Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ένα μνημείο στο Άργος και...μια σαλάτα από όλα!

 

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ενώ εορταζόταν με λιτότητα η μάχη του Θησείου και της Μάχης του Συντάγματος Μακρυγιάννη, που κράτησε ελεύθερη την Αθήνα από τους κομμουνιστές, η επιτομή της  «δεξιάς» πτέρυγας της ΝΔ  και υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης μαζί με τον Δημήτρη Καμπόσο και πλήθος αιρετών και στελεχών της ΝΔ επέλεξαν να απέχουν ακόμα μία φορά, ενώ παρευρέθηκαν στο Άργος για τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου με έντονες ιδιαιτερότητες. 
Ένα μνημείο και για τον Πόντο και για τη Μικρά Ασία και για τους Έλληνες Εβραίους θύματα του  ολοκαυτώματος. Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε πως το Κ.Ι.Σ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) παίζει και γελά κοροϊδευτικά εις βάρος της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ και ειδικά με δύο προσωπικότητες, για τις οποίες εβραϊκές κοινότητες έχουν εκφράσει ανησυχίες για αντισημιτισμό. Όμως εμείς δεν είμαστε κακοπροαίρετοι. Είμαστε λογικοί.

Είναι ιστορικά αδιανόητο να συνδέονται τρία εντελώς διαφορετικά ιστορικά γεγονότα διαφορετικών εποχών σε ένα μνημείο. Ο Πόντος και η Μικρασία έχουν ένα κοινό παρονομαστή, την τουρκική ανανδρία και βιαιότητα. Το ολοκαύτωμα των Εβραίων πώς χώρεσε σε αυτό το μνημείο; 

Εφ΄όσον υπάρχει η βαθιά ανάγκη του πολιτικού μας συστήματος και του Δήμου Άργους Μυκηνών να τιμήσει τους εξοντωμένους Εβραίους, γιατί δεν έκανε ένα μνημείο ξεχωριστό όπως επιτάσσει η κοινή λογική και να μην μπλέκει την ιστορία; 
Καταλαβαίνουμε πως κάποιοι θέλουν να αφήσουν καλές εντυπώσεις για ένα ευνοϊκότερο πολιτικό μέλλον και να είναι τα "καλά και υπάκουα παιδιά", χωρίς δική τους ελευθερία-πρωτοβουλία, παρά πράττοντας ό,τι τους προστάξουν . 
Τουλάχιστον όμως μην μας το παίζουν πρωτοπαλίκαρα και καμπόσοι.

Ιερός Λόχος 2012 Αργολίδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.