Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος
Όπως για τους πιστούς στον Χριστό η Ορθοδοξία είναι η μοναδική οδός προς την διάσωση της Ψυχής τους, έτσι και για τους Εθνικιστές ο Εθνικός Κοινωνισμός είναι η μοναδική οδός για την διάσωση του Έθνους. Ο δικός μας αγώνας είναι Εθνικός, Φιλολαϊκός,υπέρ της Πατρίδος και Πίστεως. Είμαστε τόσο αντικουμμουνιστές όσο και αντικαπιταλιστές. Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Μία εβδομάδα, τέσσερις δράσεις αφιερωμένες στην Μακεδονία!

Έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, αυτό που θα μας κρατήσει ζωντανούς είναι η ακλόνητη πίστη στα Ιδανικά μας (Ορθοδοξία & Ελλάδα) όπως άλλωστε συνέβη στο Έθνος μας δια μέσου των αιώνων.


Ένα τέτοιο τρανό παράδειγμα είναι η νεότερη ιστορία της Μακεδονίας, όπου ιδιαίτερα κατά τον Μακεδονικό Αγώνα, η Ορθοδοξία σε συνδυασμό με τον απαράμιλλο ηρωισμό των γνωστών και άγνωστων Ελλήνων έφερε το ποθούμενο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η διάσωση του ελληνισμού. 

Με αφορμή την καθιερωμένη εορτή του Μακεδονικού Αγώνα (εορτάζεται σε Μακεδονία και Θράκη κάθε πρώτη Κυριακή μετά της 13 Οκτωβρίου που θεωρείται ημέρα θανάτου του Παύλου Μελά) ο σύλλογος μας είχε προαναγγείλει τέσσερις συνεχόμενες δράσεις σε λιγότερο από μία εβδομάδα (από την Τρίτη 13/10 μέχρι και την Κυριακή 18/10/2020)!
Για περισσότερο από τρεις εβδομάδες εργαστήκαμε σκληρά για να πετύχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.


Με τις δράσεις μας, έπρεπε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα στόχων.
Γιατί εμείς στον Ιερό Λόχο δεν είμαστε αντίθετοι μόνο στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Είμαστε το ίδιο αντίθετοι και με την προκλητική αδιαφορία των κυβερνήσεων προς τον υπόδουλο ελληνισμό των Σκοπίων. Είμαστε επίσης αντίθετοι και με την εθνομηδενιστική παιδεία του ανθελληνικού κράτους που στερεί από τα νέα Ελληνόπουλα την ιστορία-μεγαλείο των Προγόνων μας!

Θέλοντας λοιπόν εκπληρώσουμε τους στόχους μας δημιουργήσαμε τις εξής εκδηλώσεις -δράσεις:


1. Τρίτη 13/10/2020 : 
Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο Λ.Πύργο

Την Τρίτη 13/10 ημέρα θυσίας του Παύλου Μελά, πραγματοποιήθηκε υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στον Λευκό Πύργο.
(για αυτή την δράση δείτε σχετική αναλυτική ανάρτηση εδώ).2. Σάββατο 17/10/2020 : 
Επίσκεψη στην Κρύπτη και στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα

Το Σάββατο 17/10/2020 το πρωί, επίσκεψη στην κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (κρύπτη η οποία κατά την τουρκοκρατούμενη τότε Θεσσαλονίκη, συνέδεε μυστικά το ιερό του ναού με το τότε Ελληνικό Προξενείο (σήμερα Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα), ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό οι αγωνιστές μέσω της εκκλησίας). Εκτός από την κρύπτη, επισκεφθήκαμε και το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα. Δράση η οποία ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους καθώς οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν την ύπαρξη της κρύπτης!

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Μουσείο και την κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα
 που δεν μπορούν να περιγράψουν την συγκίνηση όλων μας.
Κατεβαίνοντας τα σκαλιά της κρύπτης 
ήταν θαρρείς και ο χρόνος γυρνούσε πίσω στις 
Ένδοξες μέρες του Έθνους!

Δείτε το σχετικό βίντεο μας από το εσωτερικό της Κρύπτης εδώ: 


3. Σάββατο 17/10/2020 απόγευμα : 
Εκδήλωση στα γραφεία του Ιερού Λόχου 2012

Το Σάββατο βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλίες για την νεότερη ιστορία της Μακεδονίας στην οποία ανάμεσα σε άλλα θέματα, αναλύθηκαν η ιστορία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική εθνική μειονότητα των Σκοπίων
Έλληνες που σχεδόν 600 χρόνια (όπως και οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου) ζουν σκλαβωμένοι. Έλληνες που αναμένουν το ενδιαφέρον του ελληνικού κράτους και την ευλογημένη ημέρα που θα ενσωματωθούν στον εθνικό κορμό της Πατρίδος μας!  

Οι ομιλίες περιελάμβαναν: 
α) το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες του Μακεδονικού Αγώνα από τον αντιπρόεδρο του Ι.Λ. Γεώργιο Γουλιδάκη, 
β) η «Οργάνωση Θεσσαλονίκης»,  από ανώτερο απόστρατο αξιωματικό, 
γ) ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και οι ιερείς και επίσκοποι που θυσιάστηκαν στον αγώνα από τον μοναχό π.Χερουβείμ Ραμβούχο, 
δ) Δάσκαλοι και δασκάλες του υπόδουλου Ελληνισμού, από δάσκαλο, μέλος του Ι.Λ., 
ε) η Ελληνική εθνική μειονότητα που ζει στα Σκόπια και οι διεκδικήσεις μας, από τον Πρόεδρο του Ι.Λ. Γενιά Ανδρέα.
Ταυτόχρονα με τις ομιλίες υπήρξε δημιουργική ενασχόληση των Ελληνοπαίδων με ζωγραφιές και δραστηριότητες που προάγουν την φιλοπατρία.

προσεχώς θα αναρτηθεί Βίντεο με αποσπάσματα από τις ομιλίες
4. Κυριακή 18/10/2020 απόγευμα : 
Συγκέντρωση - Πορεία στους δρόμους της πόλης
Την Κυριακή (μέχρι νωρίς το απόγευμα) αναρτήθηκε και πάλι η έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου μας με στιγμές από τον Μακεδονικό Αγώνα. 


Το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, προς το τότε Ελληνικό Προξενείο και στη συνέχεια προς τις προτομές των εθνομαρτύρων Μακεδονομάχων, με ξεκάθαρα αιτήματα: ΑΚΥΡΩΣΗ της προδοτικής «Συμφωνίας των Πρεσπών» και άμεση εθνική πολιτική στήριξης στους τουλάχιστον 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ των ΣΚΟΠΙΩΝ.Παραθέτουμε δυο πρώτα βίντεο

Βίντεο : Εθνικός Ύμνος 
στο πρώην Ελληνικό Προξενείο και κέντρο του Μακεδονικού Αγώνα :


Βίντεο λήξης εκδήλωσης 
στις προτομές των Μακεδονομάχων :

Ιερός Λόχος 2012

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.