Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 25/10/2015 11:00 π.μ.: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΟ Ιερός Λόχος 2012 Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 1100 π.μ. έξω από την οικία του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής στην οδό Τατοΐου 50.Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εν λόγω οίκημα,συνέπεια της διαχρονικής αδιαφορίας τόσων των κληρονόμων όσο και του υπουργείου Πολιτισμού.

111 έτη μετά την ηρωική του θυσία,ο Παύλος Μελάς συνεχίζει να μένει ξεχασμένος από την πολιτεία και ο Μακεδονικός Αγώνας του οποίου αποτέλεσε κυρίαρχη μορφή χωρίς ένα χώρο μνήμης στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.Ας απαιτήσουμε όλοι μαζί την διάσωση του ιστορικού κτηρίου

και την μετατροπή του σε μουσείο,όπως θα έπρεπε να έχει γίνει σε οποιασδήποτε χώρα που σέβεται την ιστορία της.


Την εκδήλωση μπορείτε να την βρείτε και στο facebook εδώ:

https://www.facebook.com/events/1710904762462582/

Την κατάσταση που βρίσκεται η οικία μπορείτε να την δείτε εδώ:

http://anatakti.blogspot.gr/2015/05/blog-post_698.html#axzz3odL2Ayxu

Παραθέτουμε επίσης έναν σύνδεσμο από ένα εξαιρετικό ιστιολόγιο με υλικό για παρουσίαση του Μακεδονικού Αγώνα:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/10/powerpoint.html


Την βιογραφία του Παύλου Μελά μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:
http://www.elkosmos.gr/i-viografia-tou-pavlou-mela/

Παραθέτουμε και ένα οδοιπορικό στο σπίτι που φονεύθηκε:
http://www.stoxos.gr/2015/10/blog-post_370.html
Επίσης το Σάββατο 31/10 ο σύλλογος μας θα
προβάλει στον κινηματογράφο Αλέξανδρος, στη Θεσσαλονίκη,  την σπουδαία ταινία "Παύλος Μελάς".

Η προβολή θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα και η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη.Σαν επίλογο θα γράψουμε κάποια λόγια του
Ίωνα Δραγούμη για τον εθνομάρτυρα Παύλο Μελά:"Ο Παύλος Μελάς με την σπίθα που άναψε στον καθένα,πολλοί,που ήταν τυφλοί ως τότε,είδαν.
Έτριψαν τα μάτια τους κάπως ξιπασμένοι και είπαν μέσα τους,γιατί ντρέπονταν να το διαλαλήσουν: ώστε υπάρχει Μακεδονία,αφού πήγε ο Παύλος Μελάς και σκοτώθηκε για αυτή.
Άντρες,γυναίκες και παιδιά,γέροντες και νέοι,γνωστοί και άγνωστοι,συνταράχθηκαν άξαφνα,μια στιγμή,και ανατρίχιασαν.
Και έκλαψαν γυναίκες και κορίτσια,γέροντες δάκρυσαν,άντρες κουνήθηκαν, και τα παιδιά τα Ελληνόπουλα όλου του κόσμου άναψαν".
Ίων Δραγούμης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.