Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος
Όπως για τους πιστούς στον Χριστό η Ορθοδοξία είναι η μοναδική οδός προς την διάσωση της Ψυχής τους, έτσι και για τους Εθνικιστές ο Εθνικός Κοινωνισμός είναι η μοναδική οδός για την διάσωση του Έθνους. Ο δικός μας αγώνας είναι Εθνικός, Φιλολαϊκός,υπέρ της Πατρίδος και Πίστεως. Είμαστε τόσο αντικουμμουνιστές όσο και αντικαπιταλιστές. Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ιερός Λόχος : Το Όραμα μας.Μάρτιος 2012 - Μάρτιος 2020.Πέρασαν ήδη οχτώ συναπτά έτη όπου ο Σύλλογος μας, υπό νόμιμη πλέον μορφή, υπηρετεί τα Ιδανικά του Έθνους μας.
Είναι ώρα λοιπόν να γράψουμε τις σκέψεις μας και το Όραμα μας σε μία κόλλα χαρτί και να το μοιραστούμε με όλους εσάς που μας διαβάζετε.
Είναι όμως και ώρα να αναφερθούμε και να ξεκαθαρίσουμε θέματα ώστε να μην υπάρχει τίποτα που να μην έχει διευκρινισθεί.

Προσπαθώντας κάποιος λοιπόν να ξεκινήσει να γράφει για τον Εθνικισμό στην Πατρίδα μας, πριν ξεκινήσει να κατηγορεί όλους τους υπόλοιπους, θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει τίμια και ειλικρινά στον ίδιο του τον εαυτό, εάν αυτός τα έκανε όλα σωστά στον βαθμό που του αναλογεί η ευθύνη των πεπραγμένων.
Θα πρέπει ο καθένας μας στην χώρα της ανευθυνότητας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, γιατί μόνο μέσα από την αυτοκριτική και την παραδοχή των λαθών μας γίνεται να βελτιωθούμε και ως φυσικά πρόσωπα αλλά και κατά προέκταση ως Ελληνικός Εθνικισμός.

Και αναφέρω την έκφραση Ελληνικός Εθνικισμός για να τονίσω αυτό που εμείς ως Ιερός Λόχος 2012 θέλουμε να υπηρετούμε.Και πιο αναλυτικά ας ορίσουμε τι είναι αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι Ελληνικός Εθνικισμός.
Για εμάς το κάθε Έθνος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία, τα δικά του χαρακτηριστικά και πρότυπα που του προσδίδουν μια ιδιαίτερη χροιά.Ο Εθνικισμός για εμάς τους Έλληνες εκτός των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Φυλής μας, που του δίνουν την μοναδικότητα παγκοσμίως έχει και ως ακρογωνιαίο λίθο την Ορθοδοξία.
Η Ελληνορθοδοξία είναι το "εκρηκτικό" μείγμα του Ελληνικού Εθνικισμού!


