Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!


ΕΦΕΔΡΕΙΑ.
Πολύπαθος παράγων εν Ελλάδι.
Κατ' αρχάς,να δεχθούμε το αξίωμα ότι η βάση του Ελληνικού Στρατού ήταν κι είναι η Εφεδρεία.Είμαστε μια μικρή χώρα και ως τέτοια η προάσπιση της Ελευθερίας της βασίζεται στην Εφεδρεία,άλλα όχι μόνον για αυτή.Το τι δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και το τι θα έπρεπε να είχε γίνει,έχει εξαντληθεί πολλάκις.
Τώρα όμως ,τα σύννεφα πύκνωσαν και οι οικονομικές καταστάσεις των μνημονίων άλλαξαν άρδην,την όποια θεώρηση μπορεί να είχε ο καθένας.
Κι επειδή τα παραπάνω σε συνδυασμό με την λειψανδρία και την υπογεννητικότητα ,σχηματίζουν ένα άλλο πεδίο θεώρησης καλό είναι να δούμε πως θα το αντιπαρέλθουμε.Αν θέλουμε.!!!
Κι επειδή ,σε περιόδους κρίσης λαών και εθνών ιστορικά ,βρίσκει πρόσφορο έδαφος κάθε λογής τυχοδιωκτισμός καλό θα ήταν να μπούν κάποια πράγματα σε μια σειρά.Αν θέλουμε!!!!
Θα προσπεράσω αρκετα΄κακώς κείμενα και πραχθέντα και θα επικεντρωθώ στο Τώρα.

Το τι ορίζεται ως "Εφεδρεία",είναι γνωστό (είναι η κατάσταση των ατόμων που καλούνται υπό τα όπλα λόγω επιστρατεύσεως-γενικευμένη τοποθέτηση),αλλά αυτή είναι.
Δυστυχώς ως Εθνος και ως Στρατός ,θεωρήσαμε πολλά ως δεδομένα και δεν λάβαμε υπ΄όψιν μας το "αύριο" κι έτσι πιαστήκαμε στη μέγγενη της μιζέριας και της ελλιπούς προετοιμασίας.
Παρ΄όλο που ανήκομεν είς την Δύσιν,δεν θεσμοθετήσαμε την Εφεδρεία έτσι ώστε αυτή να λειτουργούσε στα πρότυπα του Ισραήλ,ή των ΗΠΑ ή της Μεγ.Βρετανίας και κινδυνεύουμε να απωλέσουμε δεξιάν,χωρίς κάν προσπάθεια.
Κι οι ευθύνες εδω μοιράζονται και πρός τους Πολιτικούς και πρός τους κατά καιρούς Α/ΓΓΕΘΑ .

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές (και το διαδίκτυο το έκανε εμφανέστερο),σκόρπιοι νομάδες έφεδροι να εκπαιδεύονται,αυτοσχέδιοι Διοικητές και παντογνώστες,δημιουργία Συλλόγων
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟς ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ,"περατζάδες" σε στρατόπεδα με ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕς ΚΛΗΣΕΙΣ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ,ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ή ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,ακόμα και δημιουργίες παραστρατιωτικών ομάδων (ευτυχώς έχουν αυτοδιαλυθεί οι περισσότερες),που το μόνο στο οποίο αποσκοπούσαν ήταν αφενός μεν η "αυτονάρκωση" των ανθρώπων που θα ήθελαν πραγματικά να προσφέρουν κι αφετέρου η προβολή ατόμων με τυχοδιωκτικά χαρακτηριστικά
(ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙς "ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ "ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ"-που δεν έχουν ιδέα βέβαια ,αλλά είπαμε "περίοδος παρακμής"γαρ) που σε φυσιολογική Στρατοπεδική Κατάσταση,το πολύ- πολύ να ήταν υπεύθυνοι Μαγειρείων,άντε στην καλύτερη Διαχείρισης Ιματισμού.

Στο προκείμενο:
Μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση;;
Έστω ΚΙ ΑΡΓΑ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ.

-1)ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΣΤΑ 50ΕΤΗ
Γιατί δυστυχώς "οι νέοι έφυγαν,ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ(κρατήστε το αυτό)

-2)Να παραχωρηθούν Στρατόπεδα σε επίπεδο Διοικητικής Περιφερείας ,(γιατί ανά Νομό είναι ζημιογόνα όντως) και να ορισθεί ΕΝΑ Σ/Κ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Εκεί λοιπόν,.θα προσέρχονται όσοι θέλουν (Εθελοντικά) Από Σάββατο μέχρι Κυριακή απόγευμα.

