Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

«Στα βουνά για ένα νέο 21 ...». Σκέψεις με αφορμή την 1η Απριλίου, Επέτειο ίδρυσης της ΕΟΚΑ


«Είμαστε όλοι παιδιά της ΕΟΚΑ ,
ατσαλένια έχουμε καρδιά,
για τη Κύπρο μας όλοι να πολεμάμε
και να πέφτουμε με θάρρος στη φωτιά»Σαν σήμερα (1η Απριλίου 1955), με μια σειρά επιθέσεων σε κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς, τον ραδιοφωνικό σταθμό και σε βρετανικό στρατόπεδο (η Κύπρος βρισκόταν υπό Βρετανική κατοχή), ανακοινώνεται η ίδρυση της ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών), της ένοπλης οργάνωσης που είχε στόχο την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα
Αρχηγός της, ο άξιος και εμπειροπόλεμος Γεώργιος Γρίβας (με το ψευδώνυμο Διγενής).Δεν ήταν και δεν είναι λίγοι αυτοί που έως σήμερα διδάσκονται και διδάσκουν τις πρακτικές που εφάρμοσε ο Διγενής στον αγώνα. Ένας από αυτούς ήταν και ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος σε επιστολή που συνέταξε το 1959 απευθυνόμενος στον Γεώργιο Γρίβα, παραδεχόταν:
«Συνταγματάρχα, ο αγώνας σου με έχει γοητεύσει και μαζί χρησιμεύσει ως παράδειγμα και για την ελευθερία της δικής μου πατρίδας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Εύχομαι να βασιλεύσει επιτέλους στον κόσμο Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.» (Φιντέλ Κάστρο για Γεώργιο Γρίβα-Διγενή).    
Αργότερα το 1974, όταν ο Γ. Γρίβας απεβίωσε, ο Φιντέλ Κάστρο είχε στείλει επιστολή στην σύζυγο του, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου, στην οποία ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της κουβανικής επανάστασης έγραφε «εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ» (πηγή εφημ «Καθημερινή», «Πολίτης Κύπρου», Κυπριακός Χρονογράφος, «the Toc»)  
«Ελα μάνα δόσ΄  μου την ευχή σου
για ν ανέβω ψηλά εις στα βουνά
και σαν πέσω κάποια μέρα μεσ΄ τη μάχη
θα φωνάξω ΕΝΩΣΙΣ και ΛΕΥΤΕΡΙΑ»


Σαν σήμερα λοιπόν ξεκίνησε ο αγώνας της ΕΟΚΑ.
Οι περισσότεροι αγωνιστές προερχόταν από τα Κατηχητικά σχολεία.
Τους όρκιζε κρυφά ο ιερέας παπα-Σταύρος Παπαγαθαγγέλου:


https://youtu.be/BLpenoos7q4

Τότε, το 1955, τα κατηχητικά έβγαζαν παλικάρια.
Όταν το Βρετανικό δικαστήριο στην Κύπρο τους ανακοίνωνε την απόφαση ότι θα τους κρεμάσουν, εξομολογούνταν για τελευταία φορά,  μεταλάμβαναν, και περήφανοι για το ότι έκαναν το χρέος τους προς την πατρίδα, προχωρούσαν στην αγχόνη ψάλλοντας για τελευταία φορά τον εθνικό ύμνο.


Σήμερα; 
Οι Λέσχες και οι Στοές δεν ελέγχουν μόνον τους πολιτικούς μας.  
Υπάρχουν και στο χώρο της εκκλησίας ανάξια πρόσωπα που είναι διατεθειμένα να κάνουν «τα πάντα» για να καταλάβουν έναν δεσποτικό θρόνο.
Γι αυτό σήμερα, έχοντας οι Ιεράρχες προδώσει την ορθόδοξη πίστη μας, ακούμε να μιλάνε γενικά και αόριστα για «αγάπη» και συστήνουν στους πιστούς «υπακοή» (στις αφεντιές τους). Γιατί αυτές τις εντολές παίρνουν από τα αφεντικά τους. Γιατί η εξουσία είναι μία.


Μ.Εβδομάδα - Ανάσταση, ΧΩΡΙΣ εκκλησίες ... 
Γι αυτό δεν βγάζουν τσιμουδιά και δεν θέλουν να γιορτάσουμε ούτε την πένθιμη Μ. Εβδομάδα, ούτε καν να πάμε στην εκκλησία την Ανάσταση!
Αν περάσει κι αυτό το test drive χωρίς αντίδραση, δεν έχουν πλέον να φοβηθούν τίποτε. 
Σε αγαστή  συνεργασία με την κυβέρνηση τρομοκρατούν: βγήκες από το σπίτι σου χωρίς άδεια; πρόστιμο. Βρέθηκες με άλλους 10; Πρόστιμο. Δεν μπορούν να μαζευτούν 10 Έλληνες για να διαμαρτυρηθούν. Δεν μπορούν καν να απομακρυνθούν από το σπίτι τους. Νέες «Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ)» με ακόμη δυσμενέστερα κατασταλτικά μέτρα. Το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει ανελέητα ποδοπατηθεί.

