Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Σχολιασμός επικαιρότητας. ΣΠΑΣΤΕ τη συνωμοσία της ΣΙΩΠΗΣ.
1. Τα «προσωρινά» μέτρα όλο και παρατείνονται.
Θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα». Μόνον όταν βγει το εμβόλιο .... 
Και το εμβόλιο αργεί!
Και τότε, για να μετακινηθείς,  θα πρέπει να κάνεις το εμβόλιο. Τόσο απλό!
Και μετά νέο εμβόλιο, για τον νέο ιό...
Τι είπατε; Εκβιασμός;;; Μα είναι «για το καλό μας»!2. Ένα σωρό πιόνια της εξουσίας,
μας το υπενθυμίζουν : «Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση»3. Καλοταϊσμένοι πολιτικοί, με προγούλια, που δικαιολογούνται πως «μαζί τα φάγαμε»,
που δεν τους χωρούν τα κοστούμια, δημόσια προτρέπουν για το τσιπάρισμά μας.
Ο Θεός έκανε ελεύθερο τον άνθρωπο. Κάποιοι προτρέπουν ως λύση να γίνουμε δούλοι.
Κάποτε σημάδευαν τα ζώα, τώρα θα τσιπάρουν τους ανθρώπους.4. Ο Bill Gates εδώ και χρόνια μιλάει για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, για εμβολιασμούς (μα αν οι εμβολιασμοί προστατεύουν, πως μπορούν συνυπάρχουν στην ατζέντα με την μείωση του πληθυσμού;) για ψηφιακό πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Παράξενα «ενδιαφέροντα» δεν φαίνεται να έχει ο ιδρυτής της Microsoft και χρηματοδότης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ... ; 


5. Μ.Σάββατο βράδυ ..
ένα ζευγάρι κρατώντας το Φως της Αναστάσεως στο χέρι, κρύβεται από την αστυνομία πίσω από κάδους απορριμάτων.
Φέτος επιβλήθηκε ακόμη και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων (!) για να μην πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες.
6. «Γραμματείς και Φαρισαίοι» ..
Το σίγουρο είναι ότι φέτος δεν δυσκολευθήκαμε να ξεχωρίσουμε τους «γραμματείς και φαρισαίους» ... φοράνε σχεδόν τα ίδια αρχιερατικά άμφια που φορούσαν και στα χρόνια του Χριστού.

Απειλές από τους μητροπολίτες στους απειροελάχιστους ιερείς που προσπαθούσαν κρυφά να λειτουργήσουν ή έστω να μεταλάβουν ευλαβείς πιστούς (διαβάστε ενδεικτικά εδώ, εδώ, εδώ).

Τώρα .. βλέποντας την οργή του κόσμου να αυξάνει, 
οι δεσποτάδες μας, 
οι ίδιοι που έβγαλαν αποφάσεις μέσω της ΔΙΣ και έκλεισαν τις εκκλησίες μας και απαγόρευσαν ακόμη και να χτυπάνε οι καμπάνες και να ακουστεί το Χριστός Ανέστη από τα εξωτερικά ηχεία,
τώρα παριστάνουν ότι διεκδικούν να ανοίξουν οι ναοί!
Φυσικά δεν εγείρουν ποτέ κάποιο αίτημα αν δεν έχουν συνεννοηθεί προηγουμένως με την πολιτεία. Έτσι και αυτοί θα ανακτήσουν το χαμένο κύρος τους στους πιστούς ως τάχα καλοί ποιμένες
και η κυβέρνηση θα παραστήσει ότι τάχα αφουγκράζεται το λαό!
8. Η Οικουμενιστική προδοσία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Οι ηγέτες όλων των θρησκειών  (ανάμεσά τους ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων)
συμπροσεύχονται στο Ισραήλ για να κοπάσει ο Κοροναϊός! (η συμπροσευχή Ορθοδόξου με αιρετικούς απαγορεύεται αυστηρά από τους Ιερούς Κανόνες και τιμωρείται με καθαίρεση)

https://youtu.be/1QSarSMYh-c


Αντίστοιχα, την ημέρα του Ευαγγελισμού (25/3/2020) και ενώ είχαν κλείσει όλες τις εκκλησίες στην Ελλάδα,  ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπροσευχόταν με τον Πάπα!

