Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Ήταν 1η του Απρίλη...

 

Ο Διγενής στην Αθήνα με την ολοκλήρωση του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ το Μάρτιο του 1959! 

Ήταν 1η του Απρίλη όταν η μεγαλόνησος Κύπρος σείστηκε από τα συγχρονισμένα χτυπήματα των Ελλήνων ανταρτών της ΕΟΚΑ στις εγκαταστάσεις των Άγγλων αποικιοκρατών. 
Ήταν 1η του Απρίλη όταν η Ιστορία και η Δόξα είχαν ξανά ραντεβού με το Γένος των Ελλήνων Πολεμιστών. 
Ήταν 1η του Απρίλη όταν τα αμούστακα παιδιά έγιναν Ήρωες και ο Διγενής ο Αιώνιος Αντάρτης. 

Κύπρος 1955 - 1959. Η εποποιία του αγώνα της ΕΟΚΑ που κατάφερε να λυγίσει μία ολόκληρη αποικιοκρατία και υπερδύναμη όπως η Αγγλία. Με αυτοθυσίες και με ηρωισμούς, κόντρα στα βασανιστήρια και στις κρεμάλες των αποικιοκρατών, νικητής η Ελληνική ψυχή των Κυπρίων Αδελφών μας. 
Αρχηγός και εμπνευστής ο Ταγματάρχης τότε του Ελληνικού Στρατού , ο Γεώργιος Γρίβας που επιτυχώς είχε το ψευδώνυμο "Διγενής". 
Τέσσερα χρόνια κράτησε ο αγώνας της ΕΟΚΑ για απελευθέρωση και Ένωση μετά της μητρός Ελλάδος. 
Όμως η προδοσία που δυστυχώς πάντα ελλοχεύει χτύπησε και τον Αγώνα της ΕΟΚΑ, με τις συμφωνίες Λονδίνου-Ζυρίχης το 1960 που έθεσαν ζήτημα Τουρκικής κυριαρχίας στην μαρτυρική μεγαλόνησο την στιγμή που η Τουρκία δεν είχε κανένα δικαίωμα από το 1878 όπου είχε παραχωρήσει την Κύπρο στην Αγγλία με την συμφωνία της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Ήρωας Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής καθώς και ο αγώνας της ΕΟΚΑ για τους περισσότερους Έλληνες παραμένει ένας άγνωστος αγώνας που δυστυχώς δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο. 
Τουναντίον όλα τα Ελληνόπουλα ξέρουν για το πολυτεχνείο που έφερε τον Ιωαννίδη στην εξουσία που μαζί με τους ψευτοεθνάρχες Μακάριο και Κ. Καραμανλή φέρουν την αποκλειστική ευθύνη του Αττίλα. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΟΚΑ πατήστε ΕΔΩ

Ανδρέας Γενιάς 

Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.