Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο ακόμη έμπρακτες συγκινητικές δράσεις στήριξης σε ΣυνΈλληνες από τον Ιερό Λόχο 2012

Πρόσφατα ο Σύλλογός μας ενημερώθηκε για 2 οικογένειες οι οποίες είχαν άμεση ανάγκη στήριξης. Ως συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι πιστοί, ως αγνοί Έλληνες πατριώτες που συμπονάμε με κάθε συνΈλληνά μας που υποφέρει, κάναμε φυσικά το χρέος μας.

 

Στην 1η οικογένεια, με τα πέντε μικρά παιδιά, πολύ πρόσφατα σκοτώθηκε σε τροχαία ο βιοπαλαιστής πατέρας (δούλευε σε λαϊκές αγορές). Ήταν πρόσωπο γνωστό στη Θεσσαλονίκη  -ως απόγονος Μακεδονομάχων- για τους αγώνες του για την Μακεδονία.

 

Μάλιστα πριν 1 περίπου χρόνο (Οκτώβριος 2020), κατά την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, τον θυμόμαστε που είχε περάσει με την στολή του Μακεδονομάχου μαζί με την ευλογημένη οικογένειά του από την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας στον Λευκό Πύργο (δείτε εδώ). Δείτε την σχετική φωτογραφία:

 

Την περασμένη Κυριακή, μέλος του συλλόγου μας, μας έστειλε την αναφορά του από την παράδοση των υλικών και των χρημάτων στην οικογένεια του συγχωρεμένου Ευγένιου.
Το μήνυμα του έγραφε :

«Πριν από λίγο μετέβηκα οικογενειακώς, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οικία του συγχωρεμένου του Ευγένιου, στο Βασιλούδι, όπου γνώρισα και τη γυναίκα του Γεωργία.

Παραδόθηκαν τα πράγματα και το χρηματικό ποσό των 990€.

Η Γεωργία κατασυγκινήθηκε, ευχαρίστησε και το σύλλογο.

Μας πρόσφερε κουλουράκια, χυμούς για τα παιδιά κτλ..
Και γενικότερα δεν ήξερε πώς να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της..
Πόσες φορές με είπε ευχαριστώ..

Μας περιμένει για καφέ στο σπίτι της, στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τόνισε ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία, τα ιδανικά και τις αξίες του έθνους μας δεν σταματά..

Σ' ερώτηση μου, αν χρειάζεται ρούχα για τα παιδιά της (αγόρι 12 ετών, κορίτσι 10, αγόρι 9, κορίτσι 7 και αγόρι 6 ετών), με είπε ότι υπάρχει ανάγκη, αλλά προς το παρόν είναι καλυμμένη.. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θ' απαιτηθεί ρουχισμός στο μέλλον..

Αυτό που μ' έκανε εντύπωση είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, ανέφερε ότι αν υφίσταται έτερη οικογένεια που χρειάζεται βοήθεια και συνδράμει ο σύλλογος, να βοηθήσουμε πρώτα την άλλη οικογένεια και γι'αυτή έχει ο Κύριος..

Καλή συνέχεια σε όλους, ο Αγώνας συνεχίζεται.»Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Ιερό Λόχο Γερμανίας που έσπευσε άμεσα να προσφέρει 120 ευρώ και τους συναγωνιστές από την Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών που προσέφεραν 170 ευρώ αλλά και δεκάδες κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Σημαντική βοήθεια σε τρόφιμα δόθηκε και σε δεύτερη οικογένεια, μονογονεϊκή με 3 μικρά παιδιά, που ζει στην Δυτική Θεσσαλονίκη και έχει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η ανακούφιση και οι ευχαριστίες της επίσης δεν περιγράφονται με λόγια.


Όλες οι φιλανθρωπικές μας δράσεις αφιερώνονται στη μνήμη και για την ανάπαυση της ψυχής του κεκοιμημένου μέλους μας Λοχία Καταδρομών Ιάκωβου Φλωρίδη.
Ιερός Λόχος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.