Για ακούστε στο βίντεο πως αποκαλεί τον αιρετικό Πάπα ο Βαρθολομαίος;
«Η Αυτού Αγιότης ο Πάπας», 
«με την Αυτού Αγιότητα Πάπα Φραγκίσκο»!!!  
και ακολούθως απαγγέλλει την προσευχή και στα ιταλικά ...

Είμαστε λοιπόν υπερβολικοί; 
Ή όλα όσα γίνονται αποδεικνύονται με αδιάσειστα ντοκουμέντα; Τα οποία φυσικά δε θα δείτε σχεδόν πουθενά.
Βλέπετε πως οδηγούμαστε στην πανθρησκεία (τον οικουμενισμό), με τους ποιμένες αντί να φυλάνε το μαντρί, να μας οδηγούν στους λύκους;
Ακούσατε ποτέ δεσποτάδες της Ελλαδικής Εκκλησίας να ελέγχουν όσους πρωτοστατούν στα οικουμενιστικά αίσχη; Σιωπή.9. Το αγροτικό που μετέφερε μια ιερή εικόνα στο Αίγιο, 
πλήρωσε 650 ευρώ (500+150) πρόστιμο και τιμωρήθηκε και με  αφαίρεση πινακίδων,
αλλά την ίδια ημέρα, το φορτηγό που μετέφερε στην καρότσα την Πρωτοψάλτη για να κάνει τη φιέστα με τον Μητσοτάκη και να κοιμίζει τους ναρκωμένους τηλεθεατές, δεν είχε καμία επίπτωση.


10. Ο εποικισμός των λαθρομεταναστών ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Με τους Έλληνες κλειδωμένους μέσα στα διαμερίσματά τους, η μεταφορά των λαθρομεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα συνεχίζεται χωρίς εμπόδια.
Μία ακόμη συνωμοσία της ΣΙΩΠΗΣ από τα ΜΜΕ  : 11. Βεβηλώσεις εκκλησιών.
Οι αναρχικοί, τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος, συνεχίζουν ανενόχλητοι και πάντα ατιμώρητοι, να βεβηλώνουν εκκλησίες, ακόμη κι όταν πρόκειται για μνημεία της παγκόσμια κληρονομιάς (Προφήτης Ηλίας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, μνημείο Unesco, η βεβήλωση στις 12/4/2020).
Οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν να τους κατονομάσουν (παρά τα αλφάδια με τα οποία λερώνουν αγιογραφίες εκατοντάδων ετών, που είναι σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθούν). Ακολούθησε νέα βεβήλωση στον ίδιο ναό-μνημείο, στις 20/4/2020.
Και  οι αστυνομικοί αναζητούν πιστούς γύρω από τις εκκλησίες για να τους επιβάλλουν πρόστιμο και φυλάνε καλά μην τυχόν προσκυνήσει κανείς τον επιτάφιο ή μην στήνει κανείς πιστός το αυτί του στην πόρτα του ναού για να ακούσει την ακολουθία.
12. Άλλα 9 εκατομμύρια ευρώ στους δημοσιογράφους 
(μετά τα 11 εκατομμύρια που προηγήθηκαν για να διαφημίζουν το «Μένουμε σπίτι» και επιπλέον τις οικονομικές διευκολύνσεις προς τα κανάλια για τις υποχρεώσεις τους).
Άξιος ο μισθός τους. Ξέρουν τι κάνουν. «Χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις»:


13. 300.000-400.000 εκτρώσεις σκοτώνουν ισάριθμα Ελληνόπουλα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
2600 Βέλγοι «πέθαναν» (σκοτώθηκαν) με ευθανασία το 2019 (πηγή). Έτσι θα σβήσει η Ευρώπη.
Αλλά για τους χιλιάδες αυτούς θανάτους-δολοφονίες  κανείς δημοσιογράφος δεν χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα. Μία ακόμη φορά Σιωπή.
14. Κάποιοι  -ακόμη και πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονται ως ορθόδοξοι ή εθνικιστές- επιμένουν να μας προσάπτουν εύκολα υποτιμητικές εκφράσεις όπως συνωμοσιολόγοι,
γιατί έγκαιρα είδαμε τι έρχεται, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην προδοσία, στην αχρήματη κοινωνία, την παγκοσμιοποίηση, την λαθρομετανάστευση και την ηλεκτρονική σκλαβιά.
Επιμένουν ότι οι πολιτικοί μας έχουν «καλές προθέσεις» ... όπως και οι Ιεράρχες μας!Όμως οι υπηρέτες της ΝΤΠ, ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο εχθρός τους :


Δεν είμαστε μόνοι. 
Αυξάνουν οι φωνές, οι ευαισθητοποιημένοι που αγωνίζονται να αφυπνίσουν.
Αλλά ακόμη κι αν είμασταν μόνοι, έχουμε την εμπειρία ότι είναι μαζί μας ο Θεός
και γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις. Υπάρχουν άξιοι ποιμένες και εξίσου άξιοι συναγωνιστές, για τους οποίους είμαστε πραγματικά περήφανοι, και με αυτούς θα δώσουμε τη μάχη.

Οι Άγιοι μας έχουν προειδοποιήσει:
«Οἱ ποιμένες ὡς λύκοι γενήσονται.
Οἱ ἱερεῖς τὸ ψεῦδος ἀσπάσονται.
Οἱ μοναχοί τὰ τοῦ κόσμου ποθήσουσιν...».
Ἅγιος Ἱππόλυτος


 «Ὅταν πλησιάσει ὁ καιρὸς τῆς ἐλεύσεως τοῦ Ἀντιχρίστου θὰ σκοτισθεῖ ἡ διάνοια τῶν ἀνθρώπων ἀπὸ τὰ πάθη τῆς σαρκὸς καὶ θὰ πληθυνθεῖ σφόδρα ἡ ἀσέβεια καὶ ἡ ἀνομία...
Οἱ ποιμένες τῶν Χριστιανῶν Ἀρχιερεῖς καὶ ἱερεῖς θὰ εἶναι ἄνδρες κενόδοξοι, μὴ γνωρίζοντες παντελῶς τὴν δεξιὰν ὁδὸν ἀπὸ τὴν ἀριστεράν...
Αἱ ἐκκλησίαι δὲ τοῦ Θεοῦ θὰ στερηθοῦν εὐλαβῶν καὶ εὐσεβῶν Ποιμένων καὶ ἀλλοίμονον τότε εἰς τοὺς ἐν τῷ κόσμῳ εὑρισκομένους Χριστιανοὺς οἱ ὁποῖοι θὰ στερηθοῦν τελείως τὴν πίστιν, διότι δὲν θὰ βλέπουν ἀπὸ κανένα φῶς ἐπιγνώσεως...».
Ἅγιος Νεῖλος ὁ Ἁγιορείτης καὶ Μυροβλύτης «Ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι,
καί ὁ ρυπαρός ρυπαρευθήτω ἔτι,
καί ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι,
καί ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι» 

(Αποκάλυψη, κεφ 22, 11)
Σταμάτησε να παπαγαλίζεις ότι ακούς στην TV. 
Ξύπνα τους περίοικους. 
ΣΠΑΣΕ την συνωμοσία της ΣΙΩΠΗΣ!Ιερός Λόχος 2012
Ελληνορθόδοξη Στρατιά


Ακολουθεί ένα από τα πολλά εξαιρετικά κείμενα που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμη πολλές χιλιάδες συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι Έλληνες :Ένα ακόμη θλιβερό βήμα στον νεοεποχίτικο κατήφορο
του Νεκτάριου Δαπέργολα, πηγή


