Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος
Όπως για τους πιστούς στον Χριστό η Ορθοδοξία είναι η μοναδική οδός προς την διάσωση της Ψυχής τους, έτσι και για τους Εθνικιστές ο Εθνικός Κοινωνισμός είναι η μοναδική οδός για την διάσωση του Έθνους. Ο δικός μας αγώνας είναι Εθνικός, Φιλολαϊκός,υπέρ της Πατρίδος και Πίστεως. Είμαστε τόσο αντικουμμουνιστές όσο και αντικαπιταλιστές. Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

9.2.1914 Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ ΚΥΡΗΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ

Σαν σήμερα στις 9.2.1914 ο Ταγματάρχης Σπύρος Σπυρομήλιος,δεν υπακούει στις διαταγές των Μεγάλων Δυνάμεων αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης που διέταξαν τον Ελληνικό Στρατό να αποχωρήσει από τα απελευθερωμένα εδάφη της Ηπείρου μας και να παραχωρηθούν στο νεοσύστατο κράτος της Αλβανίας,και κυρήσει την Αυτονομία της Χειμάρρας!
Ταυτοχρόνως σε όλη την ελεύθερη μέχρι τότε Ελλάδα δημιουργούνται Επιτροπές Εθνικής Αμύνης και Επιμελητείες.
Οι Επιτροπές αυτές μεριμνούν για την στρατολόγηση εθελοντών ανδρών και γυναικών και την οργάνωση τους σε
Ιερούς Λόχους. 
Ότι ήταν δηλ.απαραίτητο για τη διεξαγωγή του ενόπλου πλέον Αγώνα που διεξήγαγε έπειτα η Αυτόνομος Ήπειρος.Αργότερα οι Λόχοι πλαισιώθηκαν και με άλλα εθελοντικά Σώματα και στελέχη που προέρχονταν απ'όλη την Ελεύθερη τότε Ελλάδα,(μέχρι και τη Μάνη και την Κρήτη),από τον υπόδουλο ακόμα Ελληνισμό (Κύπρο κλπ)και από τον Απόδημο (Αμερική και Νότια Αφρική).
Τα στελέχη που οργάνωσαν στη συνέχεια τους εθελοντές σε μεγαύτερα στρατιωτικά τμήματα,ήταν κυρίως Οπλαρχηγοί του Μακεδονικού Αγώνα και άλλων απελευθερωτικών αγώνων,καθώς και Αξιωματικοί του Ελληνισμού,που θεώρησανως "υπέρτατον καθήκον" τον Αγώνα υπέρ της κινδυνευούσης Β.Ηπείρου.
Η εθελοντική αυτή πανστρατιά του απανταχού Ελληνισμού καταφαίνεται ανάγλυφη και από το παρακάτω περιστατικό:
Όταν έφτασε στο Βουνό της Χειμάρρας Στρατολόγος Αξιωματικός (Ταγματάρχης Ι.Ράικος) για στρατολόγηση των στρατεύσιμων ανδρών,του παρουσίασε ο Πρόεδρος (Φ.Τσούτρας) σχετικόν ονομαστικό κατάλογο.Ο Αξιωματικός όμως έμεινε έκπληκτος,διότι παρουσιάσθηκαν αμέσως όλοι οι άνδρες του χωριού,μικρολι και μεγάλοι,και ένας εκπρόσωπος τους φώναξε:
"Σκίστε τους καταλόγους.Είμεθα όλοι εδώ στρατεύσιμοι...έτοιμοι να υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας...Κύριε Ταγματάρχα,γράψε μας όλους ως ανήκοντας στο Στρατό.Και γράψε και τ'αδέρφια μας και τους συγγενείς μας,που είναι ξενιτεμένοι και έρχονται".

Ο Αυτονομιακός Αγώνας ξεκίνησε και  παρότι τελείωσε νικηφόρα,καθώς έντρομοι οι Αλβανοί και οι Μεγάλες Δυνάμεις ζήτησαν ανακωχή από την Κυβέρνηση της Αυτονομίας με αποτέλεσμα την υπογραφή της
Συνθήκης της Κερκύρας (17 Μαϊου 1914)δυστυχώς μέχρι σήμερα η Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα δεν έχει γίνει.
Κάποτε ο Ίωνας Δραγούμης είχε πει ότι "εάν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία μας,η Μακεδονία θα σώσει εμάς".
Εμέις σαν Ιερός Λόχος 2012 λέμε ότι
ΕΑΝ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ,Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΕΜΑΣ!ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΖΗΤΩ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΕΛΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.