της Αθήνας και συνεργάζεται με το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κύπρου στο Πρόγραμμα "Οθωμανική Λάρνακα". Το πρόγραμμα μετέχει επίσης σε έρευνες για την ιστορία της διατροφής συνεργαζόμενο με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Τα χρόνια 2000-2008 διοργάνωσε συνέδρια του ΟΙΝΟΝ ΙΣΤΟΡΩ για την ιστορία του κρασιού στον ελλαδικό χώρο.
2. Στη μελέτη του καππαδοκικού χώρου. Tο πρόγραμμα επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε εκφάνσεις του πολιτισμού των Ρωμιών κατοίκων της περιοχής από τον 15ο αιώνα ώς την Ανταλλαγή των Πληθυσμών. Το 2010 το πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Yildiz Teknik Universitesi της Ισταμπούλ, οργάνωσε Διεθνές Συνέδριο για κείμενα γραμμένα στην τουρκική γλώσσα με ελληνικούς, αρμενικούς και εβραϊκούς χαρακτήρες, όπως και ισλαμικά κείμενα σε ελληνική γλώσσα γραμμένα σε αραβικό αλφάβητο (Ισταμπούλ, 4 Ιουνίου 2010 - Πρόγραμμα Καραμανλίδικες Σπουδές). Από το 2011 συμμετέχει στο Intensive Ottoman and Turkish Summer School (Cunda / Alibey Adasi). Το πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Μustafa Oguz ετοιμάζει τo 2012 την έκδοση οθωμανικών καταστίχων του καππαδοκικού χώρου.

Τον Απρίλιο του 2010 το Τurkish Cultural Foundation χορήγησε στην Ευαγγελία Μπαλτά το ποσό των 25.700 δολαρίων θέλοντας να υποστηρίξει την έρευνά της σε βιβλιοθήκες και αρχεία της Τουρκίας. H έρευνα, η οποία δρομολογήθηκε το 2009, στoχεύει στον εντοπισμό και δημοσίευση αρχειακού υλικού για τους τουρκόφωνους Ρωμιούς ορθόδοξους της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τις καραμανλίδικες εκδόσεις, δηλαδή βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, τα οποία κυκλοφορούσαν, από τις αρχές του 18ου ώς τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, στην τουρκική γλώσσα τυπωμένα με ελληνικούς χαρακτήρες. Άμεσο προϊόν του προγράμματος θα είναι ένας τόμος μελετών με τίτλο "Histories of Karamanlis and Karamanlidika Prints". Απώτερος στόχος της ερευνητικής αυτής προσπάθειας είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τα καραμανλίδικα έντυπα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στη βελτιωμένη επανέκδοση της Καραμανλίδικης Βιβλιογραφίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Dr. Nurdan Safak, Ayse Kavak και Dr. Raif Ivecan.

To πρόγραμμα συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες για θέματα κοινών ενδιαφερόντων και στεγάζει τις έρευνές τους. Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών εντάσσεται το πρόγραμμα για τη δημιουργία του ''Σώματος των Οθωμανικών Επιγραφών του Ελλαδικού Χώρου (CIOG-Corpus Inscriptionum Ottomanicarum Graeciae)'' και ο σεμιναριακός κύκλος Οθωμανικής Επιγραφικής που έχει αναλάβει ο Δημήτρης Λούπης. Βλ. Οθωμανική Επιγραφική. Στα πλαίσια του προγράμματος και με την ευγενή χορηγία του Turkish Cultural Foundation πραγματοποιείται Κύκλος Μαθημάτων Οθωμανικής Γλώσσας & Παλαιογραφίας κατά το έτος 2012-2013.

Επίσης συνεργάζεται με καθηγητές του Πανεπιστημίου του Mαρμαρά (Ισταμπούλ) για την εκπόνηση μελετών και με το Πανεπιστήμιο του Hacettepe και Bilkent (Άγκυρα) καθώς και Sabanci (Iσταμπούλ) για την εκπαίδευση μεταπτυχιακών φοιτητών. Φιλοξενεί και συνεργάζεται με Τούρκους καθηγητές που επισκέπτονται την Ελλάδα και το EIE για θέματα της έρευνάς τους. Στο πρόγραμμα εκπαιδεύονται Τούρκοι φοιτητές. Tο 2006-2007 φιλοξένησε τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες Filiz Yasar (θέμα διδακτορικής διατριβής: H Xίος στα οθωμανικά φορολογικά κατάστιχα) και Elif Bayraktar (O θεσμός της ορθόδοξης εκκλησίας τον 17ο αιώνα). Το 2008 εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα ο Suleyman Emre Sunu (Labour movement in Thessaloniki during the Mesrutiyet-regime). Το 2009-2010 φιλοξενήθηκε η Filiz Yasar με υποτροφία του ΙΚΥ και του Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Το 2010 φιλοξενήθηκε επίσης η Senhaz Sismanoglu μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Bogazici University (με θέμα διατριβής τα καραμανλίδικα κείμενα). Το 2010-2011 ο Gurer Karagedikli (Bilkent University) με θέμα διατριβής την εβραϊκή κοινότητα στην Αδριανούπολη του 18ου αιώνα. Στους δυο τελευταίους φοιτητές χορηγήθηκε υποτροφία της Turkish Cultural Foundation. Από το 2010 το πρόγραμμα των οθωμανικών σπουδών συνεργάζεται με την Turkish Cultural Foundation, η οποία ανέλαβε τη χορήγηση υποτροφιών σε Τούρκους φοιτητές προκειμένου να εκπαιδεύονται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Υπεύθυνη προγράμματος: Eυαγγελία Mπαλτά Δ. Ε.

Ερευνητής: Δημήτρης Λούπης: ΕΞΩΤ. ΣΥΝ.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ.ΕΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ.ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.