Μετά από όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να ακούσουμε μία ακόμη φορά το τραγούδι της ΕΟΚΑ:

Της πατρίδος παιδιά τιμημένα
και με πίστη στη γλυκειά μας Παναγιά
στα βουνά για ένα νέο εικοσιένα
για να ζήσουμε μιας ώρας λευτεριάΙερός Λόχος 2012 - Ελληνορθόδοξη Στρατιά

2 σχόλια:

 1. Τον Μάρτιο του 1957, οι Άγγλοι δολοφόνοι και κατακτητές, καλούν τον Πιερή Αυξεντίου – τον πατέρα του Γρηγόρη Αυξεντίου, του θρυλικού αητού του Μαχαιρά – στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, για να αναγνωρίσει δήθεν τον νεκρό γιό του. Ήθελαν να τον δουν να λυγίζει.
  (Στις 3 Μαρτίου μια ολόκληρη ταξιαρχία πεζικού των Άγγλων – 5.000 στρατιώτες – επί 10 ολόκληρες ώρες έδωσε μάχη με τον 29χρονο υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου.
  Μπροστά στο αλύγιστο θάρρος του, όταν οι Άγγλοι κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να τον εξαναγκάσουν να παραδοθεί, τον περιέλουσαν με βενζίνη και τον έκαψαν μέσα στο κρησφύγετό του!!).

  Ο τραγικός πατέρας δεν λύγισε.
  Αντικρίζει αγέρωχα το απανθρακωμένο λείψανο του μοναχογιού του, και απαγγέλει τους παρακάτω αυτοσχέδιους στίχους, που μοσχοβολούν και κρύβουν στις φυλλωσιές τους όλες τις ηρωικές σελίδες της ελληνικής ιστορίας:
  Δεν κλαίω που σε έχασα που σ’ είχα για καμάρι
  Κλαίω που δεν έχω άλλο γιο τη θέση σου να πάρει!  O 22χρονος Ιάκωβος Πατάτσος, «ο Άγιος του Κυπριακού Αγώνα», γράφει γράμμα στις 8-8-1956 στη μάνα του λίγο πριν οδηγηθεί στην αγχόνη από τους Αγγλους.
  Επιστολή που μοσχοβολά φιλοπατρία και πίστη ακράδαντη στον Χριστό.
  Όπως οι ήρωες του ’21, έτσι και της ΕΟΚΑ αγωνίζονταν «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία».

  «Αγαπημένη μου μητέρα, Χαίρε! Ευρίσκομαι μεταξύ αγγέλων. Τώρα απολαμβάνω τους κόπους μου. Το πνεύμα μου φτερουγίζει γύρω από τον θρόνον του Κυρίου. Θέλω να χαίρης όπως κι εγώ. Αν κλαίης θα λυπούμαι. Τ’ όνομα σου θα γραφή στην ιστορία, γιατί εδέχθης να θυσιασθή το παιδί σου για την Πατρίδα.
  Είναι καιρός τώρα να καμαρώσης το παιδί σου.
  Ευρίσκεται εκεί ψηλά όπου ψάλλουν οι άγγελοι.
  Χαίρε, αγαπημένη μου μητέρα.
  Μη κλαίης, για ν’ ακούσης την αγγελική φωνή μου, που ψάλλει Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ.
  Ψάλε και συ μαζί μου. Ψάλλε, προσεύχου, δόξαζε τον Θεόν σ’ όλη σου την ζωήν»
  (Σπύρου Παπαγεωργίου, Δια χειρός ηρώων, εκδ. Κ. Επιφανίου», Λευκωσία 1968, σελ. 213).
  Τον Ανδρέα Παναγίδη, 23 χρονών, πατέρα τριών παιδιών, τον κρέμασαν οι Άγγλοι στις 21 Σεπτεμβρίου 1956.
  Γράφει στο τελευταίο γράμμα του προς τα παιδιά του:
  «Σας εύχομαι, αγαπημένα μου παιδιά, να γίνετε καλοί Χριστιανοί και καλοί Έλληνες Κύπριοι. Ακολουθήστε πάντα το δρόμο της αρετής».
  Την προηγούμενη της εκτέλεσης του γράφει:
  «Τώρα που ξέρω ότι σε μια μέρα θ’ αντικρίσω την αγχόνη, έχω διπλάσιο θάρρος από πριν. Ο Χριστός είναι πάντα συντροφιά στα κελιά μας.
  Ο Χριστός μας γεμίζει την καρδιά με αληθινή χαρά.
  Παρακαλούμε τον Θεό να μας σώσει όχι το σώμα, αλλά την ψυχή».
  (Δια χειρός ηρώων, σελ. 220-221).


  Όσοι θέλουν να μάθουν τι είναι ηρωισμός, αγάπη αληθινή για την Ελλάδα και πίστη «άχρι θανάτου» προς τον Χριστό, ας διαβάσουν τις επιστολές των 13 ηρωομαρτύρων που είναι θαμμένοι στην καρδιά της Κύπρου, στα «Φυλακισμένα Μνήματα».

  http://koukfamily.blogspot.com/2020/04/blog-post_89.html
  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ εξαιρετικά σε κάποιους που λυσσαλέα συκοφαντούν και πολεμούν τον Ιερό Λόχο 2012, για την ακράδαντη πίστη του στην Ορθοδοξία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αθάνατοι οι Ήρωές μας!Ο Αγώνας υπέρ Πίστεως και Πατρίδος συνεχίζεται με την ίδια ένταση!Μπράβο παιδιά για όλες σας τις δράσεις!Η Παναγιά μαζί σας!Ο Θεός να μας δίνει δύναμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.