Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ένας ακόμα χρόνος βελούδινης εθνοκάθαρσης του Βορειοηπειρωτικού ΕλληνισμούΣτις 11 Φεβρουαρίου 2022 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο Αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντης Κολίλας καταδικάστηκε ερήμην από το Δικαστήριο του Αργυροκάστρου σε οκτώ χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για την συμμετοχή του στην ειρηνική εκδήλωση στους Βουλιαράτες τον Μάιο του 2018 για την επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν και οι τοπικές Αρχές.Αυτόν τον έναν χρόνο που μεσολάβησε από τότε δεν είδαμε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας για την υπόθεση του κ. Κολίλα, με αποτέλεσμα η αλβανική κυβέρνηση να συνεχίζει ανενόχλητη την τακτική τρομοκρατίας και βελούδινης εθνοκάθαρσης εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Εκτός των συνηθισμένων πλέον περιστατικών καταπάτησης της περιουσίας μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, της απαγόρευσης αυτοπροσδιορισμού σε μη αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές και των πολύωρων καθυστερήσεων άνευ λόγου στις συνοριακές διαβάσεις από τις αλβανικές Αρχές Ελλήνων Βορειοηπειρωτών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα κοινά, σε αυτόν τον ένα χρόνο γίναμε μάρτυρες και άλλων έκτακτων περιστατικών καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων,

Είδαμε στις 16 Μαρτίου 2021 να καταδικάζονται από το Πρωτοδικείο Αυλώνας δύο Έλληνες της Χιμάρας για «παράνομη οικοδόμηση» και «παράνομη συγκέντρωση» επειδή ύψωσαν έναν μεγάλο σιδερένιο σταυρό στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή τους.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από αλβανικά ΜΜΕ, στις 13 Δεκεμβρίου 2021 το Δικαστήριο Αργυροκάστρου αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου 2018 από την αλβανική αστυνομία τελικά προήλθε από… αυτοκτονία.

Ταυτόχρονα βλέπουμε την αλβανική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να συνεχίζει την ρητορική της περί «μεγάλης Αλβανίας», αλλά το μόνο που διακρίνουμε από την πλευρά της Αθήνας είναι τα ευχολόγια και η πιστή τήρηση της γραμμής περί «ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όσο η Ελλάδα μεριμνά για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, χωρίς να διεκδικεί και να εξασφαλίζει τα δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, τόσο τα Τίρανα θα αποθρασύνονται και θα αφανίζουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου δια της σαλαμοποίησης.

Έστω και τώρα η μητέρα Ελλάδα οφείλει να δείξει το ελάχιστο ενδιαφέρον.
10 - 02 - 2022


Σχετική ανακοίνωση του Ιερού Λόχου 2012, για την ερήμην καταδίκη του αγωνιστή Βορειοηπειρώτη πριν 1 χρόνο, εδώ:

1 σχόλιο:

  1. Η μεγαλύτερη ατυχία και πρόβλημα της Βορείου Ηπείρου δεν είναι οι Αλβανοι οι οποίοι είναι λίγο πολύ γνωστοι για την "ποιότητά" τους..
    Η αδιαφορία μέχρι προδοσίας της μητέρας Ελλάδας είναι που σταυρώνει κάθε μέρα την Βόρειο Ήπειρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.