Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ένας αγωνιστής ιερέας της Θεσσαλονίκης κοιμήθηκε σήμερα. Καλή ανάπαυση π.Νικόλαε Μανώλη. Θυμίζουμε τους ΑΓΩΝΕΣ του αλλά και τις ΔΙΩΞΕΙΣ που υπέστη από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013. 
Η δεύτερη χρονιά διοργάνωσης του GAY PRIDE στη Θεσσαλονίκη.
Μία ημέρα πριν την διεξαγωγή του, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας (δείτε εδώ) των Ορθοδόξων σωματείων της πόλης, στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου. 


Μόλις 3 ρασοφόροι παρόντες 
από τους εκατοντάδες ιερείς της Θεσσαλονίκης, 
Ανάμεσα στους 3 ιερείς ο π.Νικόλαος Μανώλης.

Καμία απολύτως στήριξη της ειρηνικής διαμαρτυρίας (αν όχι μποϋκοτάζ, δείτε εδώ) από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.Αντί για έπαινος,
ακολούθησε μια σειρά διώξεων... 

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά εδώ :

«Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια, 
ο π.Νικόλαος Μανώλης, ο ιερέας που υπηρετεί για 25 συνεχόμενα έτη στον Ι.Ν.Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, είχε την τιμή να δεχθεί τις ακόλουθες "πατρικές ευλογίες" από τον μητροπολίτη Άνθιμο :

1) Δεκέμβριος 2013-Ιανουάριος 2014 (λίγους μήνες μετά την εκδήλωση), ο π.Νικόλαος παύεται από Προϊστάμενος και ορίζεται απλά "υπεύθυνος του πνευματικού έργου της ενορίας". Ο π.Νικόλαος προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφαση του μητροπολίτη Ανθίμου και να τον καλύψει. Δείτε σχετική ανακοίνωση της απόφασης παύσης του ως Προϊσταμένου, εδώ
 
2) Ο νέος Προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης π.Φιλούμενος Κοσμαδάκης, επικαλείται διάφορες προφάσεις και απαγορεύει στον π.Νικόλαο να μιλάει στην αίθουσα. Ο π.Νικόλαος αναγκάζεται να πραγματοποιεί τις ομιλίες του στο εξής, εντός του μικρού ναού του Προφήτη Ηλία. 
 
3) Από τον Σεπτέμβριο 2014, ο νέος Προϊστάμενος απαγορεύει στον π.Νικόλαο να μιλάει και εντός του ναού αλλά και να κάνει εφημερία. Κόβει επίσης τις αγρυπνίες, τις ολονυκτίες, τα ευχέλαια, τα σαρανταλείτουργα, απόδειπνα κλπ. Η τελευταία ομιλία του π.Νικολάου εντός του ναού -με θέμα τον Οικουμενισμό, εδώ
 
Ο π.Νικόλαος μεταφέρει τις ομιλίες του σε ένα στενό υπόγειο λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρυά και το ναό, που από υπόγειο διαμορφώθηκε σε χώρος ομιλιών (μαζικά προσέρχονται οι ενορίτες για να τον ακούσουν). Ο κόσμος, ακόμη και υπό βροχή συνωστίζεται στο υπόγειο για να ακούσει τον ευλαβή ιερέα της ενορίας. 

4) Η μητρόπολη αναθέτει συστηματικά -και πάντα τελευταία στιγμή- στον π.Νικόλαο να πηγαίνει σε άλλο ναό για να ιερουργήσει (στον Αγ.Παντελεήμονα στην οδό Ιασωνίδου, εξίσου μικρός σε μέγεθος ναός, που δεν χωράει περισσότερα από 50-60 άτομα) υποτίθεται "για τις ανάγκες της μητρόπολης".
Ο π.Νικόλαος υπακούει. 
 
5) Κυριακή του Ασώτου (2015), ή του "στοργικού πατέρα" (όπως την αποκάλεσε ο συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης): Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης -με σημαντική θέση εκεί- αποκαλεί δημοσίως, επανειλημμένα και με μένος τον π.Νικόλαο "δαιμονισμένο" και τους ενορίτες του Προφήτη Ηλία "φασίστες, φαρισαίους, φανατικούς κλπ".
δείτε σχετικές επώνυμες καταγγελίες εδώ 

6) Λίγο καιρό αργότερα ο π.Νικόλαος ανακοινώνει στους ενορίτες του ότι στο εξής του απαγορεύθηκε από την μητρόπολη να κηρύττει. 
 
7) Ο π.Νικόλαος καλείται για απολογία στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης. 
Οι ενορίτες δεν το ανέχονται και διοργανώνουν συμπαράσταση έξω από το Μητροπολιτικό μέγαρο. Είχε προηγηθεί κοινή επιστολή 1052 -κυρίως- ενοριτών προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στην οποία ουδέποτε απάντησε. Παρόν στην εκδήλωση συμπαράστασης των ενοριτών-την 2η φορά- και ο ηγούμενος Κωνσταμονίτου Αγ.Όρους, πνευματικός του π.Νικολάου Μανώλη. 
 
