Στις πορείες που γίνονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών κυριαρχούν συνθήματα που δηλώνουν την ελληνικότητα της περιοχής των σκοπίων και που δυστυχώς δεν ενώθηκαν με τα της μητρός Ελλάδος κατά τον περασμένο αιώνα από τον Ένδοξο Ελληνικό Στρατό.
Το
"Μοναστήρι Γευγελή Σκλάβα Γη Ελληνική"
συχνά πυκνά έρχεται να συμπληρώσει το
"Στα Όπλα στα Όπλα να πάρουμε τα Σκόπια"
Θέλοντας να δώσουμε απαντήσεις σε κάποιους που με ελαφρά τη καρδία ονομάζουν σοβινιστικά αυτά τα συνθήματα δημιουργήσαμε αυτή την ανάρτηση.
Καταρχάς θα παραθέσουμε το αποκαλυπτικότατο και λίαν συγκινητικό το απόσπασμα του Στρατή Μυριβήλη (από το αυτοβιογραφικό έργο του «Η ζωή εν τάφω», κεφ «Η πολιτεία-φάντασμα») στο οποίο αναφέρεται πως υποδέχτηκαν οι Έλληνες του Μοναστηρίου τους Έλληνες στρατιώτες μετά την περίοδο της Γερμανοβουλγαρικής Κατοχής (1915-1916):
-Μα ναι…
-Σας περιμέναμε χρόνια στη σκλαβιά. Σας ονειρευόμασταν, σας τραγουδούσαμε, σας προσκυνούσαμε, και δε σας ξέραμε. Και τώρα είστε κοντά μας. Ο Χριστός και η Παναγιά να σας φυλάει! Και να μη μας αφήσετε πια, αδέρφια, στους Σέρβους. Μας τυραγνάνε σκληρά, που είμαστε Έλληνες…
Ένας γέρος μούπε:
-Μας δέρνουν με το βούρδουλα σαν μας ακούνε να μιλάμε ελληνικά, να λειτουργιούμαστε ελληνικά. Μας πήραν τις εκκλησιές, τα ωραία σκολειά μας. Μας ατιμάζουν τις γυναίκες. .. Μας ατίμασαν όλες τις γυναίκες. Η πολιτεία μας έγινε ένα πορνείο. .. Αλλιώτικα τις κόβουν το δελτίο του ψωμιού. Και δεν αφήνουνε κανέναν να φύγει από την πολιτεία, να γλιτώσει. Έχουνε κλείσει όλα τα περάσματα και ντουφεκάνε.
Κύριε ελέησον! Μα ήρθαμε λοιπόν να πολεμήσουμε τους Σέρβους για να λευτερώσουμε Έλληνες για ήρθαμε να πολεμήσουμε τους Γερμανούς και τους Βουλγάρους για να λευτερώσουμε τους σύμμαχούς μας τους Σέρβους, που τους πρόδωσε ο Βασιλιάς; Κάτι αρχινά να ραΐζει μέσα μας. Η πίστη; Κλαίμε και μεις μαζί τους, και είμαστε σαστισμένοι. Μας φιλεύουν χίλια φτωχά μικροπράματα, και σ’ όλα τα υπόγεια τηγανίζουν γλυκίσματα με το τραγικό τους το σιτηρέσιο. Όλα για μας… Ένα σμάρι αγοράκια ήρθαν κοντά στη διμοιρία μου και όλα μαζί πιάσανε και τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο με τα κασκέτα στο χέρι. Τραγουδούσαν σιγανά, μας άγγιζαν και κλαίγανε".
Θα συμπληρώσουμε την ανάρτηση με ένα απόσπασμα από το διμηνιαίο φυλλάδιο του συλλόγου μας τον "Ιερολοχίτη".Αντιγράφουμε αυτούσιο το κείμενο:
#κατηγορία Σκλαβωμένες Πατρίδες
Φάκελος σκλαβωμένη Βόρεια Μακεδονία-όσα πρέπει να ξέρω!
Η άποψη του συλλόγου μας είναι ότι ο ελληνισμός δεν μπορεί να πιστεύει σε ηττοπαθή δόγματα του τύπου “δεν διεκδικούμε τίποτα”,αφενός γιατί αυτό λειτουργεί ως κόκκινο πανί στα αδηφάγα τέρατα που έχουμε για γείτονες και αφετέρου γιατί είναι ανήθικο να διαγράφουμε τα ιστορικά δίκαια,τους αγώνες και το Αίμα τόσων Ελλήνων που αγωνίστηκαν για Ένωση με τα της μητρός Ελλάδος και δυστυχώς παραμένουν ακόμα σκλαβωμένοι!Ως εκ τούτου υπάρχει μόνο μία Μακεδονία που δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της τελεί υπό κατοχή των σκοπιανών και των βουλγάρων!Επειδή πολλοί Συνέλληνες έχουν άγνοια,δημιουργήσαμε ένα μικρό κείμενο ερωτοαπαντήσεων για όσα πρέπει να ξέρουμε!
Ποια περιοχή ονομάζουμε Βόρεια Μακεδονία;
Η γεωγραφική περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας είναι η οριζόμενη περιοχή που περιλαμβάνει την υπό κατοχή των σκοπιανών τις κάτωθι πόλεις:Μοναστήρι,Αχρίδα,Κρούσοβο,Μορίχοβο,Περλεπέ,Γευγελή,Στρώμνιτσα,Δοϊράνη,Σκοπίων,Βελεσσών, και υπό των Βουλγάρων το Πετρίτσι,Μελένικο και άνω Νευροκόπι.