Η Νέα Εποχή είναι εδώ. Και, όσο περνάει ο καιρός, έρχεται όλο και πιο κοντά μας.
Δεν είναι μόνο όσα γίνονται με τη δήθεν πανδημία (που στην πραγματικότητα μόνο οι τυφλοί δεν μπορούν να δουν πως αποτελεί απλώς μία μεγάλη πρόβα και μία απόπειρα περαιτέρω προώθησης του νεοταξικού σχεδίου για παγκόσμιο έλεγχο).
Ούτε είναι μόνο όσα λέγονται από τα φερέφωνα της συμμορίας που κυβερνά τον πλανήτη και από τους κατά τόπους λακέδες τους για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, τσιπάκια ή την ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης (πάντοτε εννοείται «για το καλό μας»).
Είναι και η ανάγκη για θρησκευτικό συγχρωτισμό και συντονισμό που ήδη πλασάρεται ως επιτακτική, για την πνευματική δήθεν αντιμετώπιση της ασθένειας.
Η πορεία προς την παγκόσμια Πανθρησκεία άλλωστε έχει εδώ και πολλά χρόνια δρομολογηθεί, ήρθε απλώς η ώρα – λόγω της αστάθειας που θα φέρει ο φόβος και η επικείμενη κοινωνικοοικονομική εξαθλίωση (ως ορατό επίχειρο της «πανδημίας» και των μέτρων εγκλεισμού) – να τρέξουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα πράγματα.


Το πλήγμα που επιχειρήθηκε στην ορθόδοξη λατρεία εν μέσω Μ.Τεσσαρακοστής και Μ.Εβδομάδας και που ήταν παντού αποτελεσματικό (αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο, ενώ στην πατρίδα μας δυστυχώς ολοκληρωτικά), αποτελεί
βασικό μέρος αυτής της πορείας (και φυσικά εννοείται ότι το άθλιο «μέτρο» των κλειδωμένων ναών, ακόμη κι αν κάποια στιγμή αρθεί, θα επανέλθει, όποτε «κριθεί» απαραίτητο).
Ταυτόχρονα όμως βέβαια η κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως αυτή τη στιγμή αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για κλιμάκωση των συμπροσευχών και των συγκρητιστικών λατρευτικών εκδηλώσεων με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του… κορωνοϊού, ως δήθεν κοινού παγκόσμιου εχθρού (αύριο θα είναι η πείνα, μεθαύριο κάποιος άλλος ιός, μετά η παγκόσμια ειρήνη που θα κινδυνεύει, έπειτα κάτι άλλο κ.ο.κ).


Μία τέτοια εκδήλωση είδαμε προ ολίγων ημερών στα Ιεροσόλυμα.
Στην καρδιά των Αγίων Τόπων. Εκεί συγκεντρώθηκαν λοιπόν, στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών του Ισραήλ, έπειτα από πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών (και σε συνεργασία με το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών).
Και – στραμμένοι προς το Τείχος των Δακρύων – συμπροσευχήθηκαν με αφορμή τον κορωνοϊό, σε μία μοναδική και ιστορική στιγμή, όπως ισχυρίζεται ο ραβίνος Ντέιβιντ Ρόζεν στο βίντεο που επισυνάπτεται πιο κάτω (στο οποίο μπορείτε να δείτε και στιγμιότυπα της συμπροσευχής). Ανάμεσά τους δυστυχώς και ο ημέτερος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ενώ μετείχαν ακόμη ο Αρχιραβίνος του Ισραήλ Σεφάρντι (μαζί και με άλλους ραβίνους, καθώς και τον πρόεδρο του Μεγάλου Ραβινικού Δικαστηρίου), ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Πιερμπατίστα, ο Ιμάμης Σεΐχ Γκαμάλ Ελ Ουμπρά, ο Ιμάμης Σεΐχ Άγκελ Αλ-Ατράς και ο πνευματικός ηγέτης των Δρούζων της Γαλιλαίας Σεΐχ Μοουάφακ Ταρίφ.


