Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Υπερκαταναλωτισμός Vs Ελληνορθόδοξος Εθνικισμός. Το πρόβλημα και η Λύση!Ο υλιστικός τρόπος ζωής που μας προτείνουν (ή μήπως μας επιβάλλουν;) οι σύγχρονες κοινωνίες, έχουν οδηγήσει τους Έλληνες του 21ου αιώνα σε έναν άκρατο υπερκαταναλωτισμό.
Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας προσπαθούν να καλύψουν τα ψυχικά κενά που τους έχουν δημιουργηθεί από τον δυτικό τρόπο ζωής με υλικά αγαθά που πολλές φορές δεν τα χρειάζονται. 
Το έξυπνο marketing των πολυεθνικών εταιριών πείθουν πολύ εύκολα πλέον το αγοραστικό κοινό για προϊόντα που πολλές φορές δεν τα έχουν ανάγκη.
Με όπλο τους οι εταιρίες διάφορα διαφημιστικά κόλπα όπως προσφορές και δήθεν ευκαιρίες, δημιουργούν ανάγκες και οδηγούν τους ανθρώπους στον υπερκαταναλωτισμό.
Με την ευκαιρία του εγκλεισμού μας λόγω του Covid-19 μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε την στάση ζωής μας;
Ας δούμε αρχικά για ποιους λόγους πρέπει να αποφύγουμε τον υπερκαταναλωτισμό:

 1. Οικονομικές επιπτώσεις. Η Πατρίδα μας βιώνει περισσότερο από δέκα χρόνια μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες/δες, στην καλύτερη περίπτωση στα όρια του χαμηλού εισοδήματος. Κάθε σπατάλη για πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, επί της ουσίας είναι ακόμα μία επιβάρυνση στο οικονομικό μας προγραμματισμό.
  Κάνε τις αγορές σου με βάση τις πραγματικές σου ανάγκες!
 2. Εθνικοί λόγοι. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στις κορυφαίες θέσεις των ελληνικών εισαγωγών βρίσκονται τα πετρελαιοειδή, το φυσικό αέριο, η ηλεκτρική ενέργεια, τα οχήματα, οι μηχανές επεξεργασίας δεδομένων, οι τηλεφωνικές συσκευές (tablets και smartphones), τα φάρμακα, το χοιρινό και βόειο κρέας και τα δημητριακά. Τα προϊόντα αυτά, μεγάλης συνολικής αξίας, επιβαρύνουν σημαντικά το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. 
  Τις περισσότερες φορές λοιπόν που καταναλώνουμε χωρίς λόγο, υπερκαταναλώνουμε  προϊόντα που έχουν εισαχθεί στην Πατρίδα μας, ζημιώνοντας  την οικονομία μας! Εάν σε αυτό προσθέσουμε ότι εισάγουμε πάρα πολλά προϊόντα από την Τουρκία, τότε αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να σκεφτούμε δύο και τρεις φορές πριν αγοράσουμε κάποιο προϊόν!
  Κάθε ευρώ που μένει στην Πατρίδα μας, επιστρέφει σε εμάς!

 3. Περιβαντολογικοί λόγοι. Κάθε προϊόν που παράγεται αφήνει το περιβαντολογικό του ίχνος στον πλανήτη. Ο πλανήτης Γη έχει την δυνατότητα να συντηρήσει όλους τους λαούς, όμως η υπερκατανάλωση και η αδιαφορία για το περιβάλλον από τις κυβερνήσεις έχουν οδηγήσει τον σύγχρονο κόσμο σε μια αυτοκαταστροφική περιδίνηση. Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε.
  Σκέψου οικολογικά και μην αγοράζεις προϊόντα εάν δεν τα χρειάζεσαι! 
 4. Ηθικοί λόγοι. Τα περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα προέρχονται από χώρες της Ασίας όπου τα φτηνά εργατικά χέρια παιδιών δημιουργούν τα προϊόντα που υπερκαταναλώνονται περισσότερο στον δυτικό κόσμο. Κάθε φορά που αγοράζουμε προϊόντα από αυτές τις χώρες, απλά συντηρούμε έναν εργασιακό μεσαίωνα για κάποιους άλλους ανθρώπους!
  ΄Όταν δεν αγοράζεις τότε δεν υπάρχει κατανάλωση, άρα δεν υπάρχει ανάγκη να παραχθεί ένα προϊόν!


