Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Όχι Αυτονομία,Μόνο Ένωση!Τιμούμε και Αγωνιζόμαστε!Ήταν 17 Φεβρουαρίου 1914 
όταν οι βορειοηπειρώτες αδερφοί μας, με μπροστάρηδες τους αγωνιστές ιεράρχες τους, ξεκίνησαν τον ένοπλο αγώνα για την Αυτονομία της Β.Ηπείρου. Το Ελλαδικό κράτος μία ακόμη φορά τους είχε προδώσει, και είχε παραχωρήσει το βόρειο τμήμα της Ηπείρου στο νεοσύστατο Αλβανικό κράτος, κατ' εντολήν των ξένων συμφερόντων.


17 Μαΐου 1914, 4 μήνες αργότερα, 
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Αλβανούς στις μεταξύ τους μάχες.Οι Αλβανοί αναγκάζονται να ζητήσουν συνθηκολόγηση.Κατά απαίτηση όμως των μεγάλων δυνάμεων που είχαν δημιουργήσει το αλβανικό κράτος υπογράφεται στην Κέρκυρα το "Πρωτόκολο της Κέρκυρας" όπου αντί για την πολυπόθητη Ένωση μετά  της μητέρας Ελλάδος δίδεται η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου εντός του Αλβανικού κράτους.


17 Μαΐου 2020, 106 χρόνια μετά, 
οι Αλβανοί έχοντας εκδιώξει από τις πατρογονικές τους εστίες τους περισσότερους βορειοηπειρώτες, συνεχίζουν τις απειλές, τους εκβιασμούς, τα γκρεμίσματα των εκκλησιών, τις λεηλασίες των περιουσιών των ομογενών μας.Η ιστορία ΔΕΝ διδάσκει, γι αυτό και επαναλαμβάνεται.


Την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 
θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αγωνιστές που πολέμησαν στον Αυτονομιακό Αγώνα, με ομιλία και προβολή πλούσιο εποπτικού υλικού. 
Η λύση είναι μία:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στη Βόρειο Ήπειρό μας!

Ιερός Λόχος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.