Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

«ΣΕΙΣΜΟΣ» στο Αμύνταιο Φλώρινας! Εκδήλωση και πορεία του "Ιερού Λόχου 2012" (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Με την βοήθεια του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού,  με ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εκδήλωσή μας στον νομό Φλώρινας, στην πόλη του Αμυνταίου.Αρχικά πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα "Το σλαβικό ιδίωμα ως όχημα αλυτρωτισμού των Σκοπίων", στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου, στην οποία επισημάνθηκε η διαχρονική αδιαφορία-προδοσία των πολιτικών μας. 


Ακολούθησε συζήτηση και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους παραβρισκομένους.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και τον ευλαβή αγωνιστή ιερέα που παραβρέθηκε, για την αυθόρμητη παρέμβασή του (θα προσπαθήσουμε να την δημοσιεύσουμε σε βίντεο).


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αγωνιστική πορεία στους δρόμους του Αμυνταίου. 
Είναι παρήγορο το γεγονός ότι βλέποντας την πορεία να περνάει από μπροστά τους, κάποιοι κάτοικοι άφησαν τον καφέ και εντάχθηκαν στην πορεία!  


Αν εξαιρέσουμε κάνα δυο απεσταλμένους φιλοσκοπιανών που μπήκαν φοβισμένοι στην αίθουσα για να δουν τι γίνεται και έφυγαν απίστευτα κατσουφιασμένοι εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου, κανείς τους δεν εμφανίστηκε!  Το τελικό «σοκ» βέβαια το έπαθαν όταν είδαν την πορεία!!!


Χθες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, η πόλη του Αμυνταίου κυριολεκτικά ΣΕΙΣΤΗΚΕ από τα ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.


Ήταν η πρώτη εκδήλωση μετά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, την οποία καλέσαμε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ την κατάπτυστη «Συμφωνία των Πρεσπών».


Ακολουθούν φωτογραφίες και προσεχώς και βίντεο.Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες συνέλληνές μας που συμμετείχαν.

Ιερός  Λόχος 2012
Έφεδροι & φίλοι των Ειδικών ΔυνάμεωνΝεότερη Ενημέρωση : 

2 ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ από τη συγκέντρωση του ΙΛ για την Μακεδονία μας, στο Αμύνταιο!
Μαθαίνοντας την Ιστορία 
που ΔΕΝ μας δίδαξαν ποτέ :

Στο μνημείο του Συνταγματάρχη Παπαπέτρου Ιωάννη.
Ο Συνταγματάρχης Παπαπέτρου Ιωάννης ήταν από το Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλωρίνης.

Ήταν γιος του εθνομάρτυρος ιερέα Οικονόμου Πέτρου ο οποίος έδρασε στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα.  Στις 28 Αυγούστου 1904, Βούλγαροι μπήκαν στο Ξινό Νερό την ώρα της Θείας Λειτουργίας κ απαίτησαν από τον ιερέα να διαβάσει το Ευαγγέλιο στα βουλγαρικά. 
ΑΡΝΗΘΗΚΕ και τον ΣΚΟΤΩΣΑΝ με τη λόγχη, επάνω στην Αγία Τράπεζα, μπροστά στα μάτια του εννιάχρονου τότε γιου του Ιωάννη.

Η προτομή του πάπα-Πέτρου, "πετάχτηκε" στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και μετά από αρκετές διαμαρτυρίες και προσπάθειες, ξαναστήθηκε λίγα χρόνια αργότερα επί νομαρχίας Παπαπέτρου Στέφανου (εγγονού του ιερέα),  και τοποθετήθηκε στο στρατόπεδο Συντ/ρχου Ιωαν. Παπαπέτρου στο Αμύνταιο.

Την ίδια τύχη με τον ιερέα είχε και ο γιος του, ο Συνταγματάρχης Παπαπέτρου Ιωάννης, τον Οκτώβριο του 1944,  ο οποίος κατακρεουργήθηκε στη Βροντού Σερρών, μαζί με 365 οπλίτες και αξιωματικούς της Π.Α.Ο.

Περικυκλώθηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διάβασή τους, στην περιοχή Ν.Ζίχνης (μεταξύ Δήμητρας και Μυρίνης Σερρών) από 800 περίπου ΕΛΑΣίτες, που είχαν ειδοποιηθεί από βουλγάρους.  

Τους έδεσαν τα χέρια με αγκαθωτά σίρματα,  και τους οδήγησαν στις φυλακές των Σερρών. 
Εκεί τους σκότωναν άλλους πυροβολώντας και άλλους με κοντακιές όπλων (για να μην ξοδεύουν σφαίρα)  ή με λιθοβολισμό (όπως τον ηρωικό συνταγματάρχη) και κάθε βράδυ τους πετούσαν φορτωμένους σε κάρα στην περιοχή Βροντούς Σερρών.  


Μαρτυρίες για τα παραπάνω κατέθεσαν οι επιζώντες :
1) οπλαρχηγός Τάσος Τσόγκας :  Επειδή ήταν πολύ γεροδεμένος κατόρθωσε να δραπετεύσει, πιάνοντας κάποια στιγμή το χέρι του αντάρτη του ΕΛΑΣ που τον μαχαίρωνε και στρέφοντάς το στον ίδιο. Τον περισυνέλεξαν κάποιοι τσομπάνηδες, καθαρίζοντας όσο μπορούσαν και δένοντας τις πληγές του.  Επέζησε μόλις 2-3 μέρες σε μια ποιμενική καλύβα, διηγούμενος τι τους συνέβη, αλλά μετά πέθανε από την αιμορραγία.  
2) Πασχάλης Καταρτζής : Ήταν  δεμένος κι αυτός με αγκαθωτό σιρματόπλεγμα μαζί με τον πατέρα του, αλλά λόγω της μικρής του ηλικίας, 15,5 ετών τότε,  τον άφησαν.
3) Βλαδίμηρος Κόνιαρης : Την ώρα που πυροβόλησαν τον αδερφό του, στις 5 πμ όπως συνήθιζαν, σουρούπωμα, έπεσε ο αδερφός του επάνω του κ τον θεώρησαν κι αυτόν σκοτωμένο.  (υπάρχουν μαρτυρίες και άλλων επιζόντων, όπως του Δημητρίου Μπεχτσή, καταγεγραμμένες σε σχετικό βιβλίο της ΠΑΟ). 

βιβλίο για τον Συνταγματάρχη Παπαπέτρου :

ΔΟΞΑ και ΤΙΜΗ στους εθνομάρτυρες μας :


Σχετικά με τον Συνταγματάρχη Παπαπέτρου, διαβάστε εδώ.


Κλείνοντας το ιστορικό αφιέρωμά μας, 
¨Κάθε έθνος αξίζει όσο αξίζει η νεολαία του"
(Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
με νεαρά Ελληνόπουλα 
από την εκδήλωση του "Ιερού Λόχου 2012"  στο ακριτικό Αμύνταιο:


Ιερός  Λόχος 2012
Έφεδροι & φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

(ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μέχρι την οριστικοποίηση της ανάρτησης και την προσθήκη και των βίντεο)

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.