Ποια είναι η ιστορική σχέση αυτής της περιοχής με την υπόλοιπη Ελλάδα;
H περιοχή αυτή ανέκαθεν υπήρξε περιοχή Ελληνική!Κατά την αρχαιότητα απήρτιζε επαρχία του Μακεδονικού βασιλείου.Ο δε Στράβων καθορίζει σαφώς ότι “εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία”!Όλες οι ανασκαφές δε στις περιοχές αυτές απέδωσαν ελληνικά αρχαιοελληνικά ευρήματα (Στόβοι,αρχαία Ηράκλεια δηλαδή Μοναστήρι,νεκρόπολη Τρεμπενίστης-Αχρίδα).Φυσικά αρχαία σλαβικά ευρήματα πουθενά δεν έχουν βρεθεί!
Πως γεννήθηκε ο “Μακεδονικός Αγώνας”;
Τον Μάρτιο του 1878 η Ρωσία ανάγκασε την Τουρκία να υπογράψει την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου που δημιουργούσε την μεγάλη Βουλγαρία και θα εξυπηρετούσε τα σχέδια της Ρωσίας για πανσλαβισμό και έξοδο στο Αιγαίο.Μετά όμως από τις αντιδράσεις των υπόλοιπων μεγάλων δυνάμεων,η Βουλγαρία περιορίστηκε στην δημιουργία κράτους στα φυσιολογικά της σύνορα.Έκτοτε η Βουλγαρία άρχισε να ονειρεύεται την ηγεμονία στην Βαλκανική χερσόνησο!Η δράση της Βουλγαρίας στο ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας θα χωρίζεται σε δύο περιόδους: α) περίοδο από 1885 εώς 1897 όπου με προπαγανδιστικές ενέργειες προσπάθησε την αλλαγή της ελληνικής εθνικής συνείδησης (μέσω ιδρύσεως σχολείων,εξαρχικών εκκλησιών,βιβλίων και εξαγοράς συνειδήσεων) και β)περίοδο από το 1897 εώς το 1908 δια της βίας (με δολοφονίες προκρίτων,ιερέων και δασκάλων).
Οι Έλληνες κάτοικοι της Βορ.Μακεδονίας που οι περισσότεροι ήσαν σλαβόφωνοι αλλά είχαν ακραιφνή ελληνική συνείδηση αντέδρασαν και σχημάτισαν αυθόρμητα αντάρτικα σώματα.Γνωστοί είναι οι σλαβόφωνοι Έλληνες οπλαρχηγοί Μπραγιάννης και Τσίτσος από το Μορίχοβο και ο Καπετάν Κώττας από την Ρούλια.Από το 1904 εώς το 1908 όπου και έληξε ο Μακεδονικός Αγώνας,πλήθος αντάρτικων σωμάτων από την ελεύθερη Ελλάδα και από την ακόμα σκλαβωμένη Κρήτη πολέμησαν στην Μακεδονία διασώζοντας τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό από τις θηριωδίες των Βουλγάρων.
Τι είναι η “Επανάσταση του Ίλλιντεν”;
Στις 20 Ιουλίου 1903 το βουλγαρικό κομιτάτο φρόντισε να εκραγεί στις ελληνικές περιοχές της Β.Μακεδονίας η ψευδοεπανάσταση του Ίλλιντεν.Απώτερος σκοπός των κομιτατζήδων ήταν αφενός να εκθέσει τον ελληνισμό στους τούρκους και εξαναγκάσει τους Έλληνες σε συνεργασία με αυτούς και αφετέρου τις καταστρεπτικές συνέπειες της αποτυχίας να τις υποστούν ο ελληνικός πληθυσμός και όχι ο βουλγάρικος.Περιοχές όπως το Κρούσοβο πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος από την αποτυχία αυτής της επαναστάσεως.
Οι σκοπιανοί κάθε χρόνο γιορτάζουν την επανάσταση του Ίλλιντεν που επί της ουσίας είναι η σφαγή Ελλήνων!
Ποια ήταν η συμπεριφορά των Σέρβων έναντι στον ελληνικό πληθυσμό;
Δυστυχώς ενώ κατά την έναρξη του Ά βαλκανικού πολέμου οι Έλληνες της Βορ.Μακεδονίας οργάνωσαν αντάρτικα σώματα και έπληξαν εκ των έσω τον τουρκικό στρατό,ο δυσχερής αγώνας του Ελληνικού Στρατού και η αναγκαιότητα να ελευθερώσει πρώτος από τους βούλγαρους την Θεσσαλονίκη,έδωσε την ευκαιρία στους Σέρβους να καταλάβουν ακραιφνής ελληνικές περιοχές.Δυστυχώς οι Σέρβοι από τις πρώτες κιόλας στιγμές άσκησαν σωβινιστική πολιτική απέναντι στον ελληνικό πληθυσμό.Απαγόρευσαν την λειτουργία των ελληνικών εκκλησιών,έκλεισαν τα ελληνικά ιδρύματα,εκδίωξαν τους Έλληνες Μητροπολίτες,τον κλήρο και τους δασκάλους,απαγόρευσαν να ομιλείται η ελληνική γλώσσα,υποχρέωσαν τους Έλληνες να αλλάξουν τα ονοματεπώνυμα τους με σλαβικά και άρχισαν να πιέζουν παντοιοτρόπως τους Έλληνες ώστε να φύγουν προς την Ελλάδα!
