Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ (2013)


Η δεύτερη χρονιά του Συλλόγου μας στην ενεργή δράση μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηρισθεί!
Σε αυτή την επιτυχημένη χρονιά που αφήνουμε πίσω θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους γνωστούς και άγνωστους φίλους μας,που μας βοήθησαν είτε στηρίζοντας μας οικονομικά,είτε με την συλλογή ρούχων και παιχνιδιών είτε ακόμα και ηθικά με τον καλό τους λόγο.
Πιο πολύ όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για την φώτιση και την προστασία που μας παρείχε σε όλες μας τις δράσεις.
Ο Σύλλογος μας λοιπόν για το έτος 2013 δραστηριοποιήθηκε στους εξής τομείς:


Α) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1) Ελληνικές Μειονότητες Οι Έλληνες που ζουν σκλαβωμένοι είναι ένας τομέας ζωτικής σημασίας για εμάς.Πιστεύουμε ότι το Όραμα για Ένωση των Αλύτρωτων Πατριδών ΔΕΝ πρέπει ποτέ να σβήσει.
Ως εκ τούτου είχαμε δράσεις στα εξής σημεία:
Βόρειος Ήπειρος:μέσω την συνεργασία μας με την Σφεβα Θεσσαλονίκης καταφέραμε και φέτος να στηρίξουμε όχι μόνο οικονομικά το φροντιστήριο Ελληνικών που βρίσκεται στο Εξαμίλι των Αγίων Σαράντα αλλά και με την φυσική μας παρουσία.Βέβαια στηρίξαμε με παροχές και με την φυσική μας παρουσία (που πραγματικά είναι υψίστης σημασίας για το ηθικό των σκλαβωμένων Ελλήνων),ακόμα ένα φροντιστήριο στην περιοχή του Μεσοποτάμου.
Γενικότερα στηρίζουμε το θεάρεστο έργο της Σφεβα και με την συλλογή παιχνιδιών,γραφικής ύλης και παιδικών ρούχων.

Σκλαβωμένη Ιστορική Μακεδονία:στα Σκόπια ζουν 200.000 με 300.000 Έλληνες,όπου το γειτονικό κράτος εντέχνως κρύβει την εθνική τους ταυτότητα και δεν τους αναγνωρίζει ως ελληνική μειονότητα.Το δόγμα το δικό μας είναι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση στις ανιστόρητες διεκδικήσεις των σκοπιανών.
Έτσι λοιπόν ένα σαββατόβραδο του Νοεμβρίου κάποια μέλη μας πέρασαν τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και έριξαν δίγλωσσα φυλλάδια (γραμμένο στα Ελληνικά και Βουλγάρικα) στην ευρύτερη περιοχή της Δοϊράνης που προέτρεπαν τους σκλαβωμένους να οργανωθούν και να μην φοβούνται να φωνάξουν ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!
Στα φυλλάδια φυσικά υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύλλογο μας.

Ίμβρος:για πρώτη χρονιά φέτος μετά από δεκαετίες στο νησί λειτούργησε το Ελληνικό σχολείο.
Με συγκίνηση λοιπόν ο Σύλλογος μας απόστειλε τον Σεπτέμβριο τσάντες και σχολικά είδη για κάθε έναν μαθητή.


2) Σκοπιανική προπαγάνδα

Είναι κοινό μυστικό ότι η σκοπιανική προπαγάνδα δρα ανεξέλεγκτα στα χωριά της Μακεδονίας μας.Ο Σύλλογος με τους τελευταίους μήνες του 2013 επισκέφθηκε τα χωριά Μελίτη,Ξυνό Νερό,Πενταπλάτανος,Μαρίνα κ.α. και έριξε το δίγλωσσο φυλλάδιο στα σχολεία και στους κοινόχρηστους χώρους.Επίσης βάλαμε Ελληνικές Σημαίες σε αρκετά σημεία όπου έλειπαν.

3) Μουσείο Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη μας

Είναι αδιανόητο να υπάρχει μουσείο του σφαγέα των Ελλήνων!
Ο Σύλλογος τον Αύγουστο που μας πέρασε διοργάνωσε σε συνεργασία με την Πατριωτική κίνηση Θεσσαλονίκης,πορεία κατά την ύπαρξη μουσείου του φονιά των λαών.
Επίσης κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών μοίρασε περί των 2000 δίγλωσσων φυλλαδίων (γραμμένο στα Ελληνικά και Αγγλικά) στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

4) Καστελόριζο

Στο Καστελόριζο σε συνεργασία με τον παπά Γιώργη έχουμε μια μικρή τράπεζα τροφίμων.Δυστυχώς λόγο της απόστασης και των εξόδων της αποστολής δεν μπορούμε οικονομικά να παρέχουμε πολλά στους συνέλληνες και ακρίτες μας.Πάρα ταύτα έγιναν κάποιες αποστολές τροφίμων από την Κω το καλοκαίρι προς το νησί.Ελπίζουμε ο Κύριος να μας δώσει δύναμη το νέο έτος και να αυξήσουμε την παροχή βοήθειας προς το νησί.


