Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ο ΕΣΒΗ 1914 τίμησε την 75η επέτειο του ΟΧΙ στη Βόρειο Ήπειρο


Την 75η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησε ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 στα πεδία των μαχών που γράφτηκε το ένδοξο Έπος του 1940 - ΄41. 

Ο Σύλλογος μας έδωσε το παρόν και στην φετινή γιορτή του ΟΧΙ σε σημεία που αναπαύονται οι Έλληνες Στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στην Βόρειο Ήπειρο κατά τον Ελληνι-ιταλικό Πόλεμο, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στην μνήμη αυτών που έπεσαν για την ελευθερία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα απελευθέρωναν την αλύτρωτη ιδιαίτερη πατρίδα μας για τρίτη φορά.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία του ΕΣΒΗ 1914 παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, όπου το μέλος της προεδρικής τριανδρίας Ιωάννης Παππάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Συλλόγου στο Μνημείο των Πεσόντων φωνάζοντας "ΑΘΑΝΑΤΟΙ!".


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, εκ μέρους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, προτίμησαν να προσφωνήσουν τον σύλλογο μας με το αρκτικόλεξο του και όχι με την πλήρη ονομασία του, φοβούμενοι αντίδραση των αλβανικών αρχών που παρίσταντο στην γιορτή. Προφανώς τόσο η δράση του Συλλόγου μας όσο και η ονομασία "Βόρειος Ήπειρος" να ενοχλεί την αλβανική πλευρά. Ασφαλώς όμως και εμείς δεν θα υποχωρήσουμε από τις αξίες και τις αρχές μας και θα μαχόμαστε για την καθιέρωση και επισήμως του όρου που χαρακτηρίζει γεωγραφικά και πολιτικά το τμήμα της ενιαίας Ηπείρου που παραμένει εκτός ορίων της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Μετά το πέρας της επετειακής εκδήλωσης η αντιπροσωπεία μας παρέδωσε σχολικά είδη (τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες κ.α.), στο Εννεατάξιο Δημόσιο Ελληνικό Μειονοτικό Σχολείο Βουλιαρατών, ως μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στο ιστορικό εκπαιδευτήριο που αποτελεί φάρο της Ελληνικής Παιδείας στη Βόρειο Ήπειρο και κρατά ζωντανή την επέτειο του ΟΧΙ με το πατριωτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πραγματοποιούν οι μαθητές του κάθε 28η Οκτωβρίου. 

Στις 29 Οκτωβρίου μέλη του Συλλόγου μας μετέβησαν στην Χιμάρα, όπου επισκέφθηκαν την κυρία Ερμιόνη Μπρίγκου, όπου στον περίβολο του σπιτιού της είναι ενταφιασμένοι έξι Έλληνες Στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά στον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο.

Οι συναγωνιστές υποσχέθηκαν στην "Κυρά της Χιμάρας", πως θα πράξουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αναδειχθεί ο χώρος ως πανελλήνιο προσκύνημα.

Υψώνοντας τη σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου στο Κάστρο της ΧιμάραςΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.