Πως προέκυψε το “μακεδονικό κράτος και έθνος”;
Τον Οκτώβριο του 1918 ιδρύθηκε στην Μόσχα η Ομοσπονδία Σοβιετικών Δημοκρατιών της Βαλκανικής.Ο σκοπός της ήταν η επέκταση της κομμουνιστικής επανάστασης στα Βαλκάνια και η προσάρτησή τους στην υπό διαμόρφωση, τότε, ΕΣΣΔ. Τον Ιανουάριο του 1920 μετονόμασαν αυτό το φανταστικό κράτος σε ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΒΚΟ). Στις πρώτες ενέργειές της, η ΒΚΟ έθεσε θέμα αυτονομίας της Μακεδονίας αναφερόμενη στις τρεις “Μακεδονίες”: του Βαρδάρη, του Πιρίν και του Αιγαίου. Δουλεύοντας σταθερά για την απόσχιση της Μακεδονίας, το ΚΚΕ υπερψηφίζει εισήγηση των Βούλγαρων συντρόφων, στο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν) που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα, η οποία έκανε λόγο για αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην Ελλάδα, στο Γ’ Συνέδριό του, τον Δεκέμβριο του 1924, επικυρώνει την απόφαση του 7ου συνεδρίου της ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. (Σεπτέμβιος 1924) για “Ανεξάρτητο κράτος της Μακεδονίας” !
Με την λήξη του Β π.π. ο Τίτο, πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας της οποίας τμήμα αποτελούσε η "Σοσιαλιστική Δημ. της Μακεδονίας", αναγνώρισε πλήρως το "Μακεδονικό έθνος", και ως εκ τούτου στην Ομόσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, συμπεριέλαβε ως ισότιμο ομόσπονδο κράτος μέλος, την "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας".Πιο συγκεκριμένα από το 1946 άρχισε να καλλιεργεί τη θεωρία ότι υπάρχει ξεχωριστή "μακεδονική εθνότητα" που ένα τμήμα της στενάζει τάχα υπό τον Ελληνικό ζυγό. Η θεωρία διατυπώθηκε πρώτη φορά, ολοκληρωμένη στις 21.6.1945 με ένα άρθρο της "Μπόρμπα" (επισήμου οργάνου του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας) με τίτλο "Η Μακεδονία του Αιγαίου". Μετά την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας όλα τα πρώην ομόσπονδα κράτη που την αποτελούσαν άρχισαν ένα ένα να κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους. Έτσι στις 6 Σεπτεμβρίου του 1991, κήρυξε την ανεξαρτησία της και το κράτος των σκοπίων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Πως αντιμετώπισαν οι ελληνικές κυβερνήσεις το θέμα των σκοπίων;
Παραθέτουμε με ημερομηνίες τις πιο σημαντικές κινήσεις:
1992, Φεβρουάριος
Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ Κ.Καραμανλή, Κ.Μητσοτάκης, Α.Παπανδρέου, Α.Παπαρήγα και Μ.Δαμανάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αντ.Σαμαρά, συμφωνούν σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
1993, Απρίλιος Με την απόφαση 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας, το κράτος των Σκοπίων γίνεται δεκτό στον ΟΗΕ χωρίς σημαία και με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ, FYROM).
1994, Φεβρουάριος Η Ελλάδα κηρύσσει μονομερές εμπάργκο στην ΠΓΔΜ.
Νεα Μακεδονία. Άνω Μακεδονία
1994, Οκτώβριος Ο Κίρο Γκλιγκόροφ απορρίπτει το προτεινόμενο από τη Γερμανία όνομα Άνω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία.
1995, Σεπτέμβριος Υπογράφεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Κάρολο Παπούλια και Στέβκο Τσερβενκοφσκι, η λεγόμενη «ενδιάμεση συμφωνία». Μεταξύ άλλων, οι δυο πλευρές αποδέχονται τα υπάρχοντα σύνορα ως απαραβίαστα. Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ. Η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει σε αλλαγή του συμβόλου (άστρο της Βεργίνας) στη σημαία της. Τον Οκτώβριο ιδρύονται γραφεία συνδέσμου σε Αθήνα και Σκόπια.
Μακεδονία των Σκοπίων
1998
Προτείνεται ο όρος Μακεδονία των Σκοπίων, αλλά απορρίπτεται από την πλευρά της ΠΓΔΜ.
2005
«Republika Makedonija Skopje» είναι η νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς.
2008
Προτεινόμενα πέντε ονόματα από τον Μ.Νίμιτς. Συνταγματική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας και Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας. Μόνο την τελευταία ονομασία συζητούσε η Ελλάδα.
Μάρτιος
Ο Μάθιου Νίμιτς προτείνει ξανά την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια. Αρνητική η στάση της Αθήνας.
Απρίλιος
Βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι.
2012, Οκτώβριος
Η Ελλάδα προτείνει υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για προσδιορισμό ονόματος που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) και για όλους τους σκοπούς.
2017, ΔεκέμβριοςΟ Μάθιου Νίμιτς επιδιώκει την επανεκκίνηση της διαμεσολάβησής του το συντομότερο, τους πρώτους μήνες του 2018.
2018,Ιούνιος ο Κοντζιάς με τον Δημητρόφ παρουσία Τσίπρα-Ζάεφ υπογράφουν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.Την συμφωνία όμως θα πρέπει να επικυρωθεί και από την Ελληνική Βουλή.Χρέος όλων μας η αντίσταση στην προδοσία της Ιστορίας μας.Εμπρός Ελληνικέ Λαέ,θυμίσου ότι είσαι απόγονος Οπλαρχηγών και όχι κοτσαμπάσηδων και νενέκων και ας γίνει σύνθημα στα χείλη μας ότι η Ιστορία μας δεν πουλιέται με καμία υπογραφή νεοκομιτατζή!
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΥΓΕΛΗ ΣΚΛΑΒΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
ΣΤΑ ΟΠΛΑ,ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!
Ποια είναι όμως η σημερινή κατάσταση για τον Ελληνισμό των Σκοπίων;
Κατά την απογραφή του 1941, η οποία έγινε με ευθύνη των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, και άρα είναι πλέον αντικειμενική, επί συνόλου 800.000 πληθυσμού κατεγράφησαν 100.000 Έλληνες το γένος, Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, δηλαδή το 12% του πληθυσμού.
