Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη 29/8/2021, εύλογα ερωτήματα και η δημοσιογραφική ΑΛΗΤΕΙΑ.Έχουν παρέλθει πάνω από 24 ώρες από την λήξη μιας από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη (της μεγαλύτερης μετά την συγκέντρωση για το Σκοπιανό).

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν κυριολεκτικά την περιοχή του Λευκού Πύργου, το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, και τους δρόμους της πόλης.Όσοι συμμετείχαμε ζήσαμε πραγματικά κάτι μοναδικό.


Αναζητήσαμε σε όλα τα τοπικά ιστολόγια αλλά και σε μεγάλες ειδησειογραφικές σελίδες φωτογραφίες και βίντεο. Παντού κοντινά πλάνα, ή πλάνα τραβηγμένα έτσι ώστε να μην φαίνεται η μεγαλειώδης συγκέντρωση.

Μοναδική εξαίρεση το βίντεο(ρεπορτάζ) του rutply που κάλυψε με drone την παραλιακή και μπορούν να πάρουν οι θεατές μια εικόνα του τι επικράτησε την Κυριακή 29/8/21 στην πόλη:

Παραθέτουμε και ένα βίντεο μεγάλης διάρκειας που είδαμε στο youtube. Στο 1ο μέρος του βίντεο, μπροστά από την κάμερα (στην παραλία) διέρχονται χιλιάδες κόσμου. Στο 2ο μέρος παραθέτονται αποσπάσματα από την συγκέντρωση που ακολούθησε στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου όπου -παρά την προχωρημένη ώρα- επίσης μπορείτε να δείτε το πλήθος του κόσμου.


 
Τέλος οφείλουμε να μεταφέρουμε τα εύλογα ερωτήματα του κόσμου των οποίων γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες:

1) Γιατί η πορεία ξεκίνησε πριν τις 7 μμ, δηλαδή ΠΡΙΝ την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης-πορείας που ήταν 7 μμ;  Γιατί δεν περίμεναν λίγο μέχρι πχ τις 7:30 ώστε να προλάβουν να φτάσουν και όσοι είχαν καθυστερήσει (σημειωτέον η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό είχε σταματήσει από τις 6:30 οπότε ο κόσμος μπορούσε να φτάσει από τα δυτικά μόνον με τα πόδια). Είχαμε για 1η φορά στα χρονικά  έναρξη πορείας ΠΡΙΝ την προγραμματισμένη ώρα έναρξης!

2) Αρκετός κόσμος που έφτασε καθυστερημένα, και ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου  συμμετείχαν στην πορεία (προς τα δυτικά-Αριστοτέλους κλπ), χωρίς να γνωρίζει ότι η πορεία ξεκίνησε ΠΡΙΝ την προγραμματισμένη ώρα, προβληματιζόταν για την μικρή συμμετοχή κόσμου στο Λ.Πύργο και δεν ήξερε τι συμβαίνει.

3) Για ποιο λόγο όταν η πορεία επέστρεψε στον Λ.Πύργο δεν κατευθύνθηκε προς το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου όπου θα γινόταν οι προγραμματισμένες ομιλίες με πραγματικά αξιόλογους ομιλητές, αλλά συνέχισε προς ανατολικά, και πέρασε μπροστά από την ΕΡΤ3; Όπου φυσικά υπήρχαν πολυάριθμα ΜΑΤ έτοιμα να ρίξουν χημικά; Ευτυχώς χάρη στην ψυχραιμία και την ωριμότητα του κόσμου που συμμετείχε δεν υπήρξε το παραμικρό παρατράγουδο. Μήπως όμως κάποιοι επεδίωξαν, περνώντας από την ΕΡΤ3, να δώσουν την αφορμή στα ΜΑΤ να ξεκινήσουν τα χημικά, να διαλυθεί η πορεία, να ξεκινήσουν επεισόδια και να επισκιάσουν το τεράστιο πλήθος του κόσμου που διαδήλωνε;
 
4) Η επέκταση της πορείας προς την ΕΡΤ3 πέρα από το μπέρδεμα που δημιούργησε, λειτούργησε αρνητικά αφού πολλοί - ειδικά μεγαλύτεροι σε ηλικία, εγκατέλειψαν την πορεία λόγω κούρασης (αφού προηγουμένως είχαν διασχίσει την πόλη προς τα δυτικά ενώ η ΕΡΤ3 είναι ανατολικά). Αποτέλεσμα, από τις ομιλίες να απουσιάζει μεγάλο μέρος του κόσμου.

