Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Αύγουστος, ο μήνας της Παναγιάς μας.


Η Παναγιά ήταν πάντα στενά συνδεδεμένη με το έθνος μας.
Σ' αυτήν εμπιστεύθηκαν τον άνισο αγώνα τους οι αγωνιστές του 1821. 

Προστάτιδα των στρατιωτών ήταν και στα παγωμένα βουνά της Β.Ηπείρου το 1940. 

Δεν σταμάτησε ποτέ να επιτελεί θαύματα σε κάθε της προσκύνημα. 

Κόντρα σε κάθε λογική, η εικόνα της θα είναι πάντα εκεί "θερμή προστάτις και βοηθός" σε όσους "προστρέχουν επί Σε".

1. Το τάμα του Κολοκοτρώνη στο μοναστήρι Αγία Μόνη στα Κύθηρα.
Όπως περιγράφει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην αυτοβιογραφία του, βρέθηκε στα Κύθηρα εν μέσω θαλασσοταραχής (ήτανε Μεγάλη Εβδομάδα) και πήγε στο "χαλασμένο" από τους Τούρκους Μοναστήρι της Αγίας Μόνης:
"Αυτό το Μοναστήρι ήταν μεγάλο και εχαλάσθη εις την πρώτην Τουρκίαν , όταν επέρασα ήτον μία μάνδρα χαλασμένη και σκεπασμένη η εκκλησιά με κλάδους δένδρων" αφηγείται ο Κολοκοτρώνης.


Βλέποντας τα γκρεμίσματα και την εκκλησιά σκεπασμένη με κλάδους δέντρων" έταξε στην Παναγία:
"Παναγία μου βοήθησέ μας να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα μας από τον τύραννο και να σε φκιάσω καθώς και ήσουν πρώτα".Και φυσικά η Παναγιά -η μόνη ελπίς όταν όλα έχουν χαθεί- δεν μπορούσε να μην στηρίξει τον υπόδουλο Ελληνισμό. Και όταν έγινε το θαύμα .. όπως γράφει στη συνέχεια ο Γέρος του Μοριά:

"Με εβοήθησε. Και εις τον δεύτερον χρόνον της επαναστάσεώς μας επλήρωσα το τάμα μου και την έφκιασα."
2. Βλαστημούσαμε το Θεό και την Παναγιά: Μήπως γι αυτό ηττηθήκαμε το 1922;

Οι γονείς μας κι όλοι οι μεγαλύτεροι είχαν πάει στον πόλεμο της Μικράς Ασίας. Πολέμησαν με ανδρεία έφτασαν μέχρι την Άγκυρα. Αλλά μετά, καταστροφή! Απ’ τους 200 που είχαν φύγει από το χωριό μας, μόνο 30 επέστρεψαν.

Δυστυχία… Κλαίγαμε, όλο το χωριό θρηνούσε για τους σκοτωμένους και τους αιχμαλώτους· μια βδομάδα δε φάγαμε, ψωμί δε βάλαμε στο στόμα.

Κάθισαν έξω από την εκκλησία οι στρατιώτες με τα κουρελιασμένα ρούχα τους, ξυπόλητοι, με τα πόδια τους πρισμένα, τα μάτια κόκκινα, κλαμένοι.


Και ρωτούσαν οι γέροι· "Ρε παιδιά, πώς το πάθαμε; γιατί αυτή η συμφορά; ". Ο ένας έλεγε· -Φταίνε οι Ρώσοι. Ο άλλος έλεγε· -Φταίνε οι Άγγλοι. Άλλοι έλεγαν· -Φταίνε οι Ιταλοί…Ένας λοχίας, που πολεμώντας έφτασε ως την Άγκυρα κι είχε αριστεία ανδρείας, λέει·
-Παιδιά, δε φταίνε ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Γάλλοι ούτε οι Άγγλοι…. Εμείς φταίμε· από την ώρα που πατήσαμε στη Σμύρνη μέχρι που φθάσαμε στην Άγκυρα, βλαστημούσαμε το Θεό και την Παναγιά! Μας έφαγαν οι βλαστήμιες….