Η απογραφή του 1951 δίνει 158.000 ελληνικό στοιχείο. Εξ αυτών 25.000 είναι Έλληνες γηγενείς κάτοικοι Μοναστηρίου, 100.000 βλαχόφωνοι Έλληνες (Γκρέκ), 3.000 Έλληνες Σαρακατσαναίοι και 32.000 Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου. Ήτοι το 18% του εξ 900.000 (τότε) πληθυσμού. Τα στοιχεία αυτά ενόχλησαν τις αρχές των Σκοπίων οι οποίες υποχρέωσαν τους 100.000 Έλληνες να δηλώνονται «Μακεδόνες» ή το πολύ «Βλάχοι».
Τα απογραφικά στοιχεία του 1961 και 1971 είναι απολύτως ασαφή από την προσπάθεια των Σκοπιανών να μειώσουν τη δύναμη των Ελλήνων.
Με την απογραφή όμως του 1991 αποκαθίσταται εν μέρει η αλήθεια. Παρ΄ότι δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομερή απογραφικά στοιχεία, εν τούτοις στον αντιπολιτευόμενο τύπο δημοσιεύθηκαν πληροφορίες περί του ότι ποσοστό μεταξύ 12 και 18% εδήλωσε ότι έχει ελληνική εθνική συνείδηση. Δηλαδή περίπου 250.000 επί συνόλου 2.200.00 κατοίκων. Όλοι αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι είχαν εξαναγκασθεί στο παρελθόν να δηλώσουν «Μακεδόνες» ή «Βλάχοι» ή «Γιουγκοσλάβοι». Είναι αυτοί που στην πραγματικότητα είναι «Γηγενείς Έλληνες». «Βλάχοι», «Σαρακατσαναίοι» και «Πολιτικοί Πρόσφυγες».
Αυτός ο εξαναγκασμός των κατοίκων της χώρας αυτής οι οποίοι διέθεταν ελληνική εθνική συνείδηση, να προσδιορίζονται ως Μακεδόνες, Βλάχοι, Γιουγκοσλάβοι, Σαρακατσαναίοι κ.λ.π. είχε ως σκοπό τη διάκριση αυτών από τα Σλαβικά φύλα τα οποία κυριαρχούσαν στο κρατίδιο αυτό από της εποχής του Τίτο, και τα οποία συνιστούσαν, όπως ακόμη και σήμερα, την άρχουσα τάξη των Σκοπίων. Απλή ανάγνωση των ονομάτων και των επιθέτων της διοικούσης ελίτ (Γκρικόρωφ, Τσεβρενκόφσκυ, Γκρουέφσκυ κ.λ.π.) πείθει και τους πλέον κακόπιστους και αφελείς περί της Σλαβικής καταγωγής της κυβερνώσης τάξεως. Και είναι απορίας άξιον πως οι ιθύνοντες του κρατιδίου αυτού απαρνούνται την καταγωγή των και κατ΄ακολουθίαν την συγγένειά των με τα Σλαβικά φύλα της Ανατολικής Ευρώπης.
Σε αντίθεση όμως με τους διωγμούς των Ελλήνων της Τουρκίας, οι διωγμοί των Ελλήνων των Σκοπίων δεν έλαβαν ποτέ έκταση γενοκτονίας. Οπωσδήποτε οι Έλληνες και λόγω των χαρισμάτων της φυλής, διακρινόμενοι στις τοπικές κοινωνίες, επέσυραν πάντοτε τον φθόνο των αλλοφύλων, αλλά στην περίπτωση των Σκοπίων και λόγω της εγγύτητος προς την βόρειο Ελλάδα το φρόνημα των γηγενών ιδίως Ελλήνων δεν κατέστη δυνατόν να καταβληθεί.
Υπάρχει συνεπώς σήμερα αναντιρρήτως ελληνισμός στα Σκόπια. Αυτός θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος μας. Θα πρέπει να ενισχυθεί παντοειδώς. Οικονομικώς, ηθικώς, πολιτιστικώς, εθνικώς. Το Κράτος μας έχει τους μηχανισμούς να καταγράψει τους γηγενείς Έλληνες, τους Βλάχους Έλληνες, τους Σαρακατσαναίους Έλληνες, τους πολιτικούς πρόσφυγες Έλληνες και να σταθεί δίπλα τους. Να στηρίξει το φρόνημά τους. Διατηρούμε ελπίδες ότι με την βοήθεια του Θεού ο απανταχού σκλαβωμένος Ελληνισμός θα ανακάμψει από την χειμερία νάρκη αιώνων, που στην περίπτωση των Σκοπίων μία συμπαγής τεράστια μειονότητα με Ελληνική εθνική συνείδηση αδιακρίτως ονομασίας (Μακεδόνες, Βλάχοι, Σαρακατσαναίοι κ.λ.π.) επωφελούμενη των ελευθεριών του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, θα επανέλθει στο Ελληνικό Έθνος, όπως τούτο συμβαίνει με τους Έλληνες των απανταχού της γης πολιτισμένων Κρατών.Ευελπιστούμε ότι με την βοήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ότι λίαν συντόμως μια εθνική κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά και με αυτό το πολύπαθο και σκλαβωμένο κομμάτι του ελληνισμού!
Κλείνουμε με ένα βίντεο από την εκπομπή "Ζούγκλα" του 2008:
.
Το
"Μοναστήρι Γευγελή Σκλάβα Γη Ελληνική"
συχνά πυκνά έρχεται να συμπληρώσει το
"Στα Όπλα στα Όπλα να πάρουμε τα Σκόπια"
Θέλοντας να δώσουμε απαντήσεις σε κάποιους που με ελαφρά τη καρδία ονομάζουν σοβινιστικά αυτά τα συνθήματα δημιουργήσαμε αυτή την ανάρτηση.
