Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Τζίμης Πανούσης και Ελλάς.Ποιος ήταν πραγματικά ο Τζίμης Πανούσης;


Διαβάσαμε μόλις χθες άρθρο με τίτλο «Ο άλλος Τζίμης Πανούσης», κάποιου Ησαΐα Κωνσταντινίδη στο ιστολόγιο του αγαπητού μας Λευτέρη Πανούση (το άρθρο δημοσιεύθηκε εδώ).


Παραδόξως, αρθρογράφος είναι το ίδιο άτομο που σε σχετικά πρόσφατο άρθρο του, προσπαθούσε να πείσει ότι η  Ορθόδοξη εκκλησία δήθεν αφόρισε τον «εθνοφυλετισμό» (και στο οποίο απαντήσαμε εχθές, δείτε εδώ). Κανέναν εθνοφυλετισμό όμως δεν έχει αφορίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ήταν μια απόφαση σε συγκεκριμένη ιστορική στιγμή που αφόριζε πρόσωπα που προπαγάνδιζαν και στήριζαν την σχισματική «Βουλγαρική εξαρχία» στην τότε σκλαβωμένη Μακεδονία μας.  Οι Βούλγαροι ασκώντας πιέσεις στον υπόδουλο ελληνισμό της Μακεδονίας, επεδίωκαν να τον κάνουν να μιλάει Βουλγαρικά, να γίνονται οι Θείες Λειτουργίες στα Βουλγάρικα, να δίνονται στα παιδιά βουλγαρικά ονόματα στις βαπτίσεις κλπ, μέσω της αντικανονικής, σχισματικής «Βουλγαρικής εξαρχίας» που είχε ιδρύσει η Βουλγαρία στην Μακεδονία μας και η οποία καταδικάστηκε άμεσα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και μέσω αυτής της τοπικής Συνόδου. 


Με θλίψη μας διαπιστώσαμε ότι και το παρόν, είναι ένα ακόμη «στρατευμένο» άρθρο, με σαφή στόχο να αποκαταστήσει το όνομα του Τζίμη Πανούση στον εθνικιστικό-πατριωτικό χώρο!
Πολύ παράξενα ενδιαφέροντα έχει ο συγκεκριμένος αρθρογράφος, και ακόμη περισσότερο, παράξενες θέσεις, ενώ υποτίθεται αναμένει να διακινούνται σε πατριωτικές ιστοσελίδες.


Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε επιχειρήματα. 
Ούτε θα αντιπαρατεθούμε σε αναφορές του άρθρου. 

Θα παραθέσουμε μόνον μερικές από τις φωτογραφίες του μακαρίτη Τζίμη Πανούση, που πάντα είχαν ως στόχαστρο 
  • τα εθνικά μας σύμβολα (με τον πιο χυδαίο τρόπο πάντα «έφτυνε» στην Ελληνική μας σημαία. Στην τελευταία του προσπάθεια μάλιστα είχε και εκσπερμάτωση επάνω στην σημαία μας, αφού στο παρελθόν δοκίμασε διαδοχικά να την κουρελιάζει, να αντικαθιστά τον σταυρό με σφυροδρέπανο, να την τρυπά με σφαίρες κλπ)
  • τα σύμβολα της ορθοδοξίας μας (βλάσφημες εικόνες με την Πᾳναγία, προς τον τότε αρχιεπίσκοπο -φυσικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί, γιατί δεν ήταν «μουγκός», γιατί δεν αποδέχθηκε σιωπηλός τα σχέδια της ΝΤΠ και αντέδρασε) και πολλά άλλα.
Προσέξτε τη φωτογραφία. Δεν αρκείται στο να φορέσει ράσο για να το γελοιοποιήσει. Το «εγκόλπιο» του Τζίμη Πανούση αντί για την Παναγία με τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό εικονίζει μια κότα που κρατάει ένα αυγό. Πραγματικά πολύ «υψηλού» επιπέδου «τέχνη»Και πάλι η μορφή της Παναγίας. Να κρατάει μια κούκλα με την αμερικάνικη σημαία. «Τρικυμία» στο κρανίο του «καλλιτέχνη» ή αδυναμία να επιδεικνύει το κόμπλεξ του ως εκκλησιομάχος;ο Τζίμης Πανούσης φορώντας πετραχήλι, και κάνοντας κολοδάκτυλο κλπ. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι «τέχνη».Ο Τζίμης Πανούσης δεν ήταν τίποτε άλλο από ένας φανατικός ανθέλληνας και εκκλησιομάχος, γι αυτό και πάντα έκανε «εμετό» στα ιδανικά του έθνους μας. 
Ένας ακόμη στρατευμένος «καλλιτέχνης» που το μόνο που τον ξεχώριζε από όλους τους άλλους καλλιτέχνες-ομοϊδεάτες του, ήταν η μεγάλη ποσότητα και μπόχα που έβγαζε ο εμετός του.


Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι ως «Ιερός Λόχος 2012»-  το 2016, όταν ο «καλλιτέχνης» αυτός έκανε κάποιες λιγοστές παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη φορώντας μπλούζα με την ελληνική σημαία και επάνω της σπέρμα, φωτογραφία που διαφήμιζε και σε αφίσες, επιδιώξαμε τότε -καθώς δυστυχώς το πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων - να κινηθούμε εναντίον του νομικά.  
Μαζέψαμε σχετικό αποδεικτικό υλικό από βίντεο της παράστασης και από φωτογραφίες που υπήρχαν στο διαδίκτυο και απευθυνθήκαμε σε δικηγόρο. 
Δυστυχώς αφενός το ότι δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στο οικονομικό κόστος που θα είχε η κατάληξη μιας τέτοιας δικαστικής διαμάχης, αλλά κυρίως στο ότι αν το αποτέλεσμα θα ήταν τελικά σε βάρος μας (αρκετά πιθανό με τόσες παρεμβάσεις που γίνονται στη δικαιοσύνη - ποιος δικαστής θα τολμούσε να καταδικάσει τον Τζ.Πανούση επειδή μία ακόμη φορά εξευτέλιζε την ελληνική σημαία;) θα κάναμε τελικά ζημιά αφού η αθώωση για μια τέτοια προσβολή θα αποτελούσε πλέον δεδικασμένοαφετέρου η εκκρεμότητα με ένα σωρό άλλα επείγοντα θέματα, μας ανάγκασε να μην το προχωρήσουμε. 
Λίγα χρόνια αργότερα ο Θεός τον πήρε από τη ζωή. Τώρα θα δώσει λόγο σε άλλο Δικαστή. Δίκαιο. Ο Τζίμης Πανούσης κουρελιάζει -κυριολεκτικά- την Ελληνική σημαία. Η εμπάθειά του δεν κρύβεται. Άραγε γιατί παρέλειψε να τα αναφέρει αυτά ο αρθρογράφος κ.Ησαΐας Κωνσταντινίδης; 

Αντί για σταυρό σφυροδρέπανο. Είπαμε, όταν έχεις κόμπλεξ, δύσκολα το κρύβεις.


Από τις φωτογραφίες, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι πίστευε και τι πρέσβευε ο Τζίμης Πανούσης. Άσχετα τι μας λέει ο κ.Ησαΐας Κωνσταντινίδης στο άρθρο του. 
Πότε τόλμησε ο Τζίμης Πανούσης να «εκσπερματώσει» στο σφυροδρέπανο, ή στο Αλφάδι, ή στον Μαρξ ή σε κάποιο πρόσωπο της αναρχοαριστεράς ή στο κοράνι; Ποτέ. Τι είδους επιλεκτική «τέχνη» ήταν αυτή;  

Και κάτι ακόμη. Δείξτε μας ΕΝΑ αριστερό έντυπο ή ιστολόγιο που θα τολμούσε  να αναδημοσιεύσει ένα αντίστοιχο άρθρο υπέρ πχ του Μεταξά, του Ζέρβα, του Γρίβα Διγενή, του Γ.Παπαδόπουλου ή  έστω του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα κλπ.  Ποτέ δεν θα δείτε κάτι τέτοιο.  
Τελικά, πως εξηγείται; αυτή η παράξενη επιμονή στη διαστροφή της αλήθειας; Κουβαλάνε τόσο κόμπλεξ κάποιοι «πατριώτες» ή «εθνικιστές» αρθρογράφοι για να μην τους χαρακτηρίσουν ακραίους; Ή μήπως εισάγουν πρότυπα στον Πατριωτικό και Εθνικιστικό χώρο που καμία σχέση δεν έχουν με τα Ιδεώδη του Έθνους μας;  Ή τέλος πάντων συμβαίνει κάτι άλλο; 


Πάντως όπως επισημάναμε και χθες (εδώ), ο κ.Ησαΐας Κωνσταντινίδης υπήρξε -πέρα από υποψήφιος με διάφορα «πατριωτικά» κόμματα-  Διευθυντής της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα (δεν γνωρίζουμε αν παραμένει).  Μια  υποτίθεται ελληνορθόδοξη εφημερίδα που μάχεται την Νέα Τάξη.  Λέτε να μην ήξερε όλα τα παραπάνω «κατορθώματα» του Τζίμη Πανούση;  
Αν τα ήξερε (που λογικά τα ήξερε), γιατί επεδίωξε να παρουσιάσει μια κάπως ωραιοποιημένη εικόνα του; 
Γιατί αντίστοιχα, στο προηγούμενο άρθρο του επεδίωξε να περάσει το σύνθημα «ο εθνικισμός ως "αίρεση"» και ότι τάχα η Ορθόδοξη εκκλησία αφόρισε δήθεν τον "εθνοφυλετισμό" όπως έγραφε.  Δεν γνώριζε τι ακριβώς καταδίκασε η σύνοδος του 1872; 


Πάντως στα 9 χρόνια μαχητικής αγωνιστικής δράσης του Σωματείου μας, αρκετές φορές αναρωτηθήκαμε γιατί δεν προβάλλουν τις δράσεις και τα καλέσματά μας, συγκεκριμένες εθνικιστικές εφημερίδες.

Ιερός Λόχος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.