Στην πραγματικότητα μας άξιζαν ακόμη μεγαλύτερες τιμωρίες.(...)3. Να εξαλειφθή η βλαστήμια. Δεν θα μείνη «λίθος επί λίθον»
Η τελευταία πράξη της προδοτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ :κατάργηση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα που ποινικοποιούσαν την κακόβουλη βλασφημία... Φυσικά ΔΕΝ τα επανέφερε και δεν νομίζουμε ποτέ να τα επαναφέρει η νέα μασονοκρατούμενη νεοταξίτικη κυβέρνηση της ΝΔ.   Δεν είμαι προφήτης, αδέλφια μου, είμαι αμαρτωλός σαν εσάς· αλλά φοβάμαι. Σας το λέω και γράψτε το. Εάν δεν ληφθούν μέτρα να πάψη η βλαστήμια στα γιαπιά, στα σχολειά, στα μαγαζιά, στα καράβια, στο στρατό, παντού, εάν δεν ληφθούν δρακόντεια μέτρα ώστε το όνομα του Χριστού μας να είνε σεβαστό και άγιο, καμμιά νύχτα θα γίνη κανένας σεισμός χειρότερος από τους προηγουμένους, και δεν θα μείνη «λίθος επί λίθον» (πρβλ. Ματθ. 24, 2) επάνω στην αμαρτωλή αυτή γη, που δεν υπάρχει ούτε ένας να διεκδικήση την τιμή του ονόματος του Θεού!

Γι’ αυτό, αδελφοί μου, να προσπαθήσουμε να εξαλειφθή η βλαστήμια, και μέρα-νύχτα να ευχαριστουμε και να δοξάζουμε το Θεό, που είνε αγάπη, αγάπη μεγάλη και απέραντος. Δόξα στο Θεό· δόξα στην αγία Τριάδα, στον Πατέρα και στον Υιό και στο άγιο Πνεύμα, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.

του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη, http://antiparakmi.blogspot.com/2013/03/1922.html
4. Το Lidl ΠΡΟΚΑΛΕΙ: Κρατά ανοικτά ΔΕΚΑΔΕΣ καταστήματά του και υποχρεώνει εργαζομένους να εργαστούν την ημέρα της Παναγιάς

Οι ξένες πολυεθνικές πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ελληνικός λαός έχει ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τιμά την Παναγιά.

Γιατί η Παναγιά είναι η μάνα μας, είναι αυτή που έσωσε το έθνος μας.


Και όπως αν πέθαινε η μάνα μας θα πηγαίναμε στην κηδεία για να την "ξεπροβοδίσουμε" από αυτό τον κόσμο, έτσι και όταν τιμούμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου -όταν γιορτάζουμε την μετάσταση της στους Ουρανούς- έχουμε χρέος να πάμε "να την ξεπροβοδίσουμε".
Γιατί όταν όλα τα μάταια στα οποία καθημερινά στηρίζουμε τις ελπίδες και τη σιγουριά μας, όταν όλα τα υπόλοιπα καταρρέουν, η Παναγιά θα στέκει πάντα εκεί, βοηθός και παρηγοριά και ελπίδα μας.


Όπως βλέπετε το Lidl επέλεξε τον 15Αύγουστο, την ημέρα της Παναγιάς, να έχει ΔΕΚΑΔΕΣ καταστήματά του ΑΝΟΙΧΤΑ σε ΟΛΗ την Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι του Lidl λοιπόν υποχρεώνονται να εργαστούν -κάτι που θυμίζει εποχές από τα σκληρά κομουνιστικά αθεϊστικά καθεστώτα που υποχρέωναν το λαό να εργάζεται στις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης.
Αντιδράστε

· ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ να ψωνίζετε από τα LIDL και

· ενημερώστε όλους τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο.5. Θαύματα:
Στην φωτογραφία :

ένα από τα άκακα "φιδάκια της Παναγιάς", που εμφανίζονται την περίοδο του 15Αυγούστου στην Κεφαλονιά.


Η "Παναγιά του Χάρου" στους Λειψούς: 
Τα ξεραμένα κρινάκια, που είναι τοποθετημένα στην εικόνα της από τις 25 Μαρτίου (του Ευαγγελισμού), ΑΝΘΙΖΟΥΝ.(από αφιέρωμα του περιοδικού «Ιερολοχίτης», τεύχος Ιουλίου Αυγούστου 2019)Ιερός Λόχος 2012

Ορθοδοξία  Ή  Θάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.