Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΒΑΣΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ!

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1867 ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΨΙΑ.
ΤΟ 1891 ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ ΚΑΙ ΤΟ 1896 ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ,ΟΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

ΑΛΛΑ Η ΛΑΜΠΡΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1900,ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.ΕΚΕΙ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ!

ΑΝΟΙΞΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙς ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣ-ΟΠΛΟΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΚΟΜΗ!ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ.

ΗΤΑΝ Ο ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΕΤΡΕΧΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΘΑΡΡΟΣ,ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ,ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΙΚΗ.ΚΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΟΜΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ.

Η ΣΥΧΝΗ ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΔΟΧΩΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΟΝΤΟ),ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟΜΙΤΑΤΖΗ ΤΣΑΚΑΛΑΡΟΦ-Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΣΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΝΤΟΥ,ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΙΖΙ,Ο "ΑΝΤΑΡΤΗΣ" ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

ΤΟ 1913 ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ 1917 ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΙΔΕΡΟΔΕΣΜΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ.

ΤΟ 1930 ΕΓΙΝΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ.ΕΓΡΑΨΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.

ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 1936 ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ.ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ "Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ".

ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΟ 1951 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ,ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ .

ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΟ 1900,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΗΤΑΝ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ,Ο ΙΩΑΚΕΙΜ ΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ,Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ (ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ) ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ,Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ.

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΓΤΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ,ΠΩΣ ΕΑΝ ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ,Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΛΕΣΘΕΙ.

ΠΗΓΗ:ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΜΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΤΟΥ κ.ΠΑΡΙ ΚΕΛΑΪΔΗ ΤΟΜΟΣ Α

ΣΧΟΛΙΟ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ 2012:
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.