Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος
Όπως για τους πιστούς στον Χριστό η Ορθοδοξία είναι η μοναδική οδός προς την διάσωση της Ψυχής τους, έτσι και για τους Εθνικιστές ο Εθνικός Κοινωνισμός είναι η μοναδική οδός για την διάσωση του Έθνους. Ο δικός μας αγώνας είναι Εθνικός, Φιλολαϊκός,υπέρ της Πατρίδος και Πίστεως. Είμαστε τόσο αντικουμμουνιστές όσο και αντικαπιταλιστές. Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Τελικά; Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστό;;;


Επιλέγουμε μία ακόμη φορά να σχολιάσουμε -όχι με εικασίες αλλά- με ντοκουμέντα.


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1ο:
Αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφία από τον εορτάζοντα (4 Δεκεμβρίου) Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. 
Όπως διαβάζετε ΚΑΙ στην περίπτωση αυτή, οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους πιστούς ούτε καν να ανάψουν κερί στο παρεκκλήσι που βρίσκεται έξω από τον ναό!
Τέτοια επιτυχία θα την ζήλευαν τα πιο στυγνά αθεϊστικά κομμουνιστικά-σταλινικά καθεστώτα.

Καμαρώστε την «θεοσεβούμενη» κυβέρνηση της ΝΔ:


Την ψηφίσαν και πάλι με το επιχείρημα «να μην βγουν οι άθεοι»!   
Ποια θα ήταν η αντίδραση των  ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας εάν ο Τσίπρας  τολμούσε να επιβάλει τέτοιες απαγορεύσεις (να μην εορτάσουμε Ευαγγελισμό, Πάσχα, 15αύγουστο και τώρα Χριστούγεννα, να κυνηγάει η αστυνομία τους πιστούς έξω από τους ναούς και τους ιερείς που αφήνουν τα μεγάφωνα ανοιχτά, να μην γίνουν παρελάσεις ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου και να συλλαμβάνονται όσοι στην πρόσφατη εθνική επέτειο είχαν βάλει την Ελληνική σημαία στο αυτοκίνητο και προσπαθούσαν έστω και έτσι να την τιμήσουν). 
Με αριστερή κυβέρνηση, θα είχε ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός.ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΡΟ 2ο:

Ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, εν όψει της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα (που τόσες φορές έσωσε τα Επτάνησα από θανατηφόρους λοιμούς), 
«κήρυξε την τοπική Εκκλησία της Κέρκυρας «εν διωγμώ»,
ανακοινώσε ότι οι σημαίες των ιερών ναών θα είναι μεσίστιες το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου,
ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια θα χτυπήσουν πένθιμα 5 φορές την ημέρα επί τρεις ημέρες».
Μέτρο που εφάρμοσαν αρκετές φορές στο παρελθόν αγωνιστές επίσκοποι όπως ο Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνος ή ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανός. 

Αυτονόητο μέτρο, που αν είχε εφαρμόσει η Ιεραρχία εξ' αρχής δεν θα είχαμε καταντήσει να μπαίνεις σε ναό (όταν επιτρέπεται να μπεις) και με όλα αυτά τα βλάσφημα καθαριστικά και απολυμαντικά και χαρτοπετσέτες και σκουπιδοτενεκέδες να αισθάνεσαι ότι μπαίνεις περισσότερο σε μολυσμένο χώρο, παρά στον αγιασμένο χώρο λατρείας του Θεού. 
Για όλα αυτά όμως θα δώσουν μια μέρα λόγο. Όπως και ο καθένας μας για την στάση μας.ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 3ο:
Μετά τον Αλεξανδρουπόλεως, ένας ακόμη μητροπολίτης, ο  Μεσσηνίας έσπευσε (του Αγίου Νικολάου) να υπερασπιστεί τα κυβερνητικά μέτρα!
Προέτρεψε μάλιστα τους πιστούς να εμβολιαστούν για να αποδείξουν πόσο φιλάνθρωποι είναι! 


«.. εντός ολίγου θα υπάρξει και μια άλλη απαίτηση έμπρακτης φιλανθρωπίας και αυτή θα είναι ο εμβολιασμός. Είπε χαρακτηριστικά πως “η κίνηση του εμβολιασμού θα είναι ουσιαστικά μια πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας”.»

Αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι άνθρωποι φόρεσαν και φοράν ακόμη ράσο. 
Μήπως επειδή με αυτή τη «στολή» μπορούν να επηρεάζουν αποτελεσματικότερα κάποιους πιστούς;

Πάντως με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε ότι αφθονούν τα δημοσιεύματα με «κατορθώματα» του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Μάλιστα συχνά τον αναφέρουν (δίπλα σε φωτογραφίες του μαζί με παπικούς!) ως υποψήφιο αρχιεπίσκοπο Αθηνών! (δείτε εδώ!).Σε δημοσίευμα διαβάζουμε ότι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στις
«4-12-2016 ημέρα Κυριακή, παρέστη προσωπικά, συμπροσευχήθηκε και πραγματοποίησε εκκλησιαστική ομιλία κατά τη λειτουργία του παπικού ιερέα, κ. Γεωργίου Ντάγκα, στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό των Αγίων Νικολάου και Αθανασίου, που βρίσκεται έναντι του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ορθόδοξης Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» (δείτε εδώ και εδώ)


Αποκαλεί δημοσίως τους παπικούς κανονική «Εκκλησία» (δείτε εδώ), 

(σχόλιο: κατά τα άλλα στο Σύμβολο της Πίστες, στο «Πιστεύω» ομολογούμε ότι πιστεύουμε  «Εις Μίαν» Εκκλησία).


Δείτε τον ομιλητή σε εκδήλωση των Ρόταρυ  Τάχθηκε φυσικά δημοσίως ΕΝΑΝΤΙΟΝ των συλλαλητηρίων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας (μη παραχώρηση του ονόματος στο κράτος των Σκοπίων):Παρουσίασε -ενώ είναι ορθόδοξος επίσκοπος -στις 18/4/2016 στην Αθήνα την Εγκύκλιο του  αιρετικού Πάπα Φραγκίσκου!!!
(δείτε εδώ και εδώ)


Στις 5/9/2017,  τον βλέπουμε σε ναό στη Λέρο, σε συμπροσευχή με παπικούς:
στο βίντεο, σε 2:19, τον βλέπεται (στα δεξιά) να κάνει το σημείου του Σταυρού, 
ταυτόχρονα με τον παπικό. 
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, 
η συμπροσευχή με αιρετικούς τιμωρείται με καθαίρεση.Όλα αυτά με μια αναζήτηση.

Μετά από όλα αυτά, ε, τι περιμένατε,
να αντιδράσει στο πρόσφατο κλείσιμο των ορθοδόξων ναών;
Φυσικά και θα έσπευδε να μας πείσει να εμβολιαστούμε!

Επειδή από την πολύ αλλοίωση των εννοιών, δεν αποκλείεται όλοι αυτοί να έχουν ξεχάσει τελείως ποιον Θεό και ποιους Αγίους υπηρετούν, ας τους θυμίσουμε ότι ο εορτάζων Άγιος Νικόλαος χαστούκισε τον αιρετικό Άρειο, μέσα στην Σύνοδο (διαβάστε εδώ).ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 4ο:
180 ορθόδοξα Σωματεία ανάρτησαν βίντεο:

και έστειλαν επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες, με την οποία λίγο πολύ τους «εκλιπαρούν» να ασκήσουν πιέσεις για να ανοίξουν οι ορθόδοξοι ναοί τα Χριστούγεννα:


«Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,

Πρωτίστως θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας για την αποκατάσταση της υγείας σας, Μακαριώτατε, και ταπεινά προσευχόμαστε, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, να σας χαρίζει αδιάπτωτη υγεία και να σας ενισχύει στο μεγάλο και δύσκολο έργο σας! Παράλληλα συμμετέχουμε στον πόνο πολλών αδελφών μας που δοκιμάζονται καθημερινά από την πανδημία, και μάλιστα πολλών Ποιμένων μας, και προσευχόμαστε θερμά για την υγεία όλων.