Στις αρχές του 2012 μια χούφτα ανθρώπων θελήσαμε να δημιουργήσουμε έναν Εθνικιστικό Σύλλογο που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε στο χώρο.Η ειδοποιός διαφορά που εισήχθει στους κανονισμούς από τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου (και σημερινό αντιπρόεδρο) κ.Γουλιδάκη Γεώργιο ήταν η Ορθοδοξία.
Δηλαδή η αναβίωση του Ελληνικού Εθνικισμού με συγκεκριμένα Ελληνικά πρότυπα και μόνο που θα είχε ξεκάθαρη θέση και στα θέματα της Πίστεως.
Τονίζουμε ότι μέχρι εκείνη την στιγμή όλοι οι Εθνικιστικοί φορείς (είτε κόμματα, είτε σύλλογοι, είτε αυτόνομες ομάδες) δεν έκαναν διάκριση εάν κάποιος ήσαν παγανιστής,καθολικός,άθεος ή Χριστιανός Ορθόδοξος.Εμείς θέσαμε τον βασικό όρο ότι για να είναι κάποιος μέλος μας θα πρέπει να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και μόνο!
Φυσικά αυτό δεν έγινε γιατί θεωρούμε ότι οι υπόλοιποι συναγωνιστές που δεν είναι Χ.Ο. είναι υποδεέστεροι από εμάς.Ο λόγος ήταν ότι για να έχουμε επιτυχία και ομόνοια μεταξύ μας θα πρέπει να έχουμε πρωτίστως την Θεία Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ως εκ τούτου θα έπρεπε όλοι μας να συμπληρώνουμε πλήρως αυτό που όρισε ο Ηρόδοτος δηλαδή
"το Όμαιμον,το Ομόγλωσσον,το Ομόθρησκον και το Ομότροπον!"Αυτή ήταν και είναι για εμάς η ειδοποιός διαφορά από τους υπόλοιπους φορείς και συνάμα ήταν και είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του Συλλόγου.
Κάποιος όμως εύλογα θα αναρωτηθεί "άρα είσαστε ένας θρησκευτικός σύλλογος σαν όλους τους άλλους που υπάρχουν εδώ και δεκάδες χρόνια στην Ελλάδα"!
Όχι.Είμαστε ένας Εθνικιστικός Ορθόδοξος Σύλλογος.Δηλαδή είμαστε επί της ουσίας η δυναμική έκφραση του αφυπνισμένου Έλληνα, που αγωνίζεται υπέρ Πίστεως,Έθνους και Πατρίδος επί του "πεζοδρομίου."Είμαστε η φωνή του Έλληνα Χριστιανού Ορθόδοξου Εθνικιστή που δεν σιωπά και αγωνίζεται κατά της νέας τάξης πραγμάτων.
Από το 2012 λοιπόν βρισκόμαστε ανελλιπώς και ανιδιοτελώς στο πεζοδρόμιο.Ακόμα και στις δύσκολες χρονιές μετά το 2013 με τις στυγνές δολοφονίες των αθώων Μ.Καπελώνη και Γ.Φουντούλη, τις διώξεις της Χρυσής Αυγής και την γενικότερη κρατική και παρακρατική τρομοκρατία που ακολούθησε και που είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι φορείς να εξαφανιστούν από τον "δρόμο", ο Σύλλογος κράτησε την Σημαία ψηλά, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.
Φυσικά και δεν διεκδικούμε καμία δάφνη και κανέναν κότινο.Δεν είμαστε εμείς από αυτούς που με έπαρση τονίζουν ότι μόνο αυτοί είναι εθνικιστές ή αγωνιστές κτλ.
Κανένας δεν δύναται να διεκδικεί την αποκλειστικότητα του Εθνικού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης!
Μακριά από εμάς τέτοιες επάρσεις!Όμως είναι αναγκαίο να γίνει η αναφορά γιατί κάποιοι είτε δεν γνωρίζουν λόγω νεότητας, είτε ξεχνούν εσκεμμένα και τσουβαλιάζουν τους πάντες.

Και κάποιος εύλογα θα ρωτήσει "που τα βρίσκετε τα χρήματα για τις ανάγκες του αγώνα που κάνετε;"Και απαντάμε ευθαρσώς.Δεν μας τα δίνει κανένας,δεν έχουμε κανέναν χρηματοδότη, κανέναν που να μας τα "χώνει".Είμαστε Σύλλογος αυτοχρηματοδοτούμενος που τα μέλη μας από το υστέρημα τους δίνουν τις νόμιμες συνδρομές και καλύπτονται τα τρέχοντα έξοδα του Συλλόγου.
Άλλωστε οποιοσδήποτε έχει έρθει στις εξορμήσεις που κατά καιρούς διοργανώνουμε θα έχει αντιληφθεί ότι εκτός των προσωπικών μας εξόδων, όλοι μας λίγο πολύ βοηθάμε οικονομικά τους συναγωνιστές μας που δεν έχουν χρήματα.
Και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί.Γιατί οι ισχυροί δεσμοί δημιουργούνται μέσα από τις δυσκολίες.Και όταν είμαστε στο δρόμο,είτε λίγοι είτε πολλοί, είμαστε μια γροθιά,μια ψυχή,μια Οικογένεια.Η Οικογένεια του Ιερού Λόχου.Και όσοι κατά καιρούς πέρασαν από τον Σύλλογο μας και δεν μπόρεσαν να νιώσουν τους υπόλοιπους Ιερολοχίτες σαν Αδερφούς,μετά από καιρό αποχώρησαν.Γιατί εμείς ποτέ δεν επενδύσαμε στο "πολύ" αλλά στην ποιότητα και στην συμβατότητα με τις Ιδέες μας.Δηλαδή δεν μας αρκεί κάποιος, εκτός των άλλων κριτηρίων, να είναι αυτό που λέμε "καλό παιδί" για να είναι μέλος μας.
Πρέπει να μπορεί και να θέλει να νιώσει μέλος μια ευρύτερης Οικογένειας.Να μπορεί να πειθαρχεί στους κανονισμούς και στην λειτουργία του Συλλόγου.Αυτά τα κριτήρια από μόνα τους μας κάνουν μια Οικογένεια σχετικά ολιγομελή αλλά με ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς!

