Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

«Παγκόσμιες Ημέρες»: Το «εορτολόγιο» της Νέας Τάξης.


Η 21η Μαΐου,
η ημέρα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έχει καθιερωθεί ως η «παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον». Μια μέρα κατά την οποία θα πρέπει να μιλήσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος, να ενημερωθούμε για το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτήν και πώς θα συνυπάρχουμε αρμονικά με όλη την πλάση. Μάλιστα… Συμφωνούμε μέχρι εδώ. 

Τις υπόλοιπες μέρες όμως τι γίνεται; 
Συνεχίζουμε να αγαπάμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον; Φροντίζουμε για την καθαριότητά του; Κάνουμε ανακύκλωση στα σπίτια μας; Προσέχουμε να μην κατασπαταλάμε το πολύτιμο πόσιμο νερό μας; Κάνουμε οικονομία στην ενέργεια που χρησιμοποιούμε τόσο για θέρμανση όσο και για όλες τις υπόλοιπες σύγχρονες δραστηριότητές μας; Ή μήπως η ευαισθητοποίησή μας διαρκεί μόνο μια ημέρα;

Και τι γίνεται με τις υπόλοιπες παγκόσμιες ημέρες; 
Τη μητέρα μας, για παράδειγμα, την τιμούμε και της δείχνουμε την αγάπη μας μόνο στη γιορτή της μητέρας; Τα άτομα με αναπηρία τα θυμόμαστε μόνο στις 3 Δεκεμβρίου; Η γυναίκα έχει δικαιώματα μόνο την ημέρα της γυναίκας και τον σύντροφό μας τον αγαπάμε μόνο στην εμπορική ξενόφερτη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου;
Καταλαβαίνει κανείς ότι μια τέτοια λογική είναι πέρα ως πέρα παράλογη.  
Οι παγκόσμιες ημέρες είναι ένας πολύ βολικός και εύκολος τρόπος να καθησυχάζουμε τη συνείδησή μας για μια και μοναδική ημέρα.  Όλες τις υπόλοιπες ημέρες απλά να αδιαφορούμε.


Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει καθημερινά στο εορτολόγιο της προστάτες αγίους, 
μορφές που έφτασαν στην αγιότητα, πρόσωπα που μετανόησαν ειλικρινά, μάρτυρες που υπέγραψαν με το αίμα τους την αγάπη τους για τον Χριστό. Η εκκλησία μας τιμάει αξιοθαύμαστα γεγονότα, όπως η Γέννηση, η Βάπτιση, η Μεταμόρφωση, η Ανάσταση και η Ανάληψη του Κυρίου μας, ο Ευαγγελισμός και η Κοίμηση της Θεοτόκου κλπ. Εορτές απείρως σημαντικότερες από τις «παγκόσμιες ημέρες» που έχουν εκ των υστέρων θεσπιστεί.
Η γυναίκα έχει καθαγιαστεί στη μορφή της Παναγίας μας και τιμάται όλον τον χρόνο. Η μητέρα εορτάζεται στην Υπαπαντή του Ιησού. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι οι προστάτες των γραμμάτων και των τεχνών. Ο Άγιος Χριστόφορος είναι ο προστάτης άγιος των οδηγών, ο Άγιος Νικόλαος των ναυτικών, ο Άγιος Μόδεστος των ζώων κλπ.
Η λίστα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει όλη μας τη ζωή. 


Η ορθοδοξία μας έχει τις απαντήσεις και τις λύσεις σε οτιδήποτε μας απασχολεί. 
Οι λεγόμενες «παγκόσμιες ημέρες» δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τους σκοπούς του οικουμενισμού και την ισοπέδωσης κάθε ανομοιομορφίας και κάθε διαφορετικής φωνής που δεν συνάδει με τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Η προστασία του περιβάλλοντος της «Κτίσης», είναι υποχρέωση όλων. 
Ο πλανήτης μας είναι το μεγάλο μας σπίτι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να τον φροντίζουμε, αυτόν άλλωστε τον ρόλο μας έχει αναθέσει ο Ιησούς από όταν μας έπλασε. 

Και εμείς στον Ιερό Λόχο 2012 φροντίζουμε ώστε κάθε μέρα να τιμούμε 
και να προστατεύουμε το περιβάλλον μας, όπως κάθε μέρα τιμούμε τον Θεό, την μητέρα και τον πατέρα μας, τους συζύγους και τα παιδιά μας, τους Αγίους μας και όλα όσα έχουν σημασία και αξία στη ζωή μας. 
Αναφορικά με το περιβάλλον, δεν περιμέναμε από κανέναν ΟΗΕ να μας υποδείξει ότι πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε την Δημιουργία του Θεού και τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας. 
Πραγματοποιήθηκαν και θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται αρκετές δράσεις του τομέα μας "GreenNationalist" που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Μόνο που, με βάση όλα όσα αναφέραμε παραπάνω σχετικά με τις παγκόσμιες ημέρες, δεν θα γίνουν στις 21/5 και ούτε φυσικά θα περιοριστούν σε δράσεις της μιας μόνο ημέρας. 

Μείνετε συντονισμένοι!

Green Nationalist
τομέας Ιερού Λόχου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.