Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Εις μνήμην... του διαπρεπή καθηγητή Ματθαίου Τσούγκα

Μεγάλη θλίψη μας προκάλεσε η είδηση ότι σήμερα, Τρίτη 29/3/2022, έφυγε από τη ζωή ο διαπρεπής ιατρός και καθηγητής Ματθαίος Τσούγκας. 

Έλληνας Βλάχος στην καταγωγή, από το Κρούσοβο (πόλη που βρίσκεται σήμερα στα Σκόπια, κοντά στο επίσης κατεχόμενο από τους Σκοπιανούς Μοναστήρι -που σήμερα ονομάζουν Bitola).


Παρά τις δεκάδες επαγγελματικές και επιστημονικές του περγαμηνές (διακεκριμένος καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΑΠΘ), 
πέρα από τους αγώνες του ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών, 
στήριξε άφθονες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες (Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, Φίλοι του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος και της Σχολής Τυφλών),
δεν παρέλειψε ποτέ, να δίνει το αγωνιστικό του παρόν ως Έλληνας εθνικιστής και στο «δρόμο».

Σε μια εποχή που πλήθος εθνικιστών, αποφεύγουν να εκτεθούν εμφανιζόμενοι σε ανοιχτά καλέσματα σε πορείες και συγκεντρώσεις, ο Ματθαίος Τσούγκας υποστήριξε με συνέπεια και ήθος τις αρχές και της αξίες του.
Έτσι, αρκετές φορές ήρθε να στηρίξει τις δράσεις του Συλλόγου μας, αφήνοντας πίσω τους ακαδημαϊκούς του τίτλους και μετέχοντας ως ένας απλός στρατιώτης, ως ένας απλός συναγωνιστής. 

Καλό Παράδεισο και καλή ανάπαυση στην ψυχή του αγαπητού μας συναγωνιστή Ματθαίου.

Ιερός Λόχος 2012 - Έφεδροι & Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.