Κυρίως όμως την ώρα αυτή σας βεβαιώνουμε ότι με πολλή ανακούφιση πληροφορηθήκαμε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διεβίβασε με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό το αίτημα χιλιάδων πιστών χριστιανών να ανοίξουν οι ιεροί Ναοί, και μάλιστα εν όψει των εορτών του Δωδεκαημέρου.
Είναι παρήγορο για μας να νιώθουμε ότι οι Ποιμένες μας συμμετέχουν στη θλίψη μας και αφουγκράζονται τους στεναγμούς της καρδιάς μας. Διότι πράγματι τις ημέρες αυτές η στέρηση της θείας λατρείας προκαλεί αφόρητο πόνο στην ψυχή μας. Στερημένοι από το Μυστήριο της Ζωής, αποκλεισμένοι από το Μυστήριο της Μετανοίας, απομακρυσμένοι από κάθε ιερή Ακολουθία, περνούμε έξω από τις εκκλησίες και κλαίμε μυστικά για την ερήμωση των ναών και το κλείσιμο του ουρανού. Θρηνούμε τον αποκλεισμό μας από κάθε λατρευτική εκδήλωση.

Πως να κατανοήσουμε την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία εκκλησιάσματος; Πως να δεχθούμε την απαγόρευση αυτή, όταν βλέπουμε να επιτρέπεται η μετάβαση στις αγορές τροφίμων, αλλά όχι στους Ναούς για την τροφή της ψυχής; Όταν βλέπουμε να επιτρέπεται η μετακίνηση για ατομική σωματική άθληση η για τις ανάγκες των κατοικίδιων ζώων, αλλά όχι για τις ψυχές μας;

Πως να κατανοήσουμε ότι η Πολιτεία, ενώ λαμβάνει κάθε υγειονομικό μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας, δεν καταφεύγει σε κανένα πνευματικό μέσο, ασυγκρίτως δραστικότερο και θαυμαστό; Αλήθεια, θα ξεπεράσουμε την πανδημία μόνο με τα υγειονομικά μέτρα; Και όχι με τα πνευματικά, με την καταφυγή μας στον Θεό; Πως θα μπορέσουμε εμείς οι μικροί και αδύναμοι άνθρωποι να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αόρατο και επικίνδυνο εχθρό χωρίς τη βοήθεια του Θεού; Μέσα στους αιώνες η πατρίδα μας πέρασε πολλές επιδημίες και άλλες φοβερές δοκιμασίες, που τις ξεπέρασε καταφεύγοντας πάντοτε στον Θεό, με λιτανείες και παρακλήσεις, με λειτουργίες και νηστείες, παίρνοντας τον δρόμο της μετανοίας και της επιστροφής στον Κύριο. Όλα αυτά τα αγνοήσαμε. Πως μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, χωρίς τον Θεό;

Ασφαλώς δεν περιφρονούμε τα υγειονομικά μέτρα. Σεβόμαστε και εκτιμούμε βαθύτατα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη νοσηλεία των ασθενών. Έχει όμως και η ψυχή μας τις δικές της ανάγκες.
Εκείνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να καταφεύγουμε στους Ναούς μας! Να μπορούμε ν’ ανάψουμε ένα κερί. Να εξομολογηθούμε. Να λειτουργηθούμε. Να κοινωνήσουμε! Να πάρουμε μέσα μας το φάρμακο της αθανασίας. Και να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Κύριο, την Παναγία Μητέρα μας και τους προστάτες Αγίους μας να σταματήσουν αυτό το κακό. Μόνο Αυτοί μπορούν να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά!

Σας παρακαλούμε λοιπόν να επιμείνετε προς την πολιτική εξουσία να μη μας κλείνει το δρόμο προς τον ουρανό. Να ανοίξει τους ιερούς Ναούς όχι μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά για πάντα· και να επιτρέψει τη συμμετοχή των πιστών στη θεία λατρεία. Οι πιστοί σέβονται και τηρούν τους νόμους της Πολιτείας. Ας σεβασθεί και η Πολιτεία τους ιερούς Ναούς, οι οποίοι δεν αποτελούν εστίες διαδόσεως του ιού, αλλά αγιασμένους τόπους που μεταδίδουν χάρη και ζωή.

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ότι γίνονται ανεκτές από την Πολιτεία διάφορες δημόσιες συναθροίσεις και διαδηλώσεις. Και αναρωτηθήκαμε: Μόνο οι πιστοί δεν έχουν δικαίωμα να βγουν στους δρόμους και να λιτανεύσουν τις θαυματουργές εικόνες και τα ιερά λείψανα των Αγίων μας, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα;

Εσείς μπορείτε να βοηθήσετε τους άρχοντες να καταλάβουν ότι ο λαός μας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την πίστη στο Θεό και τη λατρεία Του, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Εκκλησία, εν πάση δε περιπτώσει, και εμείς οι πιστοί, ως πολίτες, έχουμε δικαιώματα!