Όσο για τα λόγια της κοινής προσευχής όλων αυτών (που τη συνέγραψε και την εκφώνησε ο Ισραηλίτης Αρχιραβίνος), καμαρώστε ένα μικρό τμήμα της:
«Θεέ του πρώτου και του εσχάτου, θεέ όλων των πλασμάτων της Γης, άρχοντα όλων των γενεών. Εσύ που αφυπνίζεις τους κοιμωμένους και ξυπνάς τους αδρανούντες, θεραπεύεις τους άρρώστους, ανοίγεις τους οφθαλμούς των τυφλών. Ερχόμαστε μπροστά σου σκυμένοι ταπεινά και σε παρακαλούμε: Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν, εκατομμύρια αρρώστησαν. Σώσε μας και στείλε μας ευημερία! Δώσε πλήρη ανάρρωση στους άρρωστους, απότρεψε την πανούκλα από τον κόσμο σου. Σε παρακαλούμε, Θεέ, εσύ που μας έθρεψες σε καιρό πείνας και μας έσωσες από σοβαρές ασθένειες. Βοήθησέ μας και τώρα…».


Γνωρίζω ασφαλώς ότι υπάρχουν πολλοί με «χαλασμένο φρόνημα» (για να θυμηθώ και τον Άγιο Παΐσιο) που στο άκουσμα αυτής της είδησης θα αναρωτηθούν, γιατί να θεωρούμε τόσο εξωφρενικό αυτό το συμβάν και τόσο αξιόμεμπτο το παραπάνω δαιμονικό παραλήρημα.
Αρκετοί μάλιστα θα τα εγκωμιάσουν κιόλας ως αξιέπαινη κοινή δράση αγάπης και αλληλεγγύης, λέγοντας πως «όλοι παιδιά του Θεού είμαστε» και «ο Θεός είναι για όλους ο ίδιος».
Εκεί δυστυχώς μάς κατάντησαν τόσες δεκαετίες μεταπατερικού αγαπολογικού κατήφορου και οικουμενιστικής ολίσθησης: στη μιθριδατική άμβλυνση κάθε αισθητηρίου και στην αδυναμία πλέον «τοῦ γινώσκειν καλόν καί πονηρόν».
Είναι οι ίδιοι (ρασοφόροι τε και λαϊκοί) που τέτοιου είδους συμπροσευχές (σε ποιον Θεό είπαμε άραγε;) τις αποδέχονται ως φυσιολογικές, ενώ αν τους μιλήσεις για λιτανείες και για περιφορές λειψάνων και ιερών εικόνων, ίσως και να κινδυνέψεις σχεδόν με λιθοβολισμό ως «σκοταδιστής», «γραφικός» και «ακραίος».
Και αν επίσης τους πεις ότι το φάρμακο για την κάθε επιδημία και την κάθε άλλη δοκιμασία δεν είναι τα μιαρά κοινά εφύμνια προς τα «δαιμόνια των εθνών», αλλά η Θεία Μετάληψη και τα άλλα Μυστήρια και οι εκκλησιαστικές μας Ακολουθίες (που κάποιοι τόσο απροκάλυπτα φρόντισαν να μας αποστερήσουν), προφανώς θα κατακεραυνωθείς ως «χριστιανοταλιμπάν» και «ου κατ’ επίγνωσιν ζηλωτής» (πολύ κυκλοφοράει πράγματι εσχάτως και αυτή η γελοία καραμέλα).


