Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Για το καμένο Δάσος.428 δασικές πυρκαγιές για το 2021!

 


Αναντίρρητα οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών θα μείνουν στην νεότερη ιστορία με τα πιο μελανά γράμματα. Για πολλά χρόνια θα θυμόμαστε την γενικότερη καταστροφή και αυτούς που ήταν υπεύθυνοι (δηλαδή το κράτος) ώστε να είχε αποφευχθεί.
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και κάποιοι έχασαν δυστυχώς και την ζωή τους. Χιλιάδες είναι και οι  συνΈλληνες που έχασαν τα σπίτια τους και τις εργασίες τους. Ανυπολόγιστη η καταστροφή για το περιβάλλον. Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν και δυστυχώς μαζί τους κάηκαν και χιλιάδες ζώα. Πιο συγκεκριμένα η πυροσβεστική υπηρεσία κατέγραψε 428 δασικές πυρκαγιές.


Ο σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να βοηθήσει -όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας (δείτε εδώ , εδώ και εδώ ).
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα που πρέπει να στηρίξουμε τους δοκιμαζόμενους συνΈλληνες. Να τους στηρίξουμε στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν αλλά και να προστατεύσουν τις περιοχές που κάηκαν από την εκμετάλλευση των επιτήδειων!
Τα δάση είναι μέρος της εθνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Ανήκουν στους Έλληνες και ως Έλληνες οφείλουμε να τα προστατεύουμε ώστε να τα παραδώσουμε στους επόμενους Έλληνες ακέραια! 
Σίγουρα μεγάλος μέρος των δασικών πυρκαγιών οφείλεται σε εμπρησμούς. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια.
Παρακάτω παραθέτουμε τι πρέπει να προσέχουμε στο δάσος, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία:

Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.
Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους.
Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβασθείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Εμείς θα προσθέσουμε ότι πρέπει να πιέζουμε τους κατά τόπους δήμους -ειδικά στα περιαστικά δάση ώστε να γίνονται οργανωμένες δράσεις απομακρύνσεως σκουπιδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών από τους χώρους ευθύνης τους για την αποτροπή πυρκαγιάς. Ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει από τον σύλλογο μας για το Σέιχ Σου τον Ιούνιο του 2020 (δείτε εδώ). Δυστυχώς ένα χρόνο μετά μέρος του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης κάηκε...

Τέλος θεωρούμε την περιφρούρηση των δασικών περιοχών ζήτημα εθνικής ανάγκης! 
Παραθέτουμε δύο πρόσφατα βίντεο από την εθελοντική προσπάθεια του οικολογικού τμήματος του συλλόγου μας (Green Nationalist) για καθαρισμό και προστασία σε δασική έκταση στην βόρεια Ελλάδα:
                                                           
                                                            Για το καμένο δάσος

                                                                  Για το δάσος

Υστερόγραφο: ακολουθήστε το οικολογικό τμήμα του συλλόγου στο Fb Green Nationalist Hellas
και δείτε όλες τις δράσεις του τμήματος στο ιστολόγιο μας εδώ. Υπενθυμίζουμε τις σελίδες του συλλόγου στο facebook Twitter VK
 
Ιερός Λόχος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.