Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!


Ήταν Οκτώβριος του 2015 όταν ένα μικρό κλιμάκιο του συλλόγου μας μετέβη από την Θεσσαλονίκη  στην Κηφισιά Αττικής για να διοργανώσει διαμαρτυρία για την διάσωση της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά(δείτε εδώ ).
Στην τότε εκδήλωση (που δεν ήταν η πρώτη φορά που ανάλογη εκδήλωση λάμβανε χώρα έξω από την οικία του Παύλου Μελά) είχαν δώσει το παρών ο υπεύθυνος του συλλόγου για την Αθήνα κος Γιάννης Ν. , ο εκδότης της εφημερίδας "Στόχος" κος Σάββας Χατζηπαρασκευάς, ο κος Γιάννης Παπάς εκ μέρους του συλλόγου Βόρειος Ήπειρος 1914, ο δημοτικός σύμβουλος της Κηφισιάς κος Γιάννης Καπάτσος και ο κος Γιάννης Μελάς συγγενής της οικογένειας Μελά.

Τα χρόνια πέρασαν αλλά οι φωνές  πλήθαιναν συνέχεια που ζητούσαν την αποκατάσταση της οικίας.
Και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει!
  

Η οικία του ήρωα σήμερα!


Όπως διαβάσαμε σήμερα στο Kifisia press (εδώ) οι εργασίες αποκατάστασης της οικίας  έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί χάρις την ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ», του Δραμινού, Άρη Θεοδωρίδη.Το έργο θα παραδοθεί στις 14 Οκτωβρίου 2020, ημέρα που συμπληρώνονται 116 χρόνια από την νύχτα που ο Παύλος Μελάς έπεσε για την ελευθερία της Μακεδονίας.
  

 Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Θεοδωρίδη για το δώρο που έκανε σε όλους τους Έλληνες, αλλά και όλους τους γνωστούς και άγνωστους Έλληνες που πρωτοστάτησαν δεκαετίες τώρα για την αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Αθάνατου Ήρωα Παύλου Μελά!
Είμαστε σίγουροι ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και όσο επιμένουμε τότε είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα δικαιωνόμαστε!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.