8) Η μητρόπολη αποσπά για 3 μήνες (το μέγιστο όριο που επιτρέπεται) τον π.Νικόλαο σε άλλο ναό (Αγ.Σπυρίδωνα Τριανδρίας), αρκετά μακρυά από τον Προφήτη Ηλία. 
Οι ενορίτες εναγωνίως περιμένουν να περάσουν οι 3 αυτοί μήνες για να ξαναδούν τον πατέρα τους στην εκκλησία τους. 
 
9) Λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν οι 3 μήνες, ο π.Νικόλαος καλείται στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο με αίτημα εκ μέρους της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, την μετάθεσή του (διαβάστε εδώ)!!!

Προκλητική η "σιωπή" όλο αυτό τον καιρό των περισσοτέρων Χριστιανικών Ορθοδόξων σωματείων (πχ εδώ), αλλά και κάποιων ιστολογίων, που τηρούν σιγή ιχθύος για να μην δυσαρεστήσουν τον δεσπότη.»


Δείτε εδώ χαρακτηριστικά ατοπήματα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκη Ανθίμου 
αλλά και την δόλια σιωπή των Ορθοδόξων σωματείων της Θεσσαλονίκης. 
Αιρετικοί, ομοφυλόφιλοι, Ρόταρυ, Lions, σουλατσάρουν με τις ευλογίες του Ανθίμου ενώ οι αγωνιστές ιερείς διώκονται. 


Το 2016 έγινε η (ψευδο)Σύνοδος στο Κολυμπάρι της Κρήτης. 
Λίγους μήνες αργότερα 3 ομολογητές ιερείς (ανάμεσά τους ο π.Νικόλαος Μανώλης) 
διακόπτουν την μνημόνευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, όπως επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες της Ορθοδοξίας, για πλήθος απαράδεκτων ενεργειών του.

Ακολουθούν νέες διώξεις...
Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο των αντιδράσεων των πιστών:


Ο π.Νικόλαος Μανώλης 
συνέχισε τα κηρύγματά του μέχρι και πριν λίγες ημέρες.  
Ποτέ δεν σταμάτησε να πολεμάει την αίρεση του Οικουμενισμού. 
Ποτέ δεν εγκατέλειψε τα πνευματικά του παιδιά παρά τις πιέσεις. 


Σήμερα Κυριακή 18/4/2021, διαβάσαμε στο ιστολόγιο Κατάνυξις εδώ
την ανακοίνωση των πνευματικών του παιδιών (Ορθ.Σύλλογος Αγ. Ιωσήφ Ο Ησυχαστής»):

«Με πόνο, αλλά με πίστη και ελπίδα στο Θεό, σας γνωρίζουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας π. Νικόλαος Μανώλης άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή λόγω σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων υγείας, και όχι από τον κορονοϊό, όπως σκοπίμως αφήνεται να εννοηθεί από διάφορα ενημερωτικά σάιτ.

Οι στιγμές είναι δύσκολες και τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματά μας. Ο π. Νικόλαος είχε μια καρδιά από την οποία ξεχείλιζε η αγάπη για τον Άγιο Τριαδικό Θεό, για την Παναγία μας, για τους Αγίους μας, για την Εκκλησία, για τους οικείους και τους μακρινούς, για φίλους και εχθρούς, για την κάθε ψυχή που έρχοταν στο πετραχήλι του. Αυτόν τον ώριμο πνευματικό καρπό τρύγησε ο Χριστός μας, τον οποίο ο π. Νικόλαος υπηρέτησε ως ιερέας με αυταπάρνηση, θυσιαστική αγάπη και μαρτυρικό πνεύμα.

Εκείνο, όμως, που τον ξεχώρισε και τον έκανε γνωστό και αγαπητό σε όλο τον κόσμο, ήταν οι αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας και κατά της παναίρεσης του οικουμενισμού. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε μέσα στην Εκκλησία, μέσα στα όρια της Εκκλησίας, όπως τα όρισαν οι Άγιοι Πατέρες, τους οποίους προσπάθησε να μιμηθεί. Η ιερά του αποτείχιση, μετά την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, είναι το μεγάλο του στεφάνι και η παρακαταθήκη του σε όλους εμάς τους πιστούς που αγωνιούμε για τον οικουμενιστικό κατήφορο της Εκκλησιαστικής μας διοίκησης.»


Πριν μόλις λίγες ημέρες ανακοινώσαμε την εκδημία ενός ακόμη αγωνιστή ιερέως από την Κρήτη (εδώ).
Ένα εύλογο ερώτημα ίσως προκύψει σε ορισμένους. 
Γιατί αυτές τις κρίσιμες στιγμές, που συντελείται η απίστευτη προδοσία από τους ποιμένες μας, επιτρέπει ο Θεός να φύγουν άξιοι ιερείς;  
Η απάντηση νομίζουμε ότι είναι επειδή ΔΕΝ αξίζουμε να τους έχουμε.  