Επιτρέψτε μας να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί σας: Θέλουμε ανοικτούς τους Ναούς μας σε όλη την περίοδο της πανδημίας, και ασφαλώς να κάνουμε Χριστούγεννα στις εκκλησιές μας! Και όλοι μαζί, επίσκοποι, ιερείς και λαός του Θεού, με πίστη και μετάνοια να πέσουμε στα γόνατα, να υψώσουμε τα χέρια μας και να ζητήσουμε την επέμβαση του Θεού. Να ανοίξει ο ουρανός και να σώσει τη γη. Τώρα είναι η ώρα του Θεού!

Με βαθύτατο σεβασμό»


Παρά το ότι το κείμενο είναι αρκετά προσεγμένο (επισημαίνει ότι οι ναοί είναι χώροι αγιασμένοι, πέρα από την Θεία Κονωνία ζητούν το δικαίωμα στην Ιερά Εξομολόγηση, συμμετοχή στις ακολουθίες, σε λιτανείες κλπ), μας απογοήτευσαν οι φιλοφρονήσεις προς τα πρόσωπα που φέρουν την ευθύνη για το κλείσιμο των ιερών ναών το περασμένο Πάσχα. 


Λες και αν ανοίξουν τώρα οι ναοί (πως; με τους περιοριστικούς όρους των 50 ατόμων εντός του ναού; ή με τα αντίδωρα απέξω; ή με τις εικόνες με απαγορευτικές ταινίες για να μην τις προσκυνούν οι πιστοί;) θα τα ξεχάσουμε όλα;! 
Σαν να μην συνέβη τίποτε!


Που είδατε το «συμμετέχουν στη θλίψη μας και αφουγκράζονται τους στεναγμούς της καρδιάς μας» των δεσποτάδων μας; 
Ποιος ευθύνεται για «τον αποκλεισμό μας από κάθε λατρευτική εκδήλωση»; 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν αποδεχόταν αναντίρρητα τις αποφάσεις της κυβέρνησης; 
Τι νόημα έχει να «παρακαλείς» τους λύκους, να παραστήσουν ποιμένες; 


Αγαπητοί ορθόδοξοι αδερφοί των 180 ορθοδόξων Σωματείων.
Αν είναι να ξανά ανοίξουν οι ναοί «λαμβάνοντας βέβαια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα» όπως ζητάτε, ίσως είναι καλύτερα να παραμείνουν κλειστοί. 
Ο Θεός το επέτρεψε για να αποκαλυφθεί η προδοσία των θρησκευτικών μας ταγών αλλά και η ανανδρεία όλων εμάς, των ανάξιων πιστών (λαϊκών). 
Περάσαμε όλοι κάθε ιερέας, κάθε πιστός από ζυγαριά, από κόσκινο,  και μετρηθήκαμε.
 

Μην ανησυχείτε, οι ναοί θα λειτουργήσουν και οι πιστοί θα λειτουργηθούν. 
Όπως λειτουργούνταν για αιώνες: Στις κατακόμβες. 


«ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς» είπε ο Κύριος. 
Δεν έχει κανένα νόημα να φορέσουμε στους «νεκρούς» επισκόπους μας (στα δάκτυλα του ενός χεριού μετρήσαμε κάποιες ελάχιστες αντιδράσεις) μάσκες για να παριστάνουν τους ζωντανούς. 
Η εκκλησιαστική μας ιστορία επιβεβαιώνει ότι σπάνια κάποιος αιρετικός μετανόησε. 
Και δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των δεσποτάδων μας αδιαφορεί αν δεν συμμετέχει στην αίρεση του Οικουμενισμού. ΑΥΤΟΣ είναι ο ιός που μολύνει το σώμα της εκκλησίας μας. 
Είναι λάθος να περιμένεις ένας μολυσμένος να σε καθαρίσει.


Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της ΝΤΠ είναι ότι πέτυχε να εισχωρήσει μέσα στην Ιεραρχία, αν όχι να την αλώσει πλήρως.
Πολύ φοβόμαστε ότι εδώ που φτάσαμε, δεν έχουμε τίποτε πλέον να περιμένουμε ανθρωπίνως. 
Αν δεν μετανοήσουμε, πολύ φοβόμαστε ότι θα ζήσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.


Ιερός Λόχος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.