Β) ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

1) Ίμια
 Κάθε χρόνο ο Σύλλογος δίνει το παρών στην συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης που διοργανώνει η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας.

2) Μακεδονικός ΑγώναςΟ Σύλλογος μας κατάφερε φέτος σε συνεργασία με την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Αχιλλέα Μιμιλίδη που εδρεύει στα Γιαννιτσά,να διοργανώσει την πρώτη στρατιωτικού τύπου πορεία 47 χλμ από τα Γιαννιτσά στο χώρο όπου μαρτύρησαν οι ήρωες Τέλλος Άγρας και Αντώνης Μίγγος.
Ο λόγος διττός της δράσης μας αυτής.
Αφενός η σύσφιξη των σχέσεων των εφέδρων καταδρομέων και αφετέρου η αφύπνιση της ιστορικής μνήμης.

3) Κύπρος,η Ελλάς του νότου!Τα τελευταία δύο χρόνια διοργανώνουμε την μοναδική αντικατοχική συγκέντρωση/πορεία που γίνετε κατά την τουρκική κατοχής σε ελληνικό έδαφος.
Επίσης η συγκέντρωση και οι ομιλίες έχουν το θεματολογία το απαράμιλλο θάρρος των Ελληνών στρατιωτών της Ελδύκ,της Α ΜΑΚ και Γ ΜΑΚ και της Εθνικής φρουράς.
Επί της ουσίας είναι μια υπενθύμιση στο Ελληνικό λαό ότι οι πολεμιστές της Κύπρου ζουν ανάμεσα μας,είναι ΑΞΙΟΙ του σεβασμού μας και το ότι η κατοχή ελληνικού εδάφους από τους τούρκους συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

4) Μακεδονία Γη ΕλληνικήΤον Ιούλιο δώσαμε το βροντερό παρών,όπως και πέρισυ άλλωστε,στην συγκέντρωση που γίνετε στην πόλη της Φλώρινας κατά των ανιστόρητων διεκδικήσεων των σκοπιανών.

5) ΤΟΝΩΣΗ ΗΘΙΚΟΥΤον Δεκέμβριο κλιμάκιο του Συλλόγου μας επισκέφτηκε ένα ακριτικό χωριό της Μακεδονίας στο τριεθνές Αλβανίας-Ελλάδος-Σκοπίων και έδωσε χριστουγεννιάτικα δώρα στα τέσσερα Ελληνόπουλα που κατοικούν στο χωριό.
Επίσης είχαμε ετοιμάσει και δύο τσάντες με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα για τα δύο στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής.

Γ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ


1) Διανομή Τροφίμων
Με την βοήθεια του Κυρίου και της δικιά σας ο Σύλλογος μας κατάφερε να δώσει τρόφιμα σε πολλούς συνέλληνες που πραγματικά τα είχαν ανάγκη.Δεν θυμόμαστε πόσες φορές το καταφέραμε αυτό αλλά ήταν πολλές.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους εμπόρους της ευρύτερης περιοχή της Θεσσαλονίκης που μας στήριξαν και μας έδειξαν εμπιστοσύνη.
Εν κατακλείδι η πιο γνωστή δράση έγινε στο Ορφανοτροφείο Μέλισσα Θεσσαλονίκης την περίοδο των Χριστουγέννων.

2) ΑιμοδοσίαΚάθε τρεις μήνες τα μέλη του συλλόγου και εφόσον τους επιτρέπεται δίνουν αίμα για την τράπεζα που διαθέτει ο Σύλλογος μας.
Φυσικά πολλές φιάλες έχουν γίνει προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη.Δ) ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣΟ Σύλλογος είναι πεπεισμένος ότι η πιο τρανή αξία είναι η Ελληνοορθοδοξία.
Ως εκ τούτου στηρίζει (με διάφορους τρόπους) την διωκόμενη από την νέα τάξη πραγμάτων την Ι.Μ.Εσφιγμένου.Επίλογος
Φωτογραφίες και βίντεο για όλες τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Συλλόγου μας στο Facebook και στο κανάλι μας στο you tube.
Σαν επίλογο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη τους όλους τους φίλους μας και τους συλλόγους:

ΣΦΕΒΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
http://www.sfeva.gr/

ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΔ.ΔΥΝ.ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΙΜΙΛΙΔΗ
https://www.facebook.com/lesxikatadromon?ref=ts&fref=ts

ΕΔΟΜΑΚ 

(για την πολύτιμη βοήθεια τους και τα πολύ ωραία σεμινάρια τους)
https://www.facebook.com/edomak.rescue?fref=ts

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ DRCS
(για τα πολύ ωραία σεμινάρια)

https://www.facebook.com/efthimis.tourtidis?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.