Τα παραπάνω ερωτήματα οφείλουμε να απευθύνουμε ονομαστικά και στον κ.Αναστάσιο Θεοδωρίδη, πρόεδρο του Σωματείου Άγιος Βασίλειος Θεσσαλονίκης (πρώην αστυνομικός), που όπως ακούσαμε από αυτόπτες μάρτυρες πρωτοστάτησε τόσο στην αδικαιολόγητα εσπευσμένη έναρξη της πορείας όσο και στην διέλευσή της από την ΕΡΤ3. Ο κόσμος περιμένει από τον κ.Θεοδωρίδη είτε να διαψεύσει όσα ακούγονται είτε να μας απαντήσει γιατί έγιναν αυτές οι επιλογές που λίγο έλειψαν να διαλύσουν μια πραγματικά τεράστια συγκέντρωση και πορεία, όπως έγινε μία ακόμη φορά στην Αθήνα.
Στη σελίδα του στο facebook ο κ.Αναστάσιος Θεοδωρίδης ανακοινώνει ότι θα γίνει «μόνον πορεία». Μποϋκοτάροντας ουσιαστικά την συγκέντρωση με τις ομιλίες.  

Κι όμως, ενώ ενημέρωνε τον κόσμο ότι θα γίνει μόνον πορεία, δεν έχασε την ευκαιρία να παρέμβει για να μιλήσει στο τέλος της συγκέντρωσης (παρά το ότι δεν είχε ανακοινωθεί ως ομιλητής). Τον χαιρετισμό του προβάλει κ πάλι ο ίδιος μέσω facebook

Το κανάλι στο youtube του κ.Θεοδωρίδη. Ο χαιρετισμός του στην συγκέντρωση!Ο κ.Αναστάσιος Θεοδωρίδης στην κεφαλή της πορείας:
 
 

Στην ΕΡΤ3:
Τέλος εκφράζουμε την χαρά μας που πέρα από δεκάδες ευλαβείς ιερείς, από δεκάδες ελληνορθόδοξα και πατριωτικά σωματεία που είδαμε να συμμετέχουν, συμπορευθήκαμε μαζί με εκατοντάδες εργαζομένους στο ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία και την υγεία. Έστω και την ύστατη στιγμή δόθηκε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση, κι ας προσπάθησαν μία ακόμη φορά τα ΜΜΕ να το κρύψουν από την υπόλοιπη Ελλάδα


Ακολουθούν βίντεο με συνθήματα από τον Ιερό Λόχο 2012, που φυσικά έδωσε μία ακόμη φορά δυναμική παρουσία στην πορεία.


 

4 σχόλια:

 1. Καλημέρα σε όλους! Ήμουν εκεί. Η πορεία ξεκίνησε 1 λεπτό πριν τις 19:00. Όσο για την διέλευσιν από την ΕΡΤ3, δεν είχε προγραμματιστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενδιαφέρον άρθρο για τα επεισόδια και την ύποπτη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα:
  http://panusis.blogspot.com/2021/08/298-ex-machina.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτός ο Θεοδωρίδης είναι μεγάλη μουσίτσα τελικά...
  Είναι αναξιόπιστος 100%
  Κάτι ξέρω και το λέω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. όσο για την διέλευση απο την ΕΡΤ3 αφού διαμαρτυρηθήκαμε ειρηνικά φωνάζοντας με την ψυχή μας διαπασών το γνωστό όμορφο σύνθημα ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... αμέσως μετά σχεδόν στην αρχή της πορείας 2-3 άτομα άρχισαν να μας βρίζουν και να λένε οτι είμαστε μαλάκες καιέτσι δεν γίνεται τίποτε με πορείες και συγκεντρώσεις και οτι έπρεπε να κάνουμε ντού και άλλα παράξενα.
  Αλλα μετα απο διάλογο που είχαμε καταλάβαν οτι δεν τους παίρνει και τουμπεκιάστηκαν.
  Πάντως κάνανε μπάμ οτι δεν ήταν απο το σώμα της συγκέντρωσης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.