Μία από τα πολλές παρακαταθήκες που ακολουθεί ο Σύλλογος μας είναι τα λόγια του Γρηγορίου Αυξεντίου:
"Όσοι επιζήσουν ας μην αναμένουν, ή ακόμα, πιο χειρότερο, ας μην επιδιώξουν άλλες ανταμοιβές κι αξιώματα, γιατί οι υπηρεσίες προς την πατρίδα δεν εξαργυρώνονται!"
Πολλοί μας ρωτούν γιατί δεν γινόμαστε κόμμα ή γιατί δεν συνεργαζόμαστε με κάποιο κόμμα του χώρου.
Ο Σύλλογος μας εκ της γενέσεως του έχει μείνει σταθερός στο να μην έχει σχέσεις και αλισβερίσια με κανένα κόμμα του χώρου.Και διευκρινίζουμε.
Εμείς θέλουμε και είμαστε ένας ακομμάτιστος Σύλλογος που δέχεται στις τάξεις του όλους όσους μπορούν να αφήσουν την κομματική ταυτότητα τους έξω από την πόρτα του Συλλόγου.
Μέσα στον Σύλλογο υπάρχει μόνο η Οικογένεια του Ιερού Λόχου και τίποτα άλλο.
Φυσικά ο καθένας μας έχει τις κομματικές του προτιμήσεις αλλά αυτό είναι κάτι που δεν αφορά τον Σύλλογο.Επίσης ο Σύλλογος δεν υποστηρίζει και ούτε υποθάλπει κανένα εθνικιστικό κόμμα!
Άλλωστε εάν θέλαμε να είμαστε μέλη οποιοδήποτε κόμματος να είσαστε σίγουροι ότι θα μας βλέπατε σε ψηφοδέλτια,όπου μας έγινε και σχετική πρόταση αλλά αρνηθήκαμε γιατί...οι υπηρεσίες προς την πατρίδα δεν εξαργυρώνονται!
Όμως για να μην αδικούμε κανέναν πρέπει να υπάρχουν πολιτικά κόμματα από τον Εθνικιστικό χώρο γιατί η μοναδική εφικτή λύση που μπορεί να υπάρχει στο ανθελληνικό κράτος είναι η πολιτική λύση.Δεν πρέπει όμως οι Σύλλογοι να συγχέονται με τα κόμματα.
Όμως για να έρθει η πολιτική λύση θα πρέπει να προηγηθεί ο Εθνικός Αγώνας επί του πεζοδρομίου!
Αγώνας χωρίς Ιδεολογία ή δράση είναι καταδικασμένος να αποτύχει.
Ο Εθνικός Αγώνας έχει την ανάγκη να είναι πολυπρόσωπος, πολυδιάστατος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει -και ούτε μπορεί- να είναι υπόθεση ενός φορέα.

Και πριν αναρωτηθεί ο αναγνώστης ποιο είναι τελικά ο σκοπός ύπαρξης του Ιερού Λόχου,απαντάμε.
Δυστυχώς εν έτη 2020 είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργούμε σε δύο διαστάσεις.
Από την μία να σχεδιάζουμε την ζωή μας και τον Αγώνα σαν να πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τις πιο δύσκολες εθνικές προκλήσεις άμεσα.
Από την άλλη πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον με τέτοιο γνώμονα ώστε να αφήσουμε στους επερχόμενους μια σταθερή δομή όπου αφενός θα τους προστατεύει από το νεοταξικό κράτος αφετέρου θα λειτουργεί ως μία μηχανή παραγωγής Ελληνορθόδοξων Εθνικιστών.
Ξέρουμε ότι όλο αυτό που εμείς έχουμε ως Όραμα μας, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Είναι δύσκολο γιατί απαιτεί μακροχρόνιο αγώνα που εκτός των τόσων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει προς την υλοποίηση του, απευθύνεται και σε λίγους.
Λίγους πιστούς συναγωνιστές, που θα μπορέσουν να ορθώσουν το ανάστημα τους και να δοθούν ανιδιοτελώς σε μία ιδέα,σε ένα Όραμα που τελικούς αποδέκτες θα έχει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έρχονται μετά από εμάς.
Γιατί εάν θέλουμε να επικρατήσουμε θα πρέπει από μία μειοψηφία που είμαστε σήμερα,να γίνουμε πλειοψηφία.Θα πρέπει όλοι οι φορείς μαζί να κάνουμε τον Ελληνικό Εθνικισμό όχι μια αναγκαία λύση, που πολλές φορές είναι προσωρινή,αλλά μία πρόταση και στάση ζωής που θα αντιπροσωπεύει τον Λαό μας.
Και αυτό θέλει πολύ εργασία από όλους μας,θέλει ομόνοια,θέλει συνεργασία.
Και σε αυτό το σημείο  θέλω να ευχαριστήσω όλους τους νυν αλλά και πρώην Ιερολοχίτες που έχουν συμβάλλει με την προσφορά τους στο Σύλλογο.

Αυτή ήταν η παρουσίαση της λειτουργίας και του Οράματος του Συλλόγου μας.
Ελπίζουμε να απαντήσαμε στα εύλογα ερωτήματα πολλών φίλων μας.

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω η Ορθοδοξία
Ζήτω η μία και Αδιαίρετος Ελλάς

Μετά τιμής ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Γενιάς Ανδρέας.
2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.