Καταρχάς θα παραθέσουμε το αποκαλυπτικότατο και λίαν συγκινητικό το απόσπασμα του Στρατή Μυριβήλη (από το αυτοβιογραφικό έργο του «Η ζωή εν τάφω», κεφ «Η πολιτεία-φάντασμα») στο οποίο αναφέρεται πως υποδέχτηκαν οι Έλληνες του Μοναστηρίου τους Έλληνες στρατιώτες μετά την περίοδο της Γερμανοβουλγαρικής Κατοχής (1915-1916):
"Νύχτα μπήκαμε στο Μοναστήρι. Και νύχτα βγήκαμε. Είναι μια μεγάλη πολιτεία σέρβικη, που οι κάτοικοί της είναι Έλληνες. … Οι κάτοικοι εδωπέρα φοράν ολημερίς και ολονυχτίς κρεμασμένη στο στήθος μια μάσκα για τα ασφυξιογόνα. Μυστήριο το πώς μυρίστηκαν την εθνικότητά μας, αφού η στολή μας, η κάσκα μας, είναι φραντσέζικα όλα, κι ο ερχομός μας έγινε έτσι μυστικά. Χιμήξανε γύρω μας, ξετρυπώσανε σαν τα ποντίκια κάτω απ’ τη γης, άντρες, γυναίκες, προπάντων γυναίκες και παιδάκια. Και μας φιλάνε τα χέρια, μας χαϊδεύουν τα ντουφέκια, μας πασπατεύουν τις κάσκες, κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν τα κουμπιά της μαντύας μας, κλαίνε, κλαίνε ήσυχα μέσα στη φεγγαροβραδιά.
-Είστε, αλήθεια, τ’ αδέρφια μας; Είστε Έλληνες, Έλληνες από την Ελλάδα;-Μα ναι…
-Σας περιμέναμε χρόνια στη σκλαβιά. Σας ονειρευόμασταν, σας τραγουδούσαμε, σας προσκυνούσαμε, και δε σας ξέραμε. Και τώρα είστε κοντά μας. Ο Χριστός και η Παναγιά να σας φυλάει! Και να μη μας αφήσετε πια, αδέρφια, στους Σέρβους. Μας τυραγνάνε σκληρά, που είμαστε Έλληνες…
Ένας γέρος μούπε:
-Μας δέρνουν με το βούρδουλα σαν μας ακούνε να μιλάμε ελληνικά, να λειτουργιούμαστε ελληνικά. Μας πήραν τις εκκλησιές, τα ωραία σκολειά μας. Μας ατιμάζουν τις γυναίκες. .. Μας ατίμασαν όλες τις γυναίκες. Η πολιτεία μας έγινε ένα πορνείο. .. Αλλιώτικα τις κόβουν το δελτίο του ψωμιού. Και δεν αφήνουνε κανέναν να φύγει από την πολιτεία, να γλιτώσει. Έχουνε κλείσει όλα τα περάσματα και ντουφεκάνε.
Κύριε ελέησον! Μα ήρθαμε λοιπόν να πολεμήσουμε τους Σέρβους για να λευτερώσουμε Έλληνες για ήρθαμε να πολεμήσουμε τους Γερμανούς και τους Βουλγάρους για να λευτερώσουμε τους σύμμαχούς μας τους Σέρβους, που τους πρόδωσε ο Βασιλιάς; Κάτι αρχινά να ραΐζει μέσα μας. Η πίστη; Κλαίμε και μεις μαζί τους, και είμαστε σαστισμένοι. Μας φιλεύουν χίλια φτωχά μικροπράματα, και σ’ όλα τα υπόγεια τηγανίζουν γλυκίσματα με το τραγικό τους το σιτηρέσιο. Όλα για μας… Ένα σμάρι αγοράκια ήρθαν κοντά στη διμοιρία μου και όλα μαζί πιάσανε και τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο με τα κασκέτα στο χέρι. Τραγουδούσαν σιγανά, μας άγγιζαν και κλαίγανε".
Θα συμπληρώσουμε την ανάρτηση με ένα απόσπασμα από το διμηνιαίο φυλλάδιο του συλλόγου μας τον "Ιερολοχίτη".Αντιγράφουμε αυτούσιο το κείμενο:
#κατηγορία Σκλαβωμένες Πατρίδες
Φάκελος σκλαβωμένη Βόρεια Μακεδονία-όσα πρέπει να ξέρω!
Η άποψη του συλλόγου μας είναι ότι ο ελληνισμός δεν μπορεί να πιστεύει σε ηττοπαθή δόγματα του τύπου “δεν διεκδικούμε τίποτα”,αφενός γιατί αυτό λειτουργεί ως κόκκινο πανί στα αδηφάγα τέρατα που έχουμε για γείτονες και αφετέρου γιατί είναι ανήθικο να διαγράφουμε τα ιστορικά δίκαια,τους αγώνες και το Αίμα τόσων Ελλήνων που αγωνίστηκαν για Ένωση με τα της μητρός Ελλάδος και δυστυχώς παραμένουν ακόμα σκλαβωμένοι!Ως εκ τούτου υπάρχει μόνο μία Μακεδονία που δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της τελεί υπό κατοχή των σκοπιανών και των βουλγάρων!Επειδή πολλοί Συνέλληνες έχουν άγνοια,δημιουργήσαμε ένα μικρό κείμενο ερωτοαπαντήσεων για όσα πρέπει να ξέρουμε!
Ποια περιοχή ονομάζουμε Βόρεια Μακεδονία;
Η γεωγραφική περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας είναι η οριζόμενη περιοχή που περιλαμβάνει την υπό κατοχή των σκοπιανών τις κάτωθι πόλεις:Μοναστήρι,Αχρίδα,Κρούσοβο,Μορίχοβο,Περλεπέ,Γευγελή,Στρώμνιτσα,Δοϊράνη,Σκοπίων,Βελεσσών, και υπό των Βουλγάρων το Πετρίτσι,Μελένικο και άνω Νευροκόπι.