Και θα "ξαναγίνονται στρατιώτες",Χωρίς οπλισμό.
Θα ντύνονται,θα είναι ξυρισμένοι και θα μπουν σε πρόγραμμα προσαρμογής.
Διότι το χειρότερο για ένα Στράτευμα είναι η μη προσαρμοστικότητα των ανδρών στον Στρατιωτικό τρόπο ζωής.
Φυσικά δεν τίθεται θέμα χρημάτων και απολαβών γιατί ένα Σ/Κ είναι κι είναι εθελοντικό.
Ο Εισερχόμενος έφεδρος θα φέρει ότι του είναι απαραίτητο για την 48ωρη διαβίωση του εντός του στρατοπέδου(δηλ.ξηρα τροφή,ειδή υγιεινής κλπ).
Και φυσικά η εμφανισή του θα προσιδιάζει σε Στρατιώτη,Ξυρισμένος και κουρεμένος(ή τα μαλλιά μαζεμένα μέσα στο τζόκει).
Τώρα ,αν η Μονάδα αυτή διαθέτει κληρωτούς Στρατεύσιμους θα αλλάζουν οι ώρες του συσσιτίου ,έτσι ώστε να μην υπάρχει "ανταγωνισμός" μεταξύ εφέδρων και κληρωτών.Οι Έφεδροι μπορούν να γευματίζουν μισή ώρα αργότερα ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.
Οι Υπηρεσίες καθαριότητος και λοιπές θα εναποθέτονται σε Εφέδρους .
-Α)ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΚ θα γίνεται η κατανομή σε Δρίες και Λχους ,έτσι ώστε Ο ΚΑΘΕ ΕΦΕΔΡΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥς (ΠΙΘΑΝΟΝ)ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.
Είναι Ζωτικής σημασίας να μπορεί ο εισερχόμενος σε περίπτωση ανάγκης να γνωρίζει εκ των προτέρων ΤΟΣΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ.
-Β) Την εκπαίδευση θα αναλάβουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΑΞ/ΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΞ ΕΚ ΜΟΝΙΜΩΝ.one step at the time.Το πρώτο Σ/.Κ θα έχει προσαρμογή.
-ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Σ/Κ, εκμάθηση αντικειμένου (Πυρασφάλεια,Πολιτική Προστασία,Π΄ρωτες Βοήθειες)
-ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΚ ΘΑ ΕΧΕΙ "ΛΥΣΙΜΟ ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ" ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ G3,FN,M16.
-ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ "ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
***ΚΙ ΕΔΩ ΕΠΙΜΕΝΩ:
Μπορεί κάποιος πρίν 30 χρόνια να είχε υπηρετήσει ως Αλεξιπτωτιστής ή ΟΥΚας αλλά τώρα να μην μπ[ορεί να τρέξει ούτε 1χλμ.Δεν μπορεί ,λοιπόν αυτός να τεθεί σε Λόχο Αμεσου Επεμβάσεως.Ή κάποιος που κάποτε χώραγε να μπεί σε ΤΟΜΠ και τώρα πιάνει ολόκληρο το κουβούκλιο του ασανσέρ του Χίλτον είναι δύσκολο να τοποθετηθεί στα Τ/Θ.Ή κάποιος που έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τέτοιο που να μην του επιτρέπεται να συμμετέχει σε Υψηλής Εντάσεως Καταστάσεις.
ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΕΣΤ PFT(personal fitness test)τα οποία,φυσικά,θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα στο πρός εξέτασιν ανθρώπινο δυναμικό. .
"Μπορείς να τρέξεις λ.χ 1km σε Χ χρόνο,να κάνεις 30 κάμψεις μονοκοπανια?να πάρεςις 10 έλξεις στο μονόζυγο?(πολλές έβαλα έ???καλά 6).ΟΚ Τοποθετήσε στον 1ο Λοχο Εφέδρων ΑΜΕΣΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ."
Δεν μπορείς???ΔΕΝ ΑΠΟΚΟΠΤΕΣΑΙ.ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΧΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΕΦΕΔΡΩΝ.κ.ο.κ.Τα "πως "και τι" οι Υπεύθυνοι Αξιωματικοί είναι εμπειρότεροι να τα κατηγοριοποιήσουν.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ΟΣΟΙ ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η "ΣΚΟΡΠΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ" ΥΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο Ε.Σ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕς ΜΕΧΡΙ """"ΠΟΛΕΜΟ""(την φοβάστε αυτή τη λέξη οι περισσότεροι ,αλλά τι να κάνουμε αυτή είναι η Αλήθεια),ΕΞΑΛΕΙΦΌΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ " ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
(ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ)
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!!
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.