Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020

Oι σφαίρες ούτε ανθρώπους τελικά σκοτώνουν, ούτε ιδέες!"...100 χρόνια από την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη
31 Ιουλίου 1920
Ούτε που το φανταζόταν ο λοχίας, που τράβηξε ουρλιάζοντας την σκανδάλη για να σου στείλει την πρώτη σφαίρα κατάστηθα, πως λίγα εκατοστά μολύβι, είχαν την δύναμη να σμιλέψουν ανεξίτηλα την μορφή σου, σαν σε γρανίτη, μέσα στον χωροχρόνο.
Που να το φανταστούν και οι άλλες οκτώ σφαίρες, που το επόμενο δευτερόλεπτο ταξίδευαν από τα ντουφέκια των στρατιωτών του αποσπάσματος, ως εσένα, πως σε αυτή την μικρή διαδρομή, ήδη έκτιζαν μια λευκή στήλη, «… βουβή μαρμαρωμένη να σε κλαίει»,
… ήδη βούταγαν την πένα του Παλαμά στο μελάνι που αποτύπωσε την Ωδή σου,
… ήδη σε κουβαλούσαν στις πυρακτωμένες ράχες τους για να στοιχειώσεις τα εφηβικά μας όνειρά και μετέπειτα ιδεολογία, επιβεβαιώνοντας πως … οι σφαίρες ούτε ανθρώπους τελικά σκοτώνουν, ούτε ιδέες!
Μερικές φορές μάλιστα οι σφαίρες έχουν μια άλλη, τεράστια δύναμη..."
(κείμενο Αγνώστου Φίλου που διαβάσαμε στο διαδίκτυο)Συμπληρώθηκαν την Παρασκευή 31 Ιουλίου εκατό χρόνια από την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη.
Ο σύλλογος μας τίμησε την μνήμη του Αθάνατου Ίωνα Δραγούμη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης και Τιμής.
Η φετινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί συνεχίζεται από το άθλιο πολιτικό καθεστώς η προδοσία της Μακεδονίας μας, για την ελευθερία της οποίας αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις ο Δραγούμης.


Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ.Γενιάς Ανδρέας τόνισε την τεράστια προσφορά του Δραγούμη προς την Μακεδονία αλλά και την πολιτική διαθήκη που οραματίστηκε, δηλαδή τον Ελληνικό Εθνικό Σοσιαλισμό.
Σύμφωνα με την Metapedia (εδώ)
"...Ο Μπαρές προτού εμφανιστούν τα γνωστά κινήματα του Μεσοπολέμου θα ορίσει πως «ο εθνικισμός γεννά τον σοσιαλισμό» και θα επισημάνει την αναγκαιότητα της ενώσεως αυτών των δύο ιδεών. Ο Δραγούμης είναι ο πρώτος που θα φέρει στην Ελλάδα την Ιδέα αυτή και θα αρχίσει να γράφει για έναν εθνικό σοσιαλισμό στην εφημερίδα «Αθηναϊκή» στις 20 Απριλίου του 1920:
«…εις τους Έλληνας σοσιαλιστάς θα υπεδείκνυα αν ήθελον να με ακολουθήσουν... Εθνικόν σοσιαλισμόν, όχι υπό την γνωστήν έννοιαν, αλλ’ υπό την έννοιαν, ότι η εφαρμογή του θα είναι ανάλογος προς το έθνος και προς την κατάστασιν της εξελίξεώς του»..."Αυτόν τον Ελληνικό Εθνικό Σοσιαλισμό εφάρμοσε λίγα χρόνια αργότερα και ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς με αποτέλεσμα να οδηγήσει το Έθνος στο Έπος του 1940!
Ο Ίων Δραγούμης υπήρξε Έλληνας Εθνικιστής με Ιδέες όπου ακόμα και σήμερα εμπνέουν και ενοχλούν...
Αθάνατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.