Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η Επανάσταση στα χρόνια του ΚορονοϊούΗ Επανάσταση στα χρόνια του Κορονοϊού 

Τι θα μας έλεγαν άραγε ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, η Μπουμπουλίνα εάν μπορούσαν να μας μιλήσουν σήμερα; Και, το κυριότερο, τι θα ΕΚΑΝΑΝ; Θα έμεναν απλοί θεατές; 


Ελλάδα, 25 Μαρτίου 2020. 
15η ημέρα που τα σχολεία είναι κλειστά. 
15η ημέρα που είμαστε όλοι σε καραντίνα. 
Και 3η ημέρα πλήρους ελέγχου στην κυκλοφορία και στη ζωή των Ελλήνων πολιτών.


Ελλάδα, 25 Μαρτίου 1821. 
1η ημέρα επανάστασης. 
Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σηκώνει τη σημαία της Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. 
Μία ακόμη επανάσταση περισσότερο ελπιδοφόρα αυτή τη φορά, μετά από 400 χρόνια υποδούλωσης του Ελληνικού Έθνους κάτω από τον τουρκικό ζυγό.


Και ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες. 
Οι ήρωες της Επανάστασης, άνθρωποι ετερόκλητοι από όλη την ελληνική επικράτεια, 
άνθρωποι αγράμματοι ή γραμματισμένοι, ευκατάστατοι που μετέτρεπαν τα καράβια τους για τις ανάγκες του αγώνα ή μεγαλωμένοι κάτω από αντίξοες συνθήκες, οικογενειάρχες ή μικρά Ελληνόπουλα στην αυγή της ζωής τους,  οδήγησαν το Έθνος να αποκτήσει και πάλι Κράτος. 

Ένα κράτος Ελληνικό και Ορθόδοξο, ελεύθερο και δίκαιο για όλους τους Έλληνες,
με την ελπίδα ότι το Έθνος θα σταθεί άξιο να το οικοδομήσει και πάλι από την αρχή, ως φυσικό επακόλουθο της ένδοξης καταγωγής του.


200 χρόνια μετά, 
η πραγματικότητα που ζούμε έχει έρθει να διαψεύσει οικτρά τους οπλαρχηγούς της Επανάστασης.
Για πρώτη φορά στα 200 χρόνια η επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας δεν σημαιοστολίστηκε και δεν τιμήθηκε με τις παρελάσεις που της αξίζουν. 
Τα στρατιωτικά οχήματα δεν διέσχισαν τις λεωφόρους και τα τσαρούχια και οι φουστανέλες παρέμειναν στις οθόνες των κινηματογραφικών μεταφορών των μαχών του ’21. 
Οι καμπάνες χτύπησαν μοναχικά, καθώς οι εκκλησίες μας ήταν άδειες από τους πιστούς που κάθε χρόνο τιμούσαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μας που ευλόγησε την απελευθέρωσή μας.


Κλεισμένοι στα σπίτια οι Έλληνες, 
σε καθεστώς πλήρους απαγόρευσης κάθε «άσκοπης» κυκλοφορίας στους δρόμους. 
Με την απειλή ενός αόρατου εχθρού να έχει έρθει με τη μορφή μιας πανδημίας που σαρώνει τις χώρες του πλανήτη. 
Εν τω μεταξύ, μέσα στην ελληνική επικράτεια και όσο ο Έλληνας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, θεσμοθετήθηκαν με διαδικασίες – αστραπή 28 μουσουλμανικές πόλεις με τη μορφή χοτ σποτ, οι οποίες είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν έναν αριθμό λαθρομεταναστών αρκετά μεγάλο ώστε να μιλάμε πλέον για κανονικότατη εισβολή. 
Και ενώ ο Έλληνας χρειάζεται ειδική άδεια για να βγει από το σπίτι του για τα απαραίτητα, οι λαθροεισβολείς μετακινούνται με τις ευλογίες του κράτους που οικοδομήθηκε πάνω στα χώματα τα ποτισμένα με το αίμα όλων όσων τιμάμε σήμερα.Τι θα μας έλεγαν άραγε ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, η Μπουμπουλίνα 
εάν μπορούσαν να μας μιλήσουν; Και, το κυριότερο, τι θα ΕΚΑΝΑΝ; 
Θα έμεναν απλοί θεατές; 
Θα παρακολουθούσαν τις εξελίξεις άπραγοι ενώ τους κλέβουν την πατρίδα και την θρησκεία τους; Θα συναινούσαν στο κλείσιμο των εκκλησιών; 
Θα παραχωρούσαν γη και ύδωρ σε κάθε τυχαίο που περνάει όπως-όπως τα σύνορά μας και μας απειλεί ότι θα μας καταστρέψει; Θα συμπεριφέρονταν σαν ραγιάδες;


Ξύπνα, «ραγιά». 
Η ώρα πλησιάζει που το Έθνος και πάλι θα σε χρειαστεί. 
Ο κορονοϊός θα φύγει. Θα περάσει, όπως περνάει η εποχική γρίπη. 
Όταν όμως βγεις από το σπίτι σου, η πραγματικότητα που ζούσες πριν τον εγκλεισμό σου θα έχει αλλάξει. 
Οι λαθρομετανάστες ήρθαν για να μείνουν. Και συνεχίζουν να έρχονται.
Κι εσύ θα είσαι στερημένος από τις πιο βασικές ατομικές σου ελευθερίες. 
Ξύπνα, λοιπόν, και λάβε δράση πριν να είναι αργά.


Ιερός Λόχος 2012
Ελληνορθόδοξη Στρατιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.