Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στο Σκρα 14 Οκτωβρίου 2018 (video)
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 ο Σύλλογος μετέβει στο ηρωϊκό και πανέμορφο χωριό Σκρά για να τιμήσει αφενός τους ήρωες που έδωσαν το Αίμα τους για την ελευθερία της Μακεδονίας και αφετέρου για να μιλήσει για ιστορικά θέματα στα νεαρά Ελληνόπουλα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και που δυστυχώς δεν τα μαθαίνουν σε κανένα ελληνικό σχολείο.Η εκδήλωση ξεκίνησε μια σύντομη ομιλία του γενικού γραμματέα του συλλόγου μας για
ιστορικά γεγονότα και την σημασία τους για το Έθνος μας. 
Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών από τον σύλλογο μας και τον εκπρόσωπο της
Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα που μας τίμησε με την παρουσία του.
Κατόπιν επισκεφτήκαμε το Πολεμικό Μουσείο που υπάρχει στο χωριό,όπου μας έγινε και ξενάγηση από εκπρόσωπο του τοπικού συλλόγου!
Στη συνέχεια έγινε σύντομη ομιλία με παρουσίαση οπτικοακουστικών μέσων,με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα ειδικά για τα νεαρά Ελληνόπουλα.
Και η εκδήλωση έκλεισε αποδίδοντας φόρο τιμής στην ηρωική Δασκάλα του Έθνους
Βασιλική Παπαθανασίου
που μαρτύρησε στα χέρια των εαμοβούλγαρων
κουμμουνιστών την 13η Νοεμβρίου 1946

Ξεριζώνουν τις τρίχες του κεφαλιού της, λες και θέλουν νά τραβήξουν μέσα άπό τό φωτισμένο μυαλό της τήν ‘Ελλάδα.....τής έκοψαν τά δάκτυλα τού χεριού, γιατί μ’ αύτά τολμούσε νά μαθαίνη στά παιδάκια νά γράφουν ‘Ελληνικά. ...Οί συμμορίτες τού Κ.Κ.Ε. ήσαν πλέον έκτος έαυτού. Δεν μπορούσαν άλλο νά άκούουν τό ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, και τής έκοψαν τή γλώσσα.

Αναφερόμενος στο θάνατο του Παύλου Μελά και απευθυνόμενος στην Ελληνική Νεολαία ο Ίων Δραγούμης (ο οποίος μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι το 1920, συνελήφθη χωρίς να έχει σχέση και τελικά δολοφονήθηκε στην περιοχή Αμπελοκήπων της Αθήνας, από βενιζελικό στρατιωτικό σώμα ασφαλείας) έλεγε: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε και σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει». Και επεξηγούσε: «Θα μας σώσει από τη βρώμα όπου κυλιόμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα κι από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε». 
Σήμερα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, την πρώτη Κυριακή μετά την επέτειο του θανάτου του Παύλου Μελά, γιορτάζουμε την επέτειο έναρξης του Μακεδονικού Αγώνα. 
Η διαφορά στους Έλληνες του τότε με τους τωρινούς φανερή...
Όπως και να έχει ο σύλλογος μας έκανε αυτό που δεν κάναμε πολλοί Έλληνες γονείς σήμερα.
Μίλησε στα Ελληνόπουλα για τον Μακεδονικό Αγώνα.
Εάν δεν το έκανες και εσύ,διόρθωσε την παράλειψη σου αύριο!
Ο Κύριος ημών Ιησού Χριστός να μας ευλογεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.