Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος
Όπως για τους πιστούς στον Χριστό η Ορθοδοξία είναι η μοναδική οδός προς την διάσωση της Ψυχής τους, έτσι και για τους Εθνικιστές ο Εθνικός Κοινωνισμός είναι η μοναδική οδός για την διάσωση του Έθνους. Ο δικός μας αγώνας είναι Εθνικός, Φιλολαϊκός,υπέρ της Πατρίδος και Πίστεως. Είμαστε τόσο αντικουμμουνιστές όσο και αντικαπιταλιστές. Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ο ΕΣΒΗ 1914 τίμησε την 75η επέτειο του ΟΧΙ στη Βόρειο Ήπειρο


Την 75η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησε ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 στα πεδία των μαχών που γράφτηκε το ένδοξο Έπος του 1940 - ΄41. 

Ο Σύλλογος μας έδωσε το παρόν και στην φετινή γιορτή του ΟΧΙ σε σημεία που αναπαύονται οι Έλληνες Στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στην Βόρειο Ήπειρο κατά τον Ελληνι-ιταλικό Πόλεμο, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στην μνήμη αυτών που έπεσαν για την ελευθερία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα απελευθέρωναν την αλύτρωτη ιδιαίτερη πατρίδα μας για τρίτη φορά.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία του ΕΣΒΗ 1914 παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, όπου το μέλος της προεδρικής τριανδρίας Ιωάννης Παππάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Συλλόγου στο Μνημείο των Πεσόντων φωνάζοντας "ΑΘΑΝΑΤΟΙ!".


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, εκ μέρους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, προτίμησαν να προσφωνήσουν τον σύλλογο μας με το αρκτικόλεξο του και όχι με την πλήρη ονομασία του, φοβούμενοι αντίδραση των αλβανικών αρχών που παρίσταντο στην γιορτή. Προφανώς τόσο η δράση του Συλλόγου μας όσο και η ονομασία "Βόρειος Ήπειρος" να ενοχλεί την αλβανική πλευρά. Ασφαλώς όμως και εμείς δεν θα υποχωρήσουμε από τις αξίες και τις αρχές μας και θα μαχόμαστε για την καθιέρωση και επισήμως του όρου που χαρακτηρίζει γεωγραφικά και πολιτικά το τμήμα της ενιαίας Ηπείρου που παραμένει εκτός ορίων της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Μετά το πέρας της επετειακής εκδήλωσης η αντιπροσωπεία μας παρέδωσε σχολικά είδη (τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες κ.α.), στο Εννεατάξιο Δημόσιο Ελληνικό Μειονοτικό Σχολείο Βουλιαρατών, ως μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στο ιστορικό εκπαιδευτήριο που αποτελεί φάρο της Ελληνικής Παιδείας στη Βόρειο Ήπειρο και κρατά ζωντανή την επέτειο του ΟΧΙ με το πατριωτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πραγματοποιούν οι μαθητές του κάθε 28η Οκτωβρίου. 

Στις 29 Οκτωβρίου μέλη του Συλλόγου μας μετέβησαν στην Χιμάρα, όπου επισκέφθηκαν την κυρία Ερμιόνη Μπρίγκου, όπου στον περίβολο του σπιτιού της είναι ενταφιασμένοι έξι Έλληνες Στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά στον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο.

Οι συναγωνιστές υποσχέθηκαν στην "Κυρά της Χιμάρας", πως θα πράξουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αναδειχθεί ο χώρος ως πανελλήνιο προσκύνημα.

Υψώνοντας τη σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου στο Κάστρο της ΧιμάραςΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.