Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Οι 353.000 Ψυχές, τα 101 χρόνια και το "Δεν Ξεχνώ".19 Μαΐου 2020 : Επέτειος μνήμης Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού απόψε.
Οι φετινές εκδηλώσεις - συγκέντρωση - πορεία των Ποντιακών Σωματείων ουσιαστικά καταργήθηκαν με πρόσχημα τον Κοροναϊό. Μόνον μια light εκδήλωση επισήμων το πρωί, για να φωτογραφηθούν οι πολιτικάντηδες.

Ως Ιερός Λόχος 2012 
Δεν μπορούσαμε να μην τιμήσουμε την θλιβερή αυτή επέτειο μνήμης.
Δεν μπορούσαμε να ξεχάσουμε την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ εκατοντάδων χιλιάδων προγόνων μας.
Δεν μπορούσαμε να μην φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη ενάντια στον αιμοδιψή σφαγέα τους.

Συγκεντρωθήκαμε λοιπόν απόψε στο Λευκό Πύργο, 
ανοίξαμε πανό και σημαίες, μοιράσαμε 1200 φυλλάδια και φωνάξαμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε για να ξυπνήσουμε τους περαστικούς που βγήκαν να σουλατσάρουν στην παραλία. Μας έκανε εντύπωση το ότι αρκετοί από αυτούς φώναξαν «μπράβο» στην πρωτοβουλία μας και αρκετά αυτοκίνητα κόρναραν ρυθμικά δείχνοντας την συμπαράστασή τους. Η δράση ολοκληρώθηκε με πορεία κατά μήκος της παραλίας. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ :
101 χρόνια μετά ...

Εκατόν ένα χρόνια πέρασαν από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και 353.000 Ψυχές των προγόνων μας (της Ποντιακής Γενοκτονίας) ζητούν δικαίωση. 
Ζητούν την παγκόσμια αναγνώριση για να μην ξαναζήσει κανένας λαός Γενοκτονία.
Ζητούν να μην προσβάλλουμε την μνήμη τους οι ζωντανοί και να μην ξεχάσουμε ποτέ την θυσία τους.
Και όλοι οι "ζωντανοί" φωνάζουν ότι ΔΕΝ θα ξεχάσουν ποτέ.


Κατά πόσο όμως ισχύει αυτό;
Το "Δεν ξεχνώ" δεν μπορεί να σημαίνει ότι ανέχομαι να προσβάλλουν την ιστορική μου μνήμη και την θυσία των προγόνων μου από τις ορδές του σφαγέα Κεμάλ.
Γιατί τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχουν ονοματεπώνυμο.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και των Αρμενίων, Ασσυρίων καθώς και οι σφαγές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έχουν την υπογραφή του κίναιδου σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ!

Και ενώ το λογικό θα ήταν η μνήμη αυτού του αιμοσταγή Τούρκου σφαγέα της ανθρωπότητας να έχει ριχθεί στα τάρταρα της ιστορικής λήθης και να αναφερόμαστε με αηδία στο όνομα του, αντί αυτού τιμάται στην πόλη της Θεσσαλονίκης με μουσείο αφιερωμένο στην μνήμη του!
Ένα μουσείο που είναι όνειδος για την ιστορία της πόλης μας, και πρόκληση στην μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών ανθρώπων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.Και ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ενώσεις και σύλλογοι χριστιανικοί, ποντιακοί, μικρασιατικοί, εντούτοις ποτέ δεν είδαμε από αυτούς μια δυναμική αντίδραση στην ύπαρξη του Μουσείου Κεμάλ.
Αντί αυτού είδαμε να στηρίζονται από διάφορες ενώσεις και κόμματα άθλιοι πολιτικοί που υποστηρίζουν είτε ότι δεν υπήρχε καν γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου,


είτε να μας μιλούν με παχιά λόγια για «φιλία των λαών», την στιγμή που η Τουρκία ευθύνεται για συνεχιζόμενα εγκλήματα κατά της Ελλάδας (Κύπρος, Ίμια, πιλότοι κτλ) !

Δείτε πχ εδώ πρόσφατη παρέμβασή μας σε Δήμο της Θεσσαλονίκης : Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες λάθρο προσπαθούσαν να εισβάλουν από τον Έβρο, αυτός διοργάνωνε φιλοτουρκικές φιέστες.
Όσοι λοιπόν πραγματικά δεν ξεχνάμε,
ΔΕΝ μπορούμε να αποδεχόμαστε ούτε την ύπαρξη μουσείου Κεμάλ στην πατρίδα μας, ούτε να πιστεύουμε σε φιλίες των λαών, ενώ ο ιμπεριαλισμός της Τουρκίας προς την Πατρίδα μας συνεχίζεται.
Το "Δεν Ξεχνώ" ας μην μένει μόνο λόγια!
Δεν ξεχνάμε όταν τιμούμε και αγωνιζόμαστε για την ιστορική δικαίωση.
Γιατί οι άνθρωποι μας πεθαίνουν όταν εμείς οι ζωντανοί τους ξεχνάμε.

Θεσσαλονίκη, Αύγουστος 2013 : Πορεία του «Ιερού Λόχου 2012» ΕΝΑΝΤΙΑ στην δημιουργία Μουσείου για τον σφαγέα Κεμάλ (πηγή δημοσιεύματος).  7 χρόνια μετά τα «εγκαίνια», μια ολόκληρη πόλη δείχνει να έχει αποδεχθεί αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ.   Εμείς ΟΧΙ.


ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ  
     ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ 
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ!

Ιερός Λόχος 2012
Ελληνορθόδοξη Στρατιά

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.