Δεν πειράζει όμως.
Εμείς οφείλουμε να τα γράφουμε προς όσους ακόμη – έστω και ενστικτωδώς – τα αντιλαμβάνονται. 
Προς όσους έχουν ακόμη οφθαλμούς του οράν και νουν του συνιέναι.
Και που, επειδή δεν έχουν ακόμη τόσο πολύ αποτυφλωθεί, μπορούν να αντιληφθούν σε ποιον ζοφερό δρόμο μάς οδηγούν όλα αυτά, σε ποιον (όχι μόνο πολιτικό αλλά και θρησκευτικό) οργουελικό εφιάλτη, σε ποιο ενιαίο παγκόσμιο Δόγμα και στη λατρεία ποιου σκοτεινού κι αποτρόπαιου «Θεού».


Ο μόνος αληθινός Θεός, ο υπέρ ημών σταυρωθείς και αναστάς Κύριος, ας μας χαρίζει φωτισμό και δύναμη. Για να αντέξουμε και να μη λιγοψυχήσουμε στις πολύ δύσκολες μέρες που ανοίγονται μπροστά μας…

3 σχόλια:

 1. Σε πλήθος αναρτήσεων μας για το θέμα των προκλητικών μέτρων που επιβλήθηκαν μέσω του Κοροναϊού,
  επαινέσαμε όσους ομολογητές ιερωμένους
  είτε αντέδρασαν δημόσια
  είτε συνέχισαν κρυφά να τελούν ακολουθίες σεβόμενοι το ιερατικό τους καθήκον και την αποστολή τους.

  Ως Ορθόδοξοι πιστοί φυσικά σεβόμαστε το ιερατικό σχήμα.

  Όσα γράφουμε τα γράφουμε με πόνο για όσα συμβαίνουν μέσα στην εκκλησία μας. Οποιοσδήποτε γνωρίζει έστω και στοιχειωδώς εκκλησιαστική ιστορία, ξέρει τι σημαίνει "σιμωνία", ξέρει ότι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες φορές, πρόσωπα ανάξια, σχεδόν πάντα σε συνεργασία με την κοσμική κρατική εξουσία, προσπάθησαν να επιβάλουν στην εκκλησία τις αιρετικές τους απόψεις ή απαράδεκτες εκκλησιαστικές συμπεριφορές.

  Τι να πρωτοθυμηθούμε; τον Άγιο Ιωάννη (τον Χρυσόστομο) που αν και Πατριάρχης πέθανε εκτοπισμένος, στον δρόμο για την 3η εξορία;
  Οι ορθόδοξοι πιστοί πάντα αντιδρούσαν στα ανάξια αυτά πρόσωπα.
  Ενδεικτικά και πάλι, αφού κοιμήθηκε ο Ιωάννης (ο Χρυσόστομος), οι πιστοί, για 35 σχεδόν χρόνια, αρνούνταν να πάνε στις εκκλησίες τους, μέχρι να αποκατασταθεί εκκλησιαστικά ο δικός τους πατριάρχης, όπως και αναγκάστηκαν να κάνουν. Μέχρι τότε οι πιστοί λειτουργούνταν κρυφά, μέσα στα δάση.
  Τότε, μετά τους αγώνες των πιστών, μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, επέστρεψε το άγιο λείψανο του Ιωάννη στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας πλήθος θαυμάτων.
  Ψάξτε να δείτε που λειτουργούσε ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός. Σε μια αποθήκη που την έκανε ναό. Να είσαι επίσκοπος, στην Κωνσταντινούπολη, και να μην έχεις ούτε μία εκκλησία. Αυτό τον μαρτυρικό δρόμο επέλεγαν πάντα οι ορθόδοξοι πιστοί και οι άξιοι ιερωμένοι.
  Αυτή ήταν πάντα και η αποστολή των ορθοδόξων πιστών.
  Αυτός συναισθανόμαστε και εμείς ως δικό μας χρέος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άρχισαν σκληροί διωγμοί κατά των χριστιανών ακόμα και μέσα στην, υποτίθεται, ορθόδοξη Ελλάδα. Δεν επιτρέπεται να χάνουμε την ελπίδα μας στον Χριστό. Αφού ξέρουμε, το φως πάντα νικά το σκοτάδι. Ο Χριστός είναι το φως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.