Ποια είναι η ιστορική σχέση αυτής της περιοχής με την υπόλοιπη Ελλάδα;
H περιοχή αυτή ανέκαθεν υπήρξε περιοχή Ελληνική!Κατά την αρχαιότητα απήρτιζε επαρχία του Μακεδονικού βασιλείου.Ο δε Στράβων καθορίζει σαφώς ότι “εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία”!Όλες οι ανασκαφές δε στις περιοχές αυτές απέδωσαν ελληνικά αρχαιοελληνικά ευρήματα (Στόβοι,αρχαία Ηράκλεια δηλαδή Μοναστήρι,νεκρόπολη Τρεμπενίστης-Αχρίδα).Φυσικά αρχαία σλαβικά ευρήματα πουθενά δεν έχουν βρεθεί!
Πως γεννήθηκε ο “Μακεδονικός Αγώνας”;
Τον Μάρτιο του 1878 η Ρωσία ανάγκασε την Τουρκία να υπογράψει την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου που δημιουργούσε την μεγάλη Βουλγαρία και θα εξυπηρετούσε τα σχέδια της Ρωσίας για πανσλαβισμό και έξοδο στο Αιγαίο.Μετά όμως από τις αντιδράσεις των υπόλοιπων μεγάλων δυνάμεων,η Βουλγαρία περιορίστηκε στην δημιουργία κράτους στα φυσιολογικά της σύνορα.Έκτοτε η Βουλγαρία άρχισε να ονειρεύεται την ηγεμονία στην Βαλκανική χερσόνησο!Η δράση της Βουλγαρίας στο ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας θα χωρίζεται σε δύο περιόδους: α) περίοδο από 1885 εώς 1897 όπου με προπαγανδιστικές ενέργειες προσπάθησε την αλλαγή της ελληνικής εθνικής συνείδησης (μέσω ιδρύσεως σχολείων,εξαρχικών εκκλησιών,βιβλίων και εξαγοράς συνειδήσεων) και β)περίοδο από το 1897 εώς το 1908 δια της βίας (με δολοφονίες προκρίτων,ιερέων και δασκάλων).
Οι Έλληνες κάτοικοι της Βορ.Μακεδονίας που οι περισσότεροι ήσαν σλαβόφωνοι αλλά είχαν ακραιφνή ελληνική συνείδηση αντέδρασαν και σχημάτισαν αυθόρμητα αντάρτικα σώματα.Γνωστοί είναι οι σλαβόφωνοι Έλληνες οπλαρχηγοί Μπραγιάννης και Τσίτσος από το Μορίχοβο και ο Καπετάν Κώττας από την Ρούλια.Από το 1904 εώς το 1908 όπου και έληξε ο Μακεδονικός Αγώνας,πλήθος αντάρτικων σωμάτων από την ελεύθερη Ελλάδα και από την ακόμα σκλαβωμένη Κρήτη πολέμησαν στην Μακεδονία διασώζοντας τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό από τις θηριωδίες των Βουλγάρων.
Τι είναι η “Επανάσταση του Ίλλιντεν”;
Στις 20 Ιουλίου 1903 το βουλγαρικό κομιτάτο φρόντισε να εκραγεί στις ελληνικές περιοχές της Β.Μακεδονίας η ψευδοεπανάσταση του Ίλλιντεν.Απώτερος σκοπός των κομιτατζήδων ήταν αφενός να εκθέσει τον ελληνισμό στους τούρκους και εξαναγκάσει τους Έλληνες σε συνεργασία με αυτούς και αφετέρου τις καταστρεπτικές συνέπειες της αποτυχίας να τις υποστούν ο ελληνικός πληθυσμός και όχι ο βουλγάρικος.Περιοχές όπως το Κρούσοβο πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος από την αποτυχία αυτής της επαναστάσεως.
Οι σκοπιανοί κάθε χρόνο γιορτάζουν την επανάσταση του Ίλλιντεν που επί της ουσίας είναι η σφαγή Ελλήνων!
Ποια ήταν η συμπεριφορά των Σέρβων έναντι στον ελληνικό πληθυσμό;
Δυστυχώς ενώ κατά την έναρξη του Ά βαλκανικού πολέμου οι Έλληνες της Βορ.Μακεδονίας οργάνωσαν αντάρτικα σώματα και έπληξαν εκ των έσω τον τουρκικό στρατό,ο δυσχερής αγώνας του Ελληνικού Στρατού και η αναγκαιότητα να ελευθερώσει πρώτος από τους βούλγαρους την Θεσσαλονίκη,έδωσε την ευκαιρία στους Σέρβους να καταλάβουν ακραιφνής ελληνικές περιοχές.Δυστυχώς οι Σέρβοι από τις πρώτες κιόλας στιγμές άσκησαν σωβινιστική πολιτική απέναντι στον ελληνικό πληθυσμό.Απαγόρευσαν την λειτουργία των ελληνικών εκκλησιών,έκλεισαν τα ελληνικά ιδρύματα,εκδίωξαν τους Έλληνες Μητροπολίτες,τον κλήρο και τους δασκάλους,απαγόρευσαν να ομιλείται η ελληνική γλώσσα,υποχρέωσαν τους Έλληνες να αλλάξουν τα ονοματεπώνυμα τους με σλαβικά και άρχισαν να πιέζουν παντοιοτρόπως τους Έλληνες ώστε να φύγουν προς την Ελλάδα!
