Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Κατσίφα ΖΕΙΣ. Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Εθνομάρτυρα της Βορείου Ηπείρου μας

Θεσσαλονίκη, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου:

1. Τρισάγιο για τις ψυχές των κεκοιμημένων

Στις 5μμ τελούμε ένα σεμνό τρισάγιο στα Κοιμητήρια Ευόσμου Θεσσαλονίκης για την ψυχή του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την Αλβανική αστυνομία πριν ακριβώς 3 χρόνια αλλά και για τις ψυχές των πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτών στο έπος του 1940. Παραβρίσκονται μέλη του «Ιερού Λόχου 2012». 


 

Αποκαλυπτικά τα λόγια που μας είπε ο γιατρός κ.Παντελής Π. ο οποίος είχε συναντήσει τον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα πριν την δολοφονία του αλλά ήταν και ο μόνος που τον είδε στο νεκροτομείο, αφού είχε δολοφονηθεί. Συγκινητικά πραγματικά τα λόγια του που δημοσιοποιούνται για 1η φορά (δείτε στο βίντεο μετά το 6ο λεπτό).

 

  https://youtu.be/n52sz60iLzY

το βίντεο και εδώ: 

https://vk.com/video-182707251_456239222

 

2. Μηχανοκίνητη πορεία και αιφνιδιαστική παρέμβαση στο Αλβανικό Προξενείο.

Ακολουθεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από το δυτικό άκρο της πόλης και αφού διέσχισε την πόλη, φθάνοντας στο Αλβανικό Προξενείο στην οδό Τσιμισκή, σταμάτησε αιφνιδιαστικά!  Τα μέλη του Ιερού Λόχου 2012 κατέβηκαν και φώναξαν δυνατά συνθήματα : «Κατσίφα ΖΕΙΣ, για πάντα εθνικιστής», «ΔΕΝ ήταν ένας ξένος, ήταν αδερφός, Κατσίφας Κωνσταντίνος, για πάντα ΖΩΝΤΑΝΟΣ», και «ΛΕΥΤΕΡΙΑ, στη Βόρειο Ήπειρό μας» και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.


 

 Δείτε σχετικά βίντεο:


https://youtu.be/kMpv2N647us

 

https://youtu.be/dDNC7yWcqZQ

 

 

https://youtu.be/0b7Mc_zFH14

 

 

3. Εκδήλωση-Ομιλία

Μετά την ολοκλήρωση της μηχανοκίνητης πορείας, ακολούθησε εκδήλωση-ομιλία στα γραφεία του Συλλόγου μας για το Έπος του 1940. Ο απόστρατος συνταγματάρχης Βαλασίδης Δημήτριος μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στο νικηφόρο Έπος του 1940 και για την προσωπικότητα και τα χαρίσματα του Ιωάννη Μεταξά. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση φυσικά με συχνές αναφορές και παραλληλισμούς με το σήμερα.

 

4. Τιμούμε, εμπνεόμαστε, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Κάθε φορά που μια ιστορική επέτειος πλησιάζει, οι μνήμες ξυπνούν. 

Σε μια καταναλωτική κοινωνία χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό, που δείχνει να ξεχνά, με συνέπεια αρκετά εύκολα να χειραγωγείται και να παρασύρεται είτε με εκβιαστικά διλήμματα είτε από αναδυόμενους «μεσσίες»,  σε μια κοινωνία που δείχνει να αργοπεθαίνει και να είναι θέμα χρόνου να επέλθει το μοιραίο, 

εμείς και χιλιάδες Έλληνες που σήκωσαν σήμερα ψηλά τις σημαίες στις παρελάσεις, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πάντα ψηλά στις επάλξεις, θα συνεχίσουμε να τιμούμε, να εμπνεόμαστε και να αγωνιζόμαστε.

Όχι, δεν είμαστε οι τελευταίοι πιστοί. Είμαστε αυτοί που κρατάνε την φλόγα, που θα πυρπολήσει όλη αυτή τη σήψη και την παρακμή, για να αναγεννηθεί από τις στάχτες η πατρίδα μας, πάντα Ορθόδοξη, πάντα Ελληνική.

 

ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Ιερός Λόχος 2012

ΥΓ. Προηγήθηκαν τα καλέσματα εδώ και εδώ.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.