Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Επίσκεψη της Αλκίμου Νεολαίας στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Η Άλκιμος Νεολαία του Ιερού Λόχου 2012, αποφάσισε να ΜΑΘΕΙ
όσα δεν διδάχθηκε στο σχολείο:


Σήμερα 28/4/2016, επισκέφθηκε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη 
και ξεναγήθηκε για 2 περίπου ώρες (παρακολουθώντας και σχετικές προβολές).

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, (Ελληνικό Προξενείο στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη), βρίσκεται δίπλα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Μάλιστα υπήρχε (βρέθηκε) υπόγεια κρύπτη-τούνελ, στο Ιερό της εκκλησίας, από την οποία οι αγωνιστές προσέγγιζαν το Ελληνικό Προξενείο (διαβάστε σχετικά εδώ) για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους Τούρκους αστυνομικούς που υπήρχαν στην είσοδο του Προξενείου. 


 Προβολή ταινίας 
(στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα). 
Στην φωτογραφία-στιγμιότυπο, η καρυδιά στην οποία οι Βούλγαροι κομιτατζήδες κρέμασαν τους Σαράντο Αγαπηνό (Τέλλο Άγρα)  και  Αντώνη Μίγγα.

Μάθαμε για την λίμνη τον Γιαννιτσών ("στα μυστικά του βάλτου"), 
για τις ηρωίδες διδασκάλισσες που κόντρα στις απειλές των Βουλγάρων κομιτατζήδων, μάθαιναν στα ελληνόπουλα τα ελληνικά γράμματα, 
για τους γενναίους μητροπολίτες (πχ Αιμιλιανό Γρεβενών, Γερμανό Καραβαγγέλη), 
για τους Μακεδονομάχους, για τους εθελοντές από την Κρήτη,
για την Εθνική Εταιρία
για όλες τις επαναστάσεις των Ελλήνων από το 1821 μέχρι το 1912, στην τουρκοκρατούμενη τότε περιοχή της Μακεδονίας..


Η Άλκιμος Νεολαία του Ιερού Λόχου 2012, μπροστά από το πόστερ του Παύλου Μελά, του παλικαριού που παρά τις λαμπρές του σπουδές και την πλούσια καταγωγή του,  άφησε την γυναίκα και τα παιδιά του και θυσιάστηκε πολεμώντας για να ελευθερώσει την Μακεδονία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.