Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 25-10-2015


Ολοκληρώθηκε αισιώς η παράσταση διαμαρτυρίας που ο σύλλογος μας οργάνωσε κι εκτέλεσε έξω από την οικία του Εθνομάρτυρος Παύλου Μελά.

Προ της ενάρξεως τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του ήρωος από τον πρώην Καταδρομέα πάτερ Θεόδωρο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Ιερός Λόχος 2012 Ανδρέα να καλωσορίζει τους παρευρισκομένους και να παρουσιάζει κάποια στοιχεία σχετικά με τον βίο και την ιστορική
 διαδρομή του Παύλου Μελά. Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Γιάννης, μέλος του ΔΣ του συλλόγου μιλώντας σχετικά με το διαχρονικό αίτημα μετατροπής της οικίας του ήρωος σε μουσείο.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες κάποιων εκ των παρευρισκομένων οι οποίοι ήταν κατά σειρά:
Για την Πατριωτική Κίνηση Καβάλας απέστειλε χαιρετισμό που ανεγνώσθη από φίλο του Συλλόγου μας.
Εκ μέρους του Εθνικού Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος 1914 ο κος Γιάννης Παππάς.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς κος Καπάτσος Γιάννης.
Ο εκδότης της εφημερίδας Στόχος κος Χατζηπαρασκευάς Σάββας.
Ο κος Ιωάννης Μελάς συγγενής της οικογένειας Μελά και κάτοικος της περιοχής.

 Η σύναξη – διαμαρτυρία μας ολοκληρώθηκε όπως αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις, με τους παρευρισκομένους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Τα μέλη του Ιερού Λόχου 2012 θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους όσοι βρέθηκαν στο πλάι μας ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική μας αυτή τη μέρα. Μπορεί η προσέλευση να ήταν μικρότερη απ' ότι αναμενόνταν (γύρω στα 100 άτομα) αλλά όπως έχουμε δείξει και στο παρελθόν αυτό ουδέποτε μας πτόησε. "Ουκ εν τω πολλώ το ευ" άλλωστε.

Τέλος, στεκόμαστε προσοχή με σεβασμό στο μεγαλείο του Ελληνόψυχου που διένυσε 7,5 χιλιόμετρα με το αναπηρικό καροτσάκι του για να βρεθεί κοντά μας. Όταν οι άλλοι απλά αδιαφορούν εκείνος συνεχίζει να μάχεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.