Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Δράση σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης και τα πρώτα μαθήματα Ελληνικής ιστορίας.

Ενημέρωση Δράσης μας:
Μετά από διαμαρτυρίες μαθητών σε γνωστό λύκειο της Θεσσαλονίκης ότι δεν υπήρχε ελληνική σημαία στον ιστό, στο προαύλιο του σχολείου τους, και μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου, κλιμάκιο του Συλλόγου μας -ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012- επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το σχολείο και βάλαμε μία μεγάλη γαλανόλευκη Σημαία. 

Κατά τη διάρκεια της δράσης μας, βλέποντας κάποιοι του αναρχικού χώρου να βάζουμε τη σημαία στον ιστό μας φώναζαν "φασίστες"...
η απάντησή μας είναι ότι στο εξής, σε αυτό το σχολείο θα κυματίζει γαλανόλευκη Σημαία που δεν μπορούν να την κατεβάσουν και αυτό είναι που τους πειράζει...

Η δράση μας τελείωσε με απόλυτη επιτυχία!!!

Ευχαριστούμε τον διευθυντή για την συνεργασία και σεβόμενοι την επιθυμία του δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες από την δράση.
Σχόλιο: 
Τα όσα συμβαίνουν, είναι αποτέλεσμα του τι είδους Ελληνόπουλα βγάζει το σημερινό σχολείο.
Όταν η αληθινά ιστορία υποβιβάζεται ή διαστρεβλώνεται, όταν έχουμε γεμίσει καθηγητές που διδάσκουν "αντιρατσισμό" και "πολυπολιτισμικότητα", τέτοια φαινόμενα (ανυπαρξίας ελληνικής σημαίας στον ιστό) έρχονται ως φυσική συνέπεια.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθουμε Ελληνική Ιστορία:

Μάθημα 1ο
Στις 6 Φεβρουαρίου 1956, οι μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου συγκρούστηκαν με το στρατό (των Εγγλέζων) και ο Άγγλος Κυβερνήτης έκλεισε το σχολείο τους. 
Την επόμενη μέρα, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Εμπορικού Λυκείου της ίδιας πόλης οργάνωσαν διαδήλωση και λιθοβόλησαν Άγγλους στρατιώτες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πυρά εναντίον των μαθητών. 

Σημαιοφόρος στις εθνικές εκδηλώσεις του Γυμνασίου Αμμοχώστου ο Πετράκης Γιάλλουρος, ηγετικό στέλεχος της ΑΝΕ (Άλκιμος Νεολαία ΕΟΚΑ).
Ο Πετράκης Γιάλλουρος, δολοφονήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1956 στην Αμμόχωστο από εγγλέζο υπαξιωματικό, κατά τη διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης την οποία καθοδηγούσε.

Ο Πετράκης προχώρησε δέκα περίπου βήματα, φώναξε «ζήτω η ένωση» (της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα) και έπεσε νεκρός. 
Ήταν ο πρώτος μαθητής, που θυσιάστηκε στον Αγώνα της ΕΟΚΑ. Υπήρξε ο υπεύθυνος των μαθητικών ομάδων στο σχολείο του.

ΑΥΤΗ είναι η Ελληνική ιστορία, που δεν διδάχθηκε σε ΚΑΝΕΝΑ ελληνόφωνο (σίγουρα όχι Ελληνικό) σχολείο.Μάθημα 2ο:

Ας θυμηθούμε και έναν ακόμη Έλληνα μαθητή, τον Ευαγόρα Παλικαρίδη, που απαγχονίστηκε (κρεμάστηκε) από τους Εγγλέζους (αφού η σημερινή Βασίλισσα της Αγγλίας αρνήθηκε να του δώσει χάρη).


Οι Εγγλέζοι αρνήθηκαν να παραδώσουν το νεκρό του σώμα στους οικείους του και το έθαψαν μέσα στην φυλακή, για να αποφύγουν τις αντιδράσεις του λαού.  Ο Ευαγόρας συνήθιζε να γράφει ποιήματα και πριν αποχωριστεί το σχολείο και τους συμμαθητές του (αναλαμβάνοντας ένοπλη δράση στην ΕΟΚΑ), τους άφησε στο θρανίο του ένα τελευταίο ποίημα-γράμμα, με τον τίτλο "θα πάρω μια ανηφοριά".
Τα μνήματα των Ελλήνων που απαγχονίστηκαν από τους Εγγλέζους στην Κύπρο, είναι γνωστά ως "φυλακισμένα μνήματα", και βρίσκονται μέσα στις σημερινές κεντρικές φυλακές Λευκωσίας (της μοναδικής πρωτεύουσας της Ευρώπης που το μισό της κομμάτι είναι κατεχόμενο από τους Τούρκους).Για τον σημαιοφόρο  Πετράκη Γιάλλουρο, διαβάστε αναλυτικό αφιέρωμα εδώ:


Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι και φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.