Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Σέιχ Σου. Μία ακόμη «ωρολογιακή βόμβα» στην πόλη μας; Αποκλειστικές φωτογραφίες και πρωτοβουλία του Ιερού Λόχου 2012


Εδώ και αρκετό καιρό ο σύλλογος μας παρακολουθεί τις εργασίες αποκατάστασης στο περιαστικό δάσους του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης.
Δυστυχώς η εγκληματική αδράνεια των προηγούμενων ετών από τους υπεύθυνους είναι η αιτία που μεγάλο μέρος του δάσους έχει ήδη καταστραφεί από το έντομο του φλοιοφάγου ή βλαστοφάγου (Tomicus piniperda).
Όμως δεν είναι μόνο το καταστροφικό έντομο η μοναδική απειλή για το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και συνεπώς ευρύτερα για όλη την Θεσσαλονίκη.
Εκατοντάδες τεμαχισμένοι κορμοί, τεράστιες στοίβες από αποξηραμένα κομμένα κλαδιά και παχιά στρώματα από πευκοβελόνες αποτελούν μια εν δυνάμει εμπρηστική βόμβα μέσα στο δάσος, ιδιαίτερα τώρα με την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω καλοκαιριού!

Δυστυχώς ενώ το θέμα έχει απασχολήσει τους υπευθύνους, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, οι εργασίες απομάκρυνσης είτε γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, είτε δεν γίνονται καθόλου!
https://dasarxeio.com/2020/05/27/81600/
Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα του Δασαρχείου από την Παρασκευή 22.5.2020 έχει τεθεί προς συζήτηση το τόσο σοβαρό θέμα της απομάκρυνσης των υπολειμμάτων της υλοτομίας από το Σέιχ Σου.


Το κλιμάκιο των Green Nationalist του συλλόγου μας επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 9/6/2020 το δάσος του Σέιχ Σου και κατέγραψε ένα πραγματικά αποκαρδιωτικό θέαμα :

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μας, υπάρχουν παντού ξερά κλαδιά από πεύκο, που μπορούν να μετατρέψουν το δάσος σε παρανάλωμα πυρός.

Ως Green Nationalist καταδικάζουμε την αμέλεια των αρμοδίων που θέτει σε άμεσο κίνδυνο το δάσος, τα ζώα του Σέιχ Σου αλλά και τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

  • Ζητάμε να ανακοινωθεί άμεσα από τους υπευθύνους το χρονοδιάγραμμα των εργασιών απομακρύνσεως των εύφλεκτων υπολειμμάτων υλοτομίας  
  • Ως «Ιερός Λόχος 2012», θέτουμε τους εαυτούς μας στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών για εθελοντική εργασία.
Παραθέτουμε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε σήμερα (Τρίτη 9/11/2020) βράδυ στους υπευθύνους


Το δάσος, κάθε δάσος, πέρα από πνεύμονας οξυγόνου, μαζί με την χλωρίδα και την πανίδα του,  είναι ένα δώρο του Θεού. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε.  Οι αρμόδιοι οφείλουν να πάρουν επί τέλους επείγουσες και δραστικές αποφάσεις πριν να είναι αργά.

Ιερός Λόχος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.