Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟΥ


Στις 7 Ιανουαρίου (νέο ημερολόγιο) μια ομάδα του Συλλόγου μας βρέθηκε στο προπύργιο της Ορθοδοξίας μας,την διωκόμενη Ιερά Μονή του Εσφιγμένου.
Για εμάς -παρότι έχουμε επισκεφτεί και άλλες φορές το μοναστήρι,ήταν ένα όνειρο ζωής να συνεορτάσουμε την κατά σάρκα γέννηση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών,στην Ι.Μ.Εσφιγμένου.
Μετά την σχεδόν δεκάωρη αγρυπνία και Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων και αφού ακολούθησε τράπεζα,ο Γέροντας Μεθόδιος μας μίλησε.
Με την ευλογία του Γέροντα Μεθόδιου καταγράψαμε με κινητό τηλέφωνο την ομιλία του,και σας την μεταφέρουμε.


Να είσαστε όλοι καλά και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας ελεήσει.
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

  1. O Μεθόδιος αφιερώνει στη «χριστουγεννιάτικη» ομιλία του μόλις 8 λεπτά για τα Χριστούγεννα και 44 λεπτά σε άλλα θέματα (τα λοιπά 6 λεπτά του βίντεο είναι ψαλμωδία). Νομίζω πως αυτό δεν είναι σωστό, θα περίμενε κανείς να μιλά όντως για την εορτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.