 5. Υγείας λόγοι. Η υπερκατανάλωση ειδικά φαγητού είναι μια διατροφική συμπεριφορά που μπορεί να γίνει παθολογική και να επιφέρει πολλές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου. Πολλοί παράγοντες οδηγούν στην υπερκατανάλωση τροφής με κυριότερο παράγοντα τον κενό συναισθηματικό κόσμο του σύγχρονου ανθρώπου. Η υπερκατανάλωση τροφής σε συνδυασμό με της κακής ποιότητας "fast food" τύπου συνήθειες οδηγούν τον δυτικό άνθρωπο στις ασθένειες ψυχικές και σωματικές.
  Οι σωστές συνήθειες  πάντα είναι πιο προσιτές από το να προσπαθείς να θεραπευθείς από τα αποτελέσματα των κακών συνηθειών σου! Αλλάζεις συνήθειες, κερδίζεις την υγεία σου!

  Ενάντια στους καταστροφικούς λόγους που περιγράψαμε επιγραμματικά, ο
  Ελληνορθόδοξος Εθνικισμός προτάσσει τις διαχρονικές και πανανθρώπινες Αξίες του.

  Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πως η Ορθόδοξη πίστη μας και οι αρχαίοι ημών Πρόγονοι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της ηθικής σήψης και παρακμής είναι πιο επίκαιροι από ποτέ! 
  Η ταπεινότητα της Ορθόδοξης πίστης μας σε συνδυασμό με το "Μηδέν Άγαν" δηλαδή η ισορροπία  να σε καθοδηγεί ή τίποτα σε υπερβολή είναι αυτό που λείπει από τον σύγχρονο κόσμο.
  Η Ορθοδοξία μας μέσω της πνευματικής ζωής μας απελευθερώνει από τις υλιστικές αλυσίδες της νέας τάξης.
  Ο συνδυασμός του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος με τις Ορθόδοξη πίστη μας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό είναι το αντίδοτο στον κανιβαλιστικό και αυτοκαταστροφικό δυτικό τρόπο ζωής.

  Οι οικολογικές-φιλοζωικές διεθνιστικές οργανώσεις (που στην πραγματικότητα είναι η λύση που σου σερβίρουν για να μην στραφείς στον Θεό) γνωρίζουν ότι οι λύσεις στα προβλήματα που περιγράψαμε έχουν διατυπωθεί εδώ και αιώνες από τον Ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής.
  Επειδή όμως μάχονται τον Χριστό και την Ελλάδα, παραποιούν τις Αξίες της Ελληνορθοδοξίας και σου τις πλασάρουν είτε ως νέες ιδέες ενάντια στον σύγχρονο τρόπο ζωής που υπηρετούν, είτε εκφράζοντας τίς παραποιημένες και σε υπερβολικό βαθμό που οδηγούν από το κατά φύσιν στο παρά φύσιν!
  Δες τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου σύμφωνα με τον Ελληνορθόδοξο Εθνικιστικό τρόπο ζωής:

  1.Εμπιστεύσου τον Χριστό! Νιώσε μέσα σου την ανακούφιση ότι στην ζωή σου υπάρχει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Προσευχήσου. Αφήσου στα χέρια Του και Εκείνος θα σε απαλλάξει από το άγχος της καθημερινότητας. Θα γλυτώσεις από ψυχολόγους και σύμβουλους εάν βρεις έναν Πνευματικό που θα σε αναπαύει!  2.Ζήσε με τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής! Έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια οι αποτοξινώσεις του ανθρώπινου σώματος, η ευεξία και η σωστή διατροφή. Δεν χρειάζεσαι να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να τηρείς τις νηστείες της Ορθοδοξίας. Νήστευε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή καθώς και κατά τις μεγάλες γιορτές τις Ορθοδοξίας και τότε να είσαι σίγουρος ότι το σώμα σου θα είναι και αποτοξινωμένο αλλά και το Πνεύμα σου σε άριστη κατάσταση!
  Δεν χρειάζεσαι αποτοξίνωση, νηστεία και εγκράτεια σου λείπει!
  3.Φρόντισε το πνεύμα και το σώμα σου! Περιόρισε την καθιστική ζωή σου και φρόντισε να κρατάς το σώμα σου αξιόμαχο και το Πνεύμα σου σε όξυνση.
   Ο εικονικός κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών και του διαδικτύου σε υπερβολική χρήση, στερούν από τον εαυτό μας δημιουργικές ώρες. Γυμνάσου και διάβασε βιβλία!  Θα κερδίσεις άπειρα ψυχικά, πνευματικά και σωματικά οφέλη εάν κάνεις το αρχαιοελληνικό ρητό  
  "νους υγιής εν σώματι υγιή" στάση ζωής σου!  4.Αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα βοηθάς και το περιβάλλον. Όταν αγοράζεις τοπικά προϊόντα τότε μειώνεις την περιβαντολλογική επιβάρυνση που δημιουργείται από την μεταφορά των προϊόντων που παράγονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο πώλησης τους!
  Σκεπτόμενος  εθνικά και στηρίζοντας τα Ελληνικά προϊόντα βοηθάς εκτός των άλλων και το περιβάλλον. Εδώ παράγεται, εδώ να καταναλώνεται!  5.Δημιούργησε Οικογένεια! Ζήσε οικογενειακά μακριά από ακρότητες και νεοταξικές συνήθειες. Η οικογενειακή ζωή εν Χριστώ θα σε προστατεύσει από τα σύγχρονα προβλήματα 
  και θα σου επιφέρει ισορροπία και γαλήνη στην ζωή σου!
  Σωστή Οικογένεια εν Χριστώ σημαίνει Έθνος δυνατό!


  6.Φτιάξε, αντάλλαξε, χάρισε και επαναχρησιμοποίησε! Τι πιο δημιουργικό από το χαίρεσαι τα δικά σου αγαθά! Γίνε αυτάρκης δημιουργώντας τον δικό σου μικρό κήπο, φτιάχνοντας τα δικά σου προϊόντα (π.χ. μαρμελάδα) κατασκευάζοντας με φαντασία τα δικά σου έπιπλα ή και δώρα! Επί αιώνες οι άνθρωποι ήταν αυτάρκεις μέσω των ικανοτήτων τους! Αντάλλαξε ότι σου περισσεύει με προϊόντα ή υλικά που διαθέτει κάποιος άλλος. Χάρισε ότι δεν σου χρειάζεται! 
  Με λίγα λόγια ό,τι έχεις, ξαναχρησιμοποίησέ το, επισκεύασε το, διόρθωσέ το, αντάλλαξέ το, πούλησέ το. Κάνε ό,τι μπορείς ώστε να μην πετάς κάτι μόνο και μόνο για να αγοράσεις κάτι καινούριο αμέσως μετά!

  Για αιώνες οι άνθρωποι ζούσαν με μέτρο που επέβαλλαν οι συνθήκες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιούργησε έναν άνθρωπο κενό, χωρίς ιδανικά και μακριά από τον Χριστό.
  Στην αντίποδα αυτού νεοταξικές ιδεολογίες απομακρύνουν ακόμα περισσότερο τον σύγχρονο άνθρωπο από την λύση διαιωνίζοντας το πρόβλημα.
  Η επιστροφή λοιπόν στις πανανθρώπινες Ελληνορθόδοξες Αξίες επιβάλλεται, πριν να είναι αργά για την ανθρωπότητα!  

1 σχόλιο:

 1. ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ

  23 Δεκ 2020

  https://www.youtube.com/watch?v=2G6Yu4mdgco

  ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ....

  ΕΔΩΣΑ ΟΝΟΜΑ, ΕΠΙΘΕΤΟ, ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ , ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο Χ Ι,

  ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΗΛ ΤΟΥ Κ. Γ. ΛΕΚΑΚΗ

  ΜΟΝΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ

  ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ Ή ΝΟΜΙΚΟΣ,

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. Γ. ΛΕΚΑΚΗ ,

  ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ!

  Γιώργος Λεκάκης | ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Για επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ πατήστε

  ΕΔΩ: glek@otenet.gr

  ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6944.336.980

  http://www.arxeion-politismou.gr
  ΥΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΠΟΙΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,

  ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.