Πως προέκυψε το “μακεδονικό κράτος και έθνος”;
Τον Οκτώβριο του 1918 ιδρύθηκε στην Μόσχα η Ομοσπονδία Σοβιετικών Δημοκρατιών της Βαλκανικής.Ο σκοπός της ήταν η επέκταση της κομμουνιστικής επανάστασης στα Βαλκάνια και η προσάρτησή τους στην υπό διαμόρφωση, τότε, ΕΣΣΔ. Τον Ιανουάριο του 1920 μετονόμασαν αυτό το φανταστικό κράτος σε ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΒΚΟ). Στις πρώτες ενέργειές της, η ΒΚΟ έθεσε θέμα αυτονομίας της Μακεδονίας αναφερόμενη στις τρεις “Μακεδονίες”: του Βαρδάρη, του Πιρίν και του Αιγαίου. Δουλεύοντας σταθερά για την απόσχιση της Μακεδονίας, το ΚΚΕ υπερψηφίζει εισήγηση των Βούλγαρων συντρόφων, στο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν) που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα, η οποία έκανε λόγο για αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην Ελλάδα, στο Γ’ Συνέδριό του, τον Δεκέμβριο του 1924, επικυρώνει την απόφαση του 7ου συνεδρίου της ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. (Σεπτέμβιος 1924) για “Ανεξάρτητο κράτος της Μακεδονίας” !
Με την λήξη του Β π.π. ο Τίτο, πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας της οποίας τμήμα αποτελούσε η "Σοσιαλιστική Δημ. της Μακεδονίας", αναγνώρισε πλήρως το "Μακεδονικό έθνος", και ως εκ τούτου στην Ομόσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, συμπεριέλαβε ως ισότιμο ομόσπονδο κράτος μέλος, την "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας".Πιο συγκεκριμένα από το 1946 άρχισε να καλλιεργεί τη θεωρία ότι υπάρχει ξεχωριστή "μακεδονική εθνότητα" που ένα τμήμα της στενάζει τάχα υπό τον Ελληνικό ζυγό. Η θεωρία διατυπώθηκε πρώτη φορά, ολοκληρωμένη στις 21.6.1945 με ένα άρθρο της "Μπόρμπα" (επισήμου οργάνου του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας) με τίτλο "Η Μακεδονία του Αιγαίου". Μετά την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας όλα τα πρώην ομόσπονδα κράτη που την αποτελούσαν άρχισαν ένα ένα να κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους. Έτσι στις 6 Σεπτεμβρίου του 1991, κήρυξε την ανεξαρτησία της και το κράτος των σκοπίων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Πως αντιμετώπισαν οι ελληνικές κυβερνήσεις το θέμα των σκοπίων;
Παραθέτουμε με ημερομηνίες τις πιο σημαντικές κινήσεις:
1992, Φεβρουάριος
Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ Κ.Καραμανλή, Κ.Μητσοτάκης, Α.Παπανδρέου, Α.Παπαρήγα και Μ.Δαμανάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αντ.Σαμαρά, συμφωνούν σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
1993, Απρίλιος Με την απόφαση 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας, το κράτος των Σκοπίων γίνεται δεκτό στον ΟΗΕ χωρίς σημαία και με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ, FYROM).
1994, Φεβρουάριος Η Ελλάδα κηρύσσει μονομερές εμπάργκο στην ΠΓΔΜ.
Νεα Μακεδονία. Άνω Μακεδονία
1994, Οκτώβριος Ο Κίρο Γκλιγκόροφ απορρίπτει το προτεινόμενο από τη Γερμανία όνομα Άνω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία.
1995, Σεπτέμβριος Υπογράφεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Κάρολο Παπούλια και Στέβκο Τσερβενκοφσκι, η λεγόμενη «ενδιάμεση συμφωνία». Μεταξύ άλλων, οι δυο πλευρές αποδέχονται τα υπάρχοντα σύνορα ως απαραβίαστα. Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ. Η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει σε αλλαγή του συμβόλου (άστρο της Βεργίνας) στη σημαία της. Τον Οκτώβριο ιδρύονται γραφεία συνδέσμου σε Αθήνα και Σκόπια.
Μακεδονία των Σκοπίων
1998
Προτείνεται ο όρος Μακεδονία των Σκοπίων, αλλά απορρίπτεται από την πλευρά της ΠΓΔΜ.
2005
«Republika Makedonija Skopje» είναι η νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς.
2008
Προτεινόμενα πέντε ονόματα από τον Μ.Νίμιτς. Συνταγματική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας και Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας. Μόνο την τελευταία ονομασία συζητούσε η Ελλάδα.
Μάρτιος
Ο Μάθιου Νίμιτς προτείνει ξανά την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια. Αρνητική η στάση της Αθήνας.
Απρίλιος
Βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι.
2012, Οκτώβριος
Η Ελλάδα προτείνει υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για προσδιορισμό ονόματος που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) και για όλους τους σκοπούς.
2017, ΔεκέμβριοςΟ Μάθιου Νίμιτς επιδιώκει την επανεκκίνηση της διαμεσολάβησής του το συντομότερο, τους πρώτους μήνες του 2018.
2018,Ιούνιος ο Κοντζιάς με τον Δημητρόφ παρουσία Τσίπρα-Ζάεφ υπογράφουν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.Την συμφωνία όμως θα πρέπει να επικυρωθεί και από την Ελληνική Βουλή.Χρέος όλων μας η αντίσταση στην προδοσία της Ιστορίας μας.Εμπρός Ελληνικέ Λαέ,θυμίσου ότι είσαι απόγονος Οπλαρχηγών και όχι κοτσαμπάσηδων και νενέκων και ας γίνει σύνθημα στα χείλη μας ότι η Ιστορία μας δεν πουλιέται με καμία υπογραφή νεοκομιτατζή!
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΥΓΕΛΗ ΣΚΛΑΒΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
ΣΤΑ ΟΠΛΑ,ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!