Καλό Παράδεισο π.Νικόλαε.
Συνεχίζουμε αποφασισμένοι και απτόητοι τον αγώνα.
Οι αγωνιστές αναδεικνύονται τον καιρό της μάχης.  Ειδικά όταν κάποιοι λιποψυχούν και εγκαταλείπουν τις επάλξεις.
Σύνθημά μας ήταν και θα παραμείνει μέχρι τέλους: 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ


Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι & Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

6 σχόλια:

 1. Σέ μία ζοφερή ἐποχή σύγχυσης, ὅπου οἱ πλᾶνες καί οἱ κακοδοξίες πολλαπλασιάζονται καί παρουσιάζονται ὡς δόγματα καί αὐτονόητες ἐκκλησιαστικές θέσεις ἀπό ψευδοθεολόγους καί λυκοποιμένες, ἀλλά καί ὅπου οἱ πραγματικοί ὁμολογητές γίνονται ὅλο καί πιό σπάνιοι, ἡ ἐκδημία τοῦ π. Νικολάου Μανώλη συνιστά πραγματικά τεράστια καί ἐξαιρετικά ὀδυνηρή ἀπώλεια.

  Ἐμβληματικός ἀγωνιστής ἐδῶ καί πολλά χρόνια τῆς καθημερινῆς μάχης μέ τήν Παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἀλλά καί ὅλων τῶν θεμάτων πού σχετίζονται μέ Πίστη καί Πατρίδα, ὁ π. Νικόλαος ἀνεχώρησε σήμερα τό πρωί ἀπό τά ἐγκόσμια, μετά ἀπό πάλη μέ χρόνια προβλήματα ὑγείας (καί ὄχι πάντως ἀπό κορωνοϊό, ὅπως ἔσπευσαν νά διαδώσουν ἀσθμαίνοντες κάποιοι κακοήθεις «ἐχθροί», ἀπό αὐτούς δηλαδή πού ὁ ἴδιος εἶχε ἐν ἀφθονία - ὡς δεδομένη συνέπεια ἀλλά καί αὐθεντικό παράσημο τοῦ πολύχρονου ἀγώνα του). Πίσω του ἀφήνει ὅμως τεράστια παρακαταθήκη καί ἀνθρώπους πού θα συνεχίσουν τή μάχη ἀπό τό δικό του μετερίζι. Ἀγαπητέ παπα-Νικόλα, καλό Παράδεισο καί μακάρι νά ξανανταμώσουμε μιά μέρα!

  Νεκτάριος Δαπέργολαςhttp://trelogiannis.blogspot.com/2021/04/blog-post_888.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό Παράδεισο, να έχει.

  Από τους λίγους ιερείς που τίμησε το ράσο του και έδωσε αγώνες για την Ορθοδοξία και το Έθνος μας.

  Μεγάλος διώκτης του ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης.

  Το τραγικό είναι πως ο Θεός επιλέγει να πάρει τους ελάχιστους καλούς ιερείς και αφήνει πίσω όλη την αντίχριστη σαβούρα… κι αυτό, γεννά ερωτηματικά.

  Σε ποιούς ιερείς να προστρέξουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σ’ αυτή την τρομακτική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας;

  Ας μας αγκαλιάζει η ψυχή του από εκεί που βρίσκεται και ας μας στηρίζει στα χειρότερα που έρχονται…  Καλλιόπη Σουφλή

  Υ.Γ. Ακούστε τον να καταγγέλει το “διαολεμένο Ιερατείο” και να αναφέρεται σε ιερείς που δεν τιμούν τα ράσα τους, ή στα χρόνια της δίνης της εκκλησίας που έχει ξεφύγει από τον δρόμο του Χριστού,
  εδώ https://youtu.be/YgdAp1SBWPk,
  εδώ https://youtu.be/wULacfIs5Sw
  κι εδώ https://youtu.be/JgVUMwBJJiQ

  https://attikanea.info/%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πού μας άφησες παπα-Νικόλα μου, καλέ μου χρυσέ παπα-Νικόλα, ψυχάρα Ελληναρά παλλήκαρε που τίμησες το σχήμα σου και τις Αγίες Οικουμενικές Συνόδους με την ευλογημένη αποτείχισή σου, που είπες τα πράγματα με το όνομά τους που δεν φοβήθηκες κανενα νεοταξοσκώληκα των καταραμένων στοών για χάρη Του Χριστού. Καλό Παράδεισο χαρά και αγαλλίαση κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού, ΣΤΗΡΙΓΜΑ μας τώρα θα ...απολαμβάνουμε τους υπαλλήλους της κρατούσας να φορουν το φιμωτρο τους και να βεβηλώνουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δείτε τήν ορκομωσία τού κ.κ. Άνθιμου ώς μητροπολίτη Θεσ/νίκης ενώπιον τής τότε υπουργού Θρησκευμάτων κ. Γιαννάκου καί θά καταλάβετε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΙΟΥΔΕΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΝΟΜΩΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΣΑΡΕΣ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ. ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΕΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.