Ποια είναι όμως η σημερινή κατάσταση για τον Ελληνισμό των Σκοπίων;
Κατά την απογραφή του 1941, η οποία έγινε με ευθύνη των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, και άρα είναι πλέον αντικειμενική, επί συνόλου 800.000 πληθυσμού κατεγράφησαν 100.000 Έλληνες το γένος, Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, δηλαδή το 12% του πληθυσμού.
Η απογραφή του 1951 δίνει 158.000 ελληνικό στοιχείο. Εξ αυτών 25.000 είναι Έλληνες γηγενείς κάτοικοι Μοναστηρίου, 100.000 βλαχόφωνοι Έλληνες (Γκρέκ), 3.000 Έλληνες Σαρακατσαναίοι και 32.000 Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου. Ήτοι το 18% του εξ 900.000 (τότε) πληθυσμού. Τα στοιχεία αυτά ενόχλησαν τις αρχές των Σκοπίων οι οποίες υποχρέωσαν τους 100.000 Έλληνες να δηλώνονται «Μακεδόνες» ή το πολύ «Βλάχοι».
Τα απογραφικά στοιχεία του 1961 και 1971 είναι απολύτως ασαφή από την προσπάθεια των Σκοπιανών να μειώσουν τη δύναμη των Ελλήνων.
Με την απογραφή όμως του 1991 αποκαθίσταται εν μέρει η αλήθεια. Παρ΄ότι δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομερή απογραφικά στοιχεία, εν τούτοις στον αντιπολιτευόμενο τύπο δημοσιεύθηκαν πληροφορίες περί του ότι ποσοστό μεταξύ 12 και 18% εδήλωσε ότι έχει ελληνική εθνική συνείδηση. Δηλαδή περίπου 250.000 επί συνόλου 2.200.00 κατοίκων. Όλοι αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι είχαν εξαναγκασθεί στο παρελθόν να δηλώσουν «Μακεδόνες» ή «Βλάχοι» ή «Γιουγκοσλάβοι». Είναι αυτοί που στην πραγματικότητα είναι «Γηγενείς Έλληνες». «Βλάχοι», «Σαρακατσαναίοι» και «Πολιτικοί Πρόσφυγες».
Αυτός ο εξαναγκασμός των κατοίκων της χώρας αυτής οι οποίοι διέθεταν ελληνική εθνική συνείδηση, να προσδιορίζονται ως Μακεδόνες, Βλάχοι, Γιουγκοσλάβοι, Σαρακατσαναίοι κ.λ.π. είχε ως σκοπό τη διάκριση αυτών από τα Σλαβικά φύλα τα οποία κυριαρχούσαν στο κρατίδιο αυτό από της εποχής του Τίτο, και τα οποία συνιστούσαν, όπως ακόμη και σήμερα, την άρχουσα τάξη των Σκοπίων. Απλή ανάγνωση των ονομάτων και των επιθέτων της διοικούσης ελίτ (Γκρικόρωφ, Τσεβρενκόφσκυ, Γκρουέφσκυ κ.λ.π.) πείθει και τους πλέον κακόπιστους και αφελείς περί της Σλαβικής καταγωγής της κυβερνώσης τάξεως. Και είναι απορίας άξιον πως οι ιθύνοντες του κρατιδίου αυτού απαρνούνται την καταγωγή των και κατ΄ακολουθίαν την συγγένειά των με τα Σλαβικά φύλα της Ανατολικής Ευρώπης.
Σε αντίθεση όμως με τους διωγμούς των Ελλήνων της Τουρκίας, οι διωγμοί των Ελλήνων των Σκοπίων δεν έλαβαν ποτέ έκταση γενοκτονίας. Οπωσδήποτε οι Έλληνες και λόγω των χαρισμάτων της φυλής, διακρινόμενοι στις τοπικές κοινωνίες, επέσυραν πάντοτε τον φθόνο των αλλοφύλων, αλλά στην περίπτωση των Σκοπίων και λόγω της εγγύτητος προς την βόρειο Ελλάδα το φρόνημα των γηγενών ιδίως Ελλήνων δεν κατέστη δυνατόν να καταβληθεί.
Υπάρχει συνεπώς σήμερα αναντιρρήτως ελληνισμός στα Σκόπια. Αυτός θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος μας. Θα πρέπει να ενισχυθεί παντοειδώς. Οικονομικώς, ηθικώς, πολιτιστικώς, εθνικώς. Το Κράτος μας έχει τους μηχανισμούς να καταγράψει τους γηγενείς Έλληνες, τους Βλάχους Έλληνες, τους Σαρακατσαναίους Έλληνες, τους πολιτικούς πρόσφυγες Έλληνες και να σταθεί δίπλα τους. Να στηρίξει το φρόνημά τους. Διατηρούμε ελπίδες ότι με την βοήθεια του Θεού ο απανταχού σκλαβωμένος Ελληνισμός θα ανακάμψει από την χειμερία νάρκη αιώνων, που στην περίπτωση των Σκοπίων μία συμπαγής τεράστια μειονότητα με Ελληνική εθνική συνείδηση αδιακρίτως ονομασίας (Μακεδόνες, Βλάχοι, Σαρακατσαναίοι κ.λ.π.) επωφελούμενη των ελευθεριών του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, θα επανέλθει στο Ελληνικό Έθνος, όπως τούτο συμβαίνει με τους Έλληνες των απανταχού της γης πολιτισμένων Κρατών.Ευελπιστούμε ότι με την βοήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ότι λίαν συντόμως μια εθνική κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά και με αυτό το πολύπαθο και σκλαβωμένο κομμάτι του ελληνισμού!
Κλείνουμε με ένα βίντεο από την εκπομπή "Ζούγκλα" του 2008:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.