Ιερός Λόχος 2012

Ιερός Λόχος 2012
ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΑ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘYΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔOΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Το σκέφτηκαν πολύ; Υπηρεσία Ασύλου ανάμεσα σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη !!!

Τον Ιούνιο -Ιούλιο 2019, μετά από ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ των Ελλήνων που κατοικούν στην περιοχή των Αγίων Πάντων για προστασία από τις ληστρικές επιθέσεις των λαθρομεταναστών που είχαν καταλάβει παράνομα τα σταθμευμένα βαγόνια του ΟΣΕ στην υποβάθμιση της περιοχής Αγίων Πάντων -Νέου Σιδοροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, μέσα από συνεχιζόμενες αντιδράσεις μας, προκαλέσαμε την (προσωρινή) παρέμβαση των αρμοδίων (δείτε εδώ και εδώ) :

Πριν μόλις λίγους μήνες, τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020, αντιδρούσαμε  (δείτε εδώ και εδώ) σε περιστατικά απόπειρας βιασμών ακόμη και εις βάρος ανήλικων Ελληνίδων μαθητριών από «ανήλικους» λαθρομετανάστες:Προειδοποιούσαμε τότε τους αδιάφορους στην πλειοψηφία τους κατοίκους ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. 
Ότι η περιοχή τους μέρα με τη μέρα γκετοποιείται. 
Η περιουσία τους θα απαξιωθεί. 
Ότι στο τέλος θα φοβούνται ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή :
Την ώρα που οι Έλληνες υποχρεώνονται να παραμένουν «έγκλειστοι» λόγω «καραντίνας», 
ένοικοι μιας πολυκατοικίας απέναντι σχεδόν από τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (η 1η εικόνα που θα αντικρίζουν οι τουρίστες που φθάνουν με τρένο!) αντιδρούν στην μεταφορά της «Υπηρεσίας Ασύλου» μέσα στην πολυκατοικία τους!!! 

Οι αντιδράσεις δεν είναι αποτελεσματικές, όταν γίνονται τελευταία στιγμή, και αφού έχει φτάσει το πρόβλημα κυριολεκτικά έξω από την πόρτα μας.

Έστω και τώρα όμως, στο χέρι τους είναι να δώσουν τη μάχη ή να αναγκαστούν να ξεπουλήσουν όσο όσο τις περιουσίες τους (όσες δεν είναι ήδη υποθηκευμένες με δάνεια) και να μετακομίσουν.
Η επιλογή είναι δική τους. 

Εμείς όπως πράξαμε σε ένα σωρό άλλες περιπτώσεις (πχ πρόσφατα στους κατοίκους των Βρασνών, εδώ, στους κατοίκους του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος εδώ), θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, αγωνιζόμενοι μαζί τους πάντα ειρηνικά, για να μην ισλαμοποιηθεί η γειτονιά, η πόλη, η Ελλάδα μας.
 
Να θυμίσουμε ακόμη (εδώ και εδώ) τις βαριές δικαστικές διώξεις σε βάρος της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» 3μιση χρόνια μετά τις αντιδράσεις τους! 

Στην Ελλάδα της «νέας κανονικότητας» που μας ετοιμάζουν, οι Έλληνες, άνεργοι, εξαντλημένοι οικονομικά, υπερχρεωμένοι, αδύναμοι να πληρώσουν ακόμη και τους φόρους για να κρατήσουν την πατρική τους περιουσία, θα διώκονται, θα δικάζονται και  θα καταδικάζονται, την ώρα που θα υλοποιούνται τα σχέδιά τους για αντικατάσταση των Ελλήνων και αποικιοποίσης της ευλογημένης σε γεωπολιτική θέση, σε φυσικό και ορυκτό πλούτο πατρίδας μας. Ακολουθεί το ρεπορτάζ που διαβάσαμε εδώ

Ιερός Λόχος 2012


Το σκέφτηκαν πολύ; Υπηρεσία Ασύλου ανάμεσα σε διαμερίσματα πολυκατοικίας!!!


Αριστερά (με τα ρολά κατεβασμένα η είσοδος της εφημερίδος 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και δεξιά διακρίνεται η μικρή είσοδος της πολυκατοικίας, που νοήμονες (...) θέλουν να εξυπηρετεί εκατοντάδες αλλοδαπούς αιτούμενους άσυλο!!!
Οι ένοικοι των 25 διαμερισμάτων από που θα πηγαίνουν στα σπίτια τους; Από τη διπλανή...ταράτσα;


Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους από την υπερσυγκέντρωση μεταναστών στην περιοχή του ΝΔ Σταθμού. Θεωρούν ακατάλληλο το κτήριο που επιλέχτηκε...

Αντίθετοι στη μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, από την περιοχή του Β ΚΤΕΟ, όπου λειτουργεί σήμερα είναι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι ένοικοι των περίπου 25 διαμερισμάτων, του κτηρίου όπου προβλέπεται να μετεγκατασταθεί η υπηρεσία.

Μάλιστα ήδη έχει γίνει επιστολή στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιώργο Αβαρλή, ενώ αναμένεται και το συμβούλιο της Β' Δημοτικής Ενότητας να λάβει ανάλογη απόφαση.

Η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργεί σήμερα στην περιοχή του Β' ΚΤΕΟ (περιοχή Λαχαναγοράς), με κάποια προβλήματα όμως, από τα οποία το κυρίαρχο είναι οι κακές συνθήκες αναμονής των μεταναστών που αιτούνται άσυλο, αλλά και η φιλοξενία της υπηρεσίας σε kibo.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επέλεξε την πολυκατοικία τις οδού Μοναστηρίου 85, απέναντι από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, με ενοίκιο ύψους 68.000 ευρώ το χρόνο!

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι ένοικοι της επταώροφης πολυκατοικίας, που φιλοξενούσε παλιά το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα Βελλίδη, όπως και τοπικοί σύμβουλοι της Β' Δημοτικής Ενότητας αντέδρασαν στο άκουσμα της μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας Ασύλου στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο τοπικός σύμβουλος, Μπάμπης Γερόλακος, «η περιοχή είναι ήδη υποβαθμισμένη. Υπάρχει υπερσυγκέντρωση μεταναστών και μάλιστα η εγκληματικότητα είναι αυξημένη. Οι κάτοικοι φοβούνται διότι έχουν βιώσει πάρα πολλές αιματηρές συμπλοκές στην περιοχή ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών όλη την περίοδο από το 2015 ως το 2019.

Στη Μοναστηρίου οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα σε διαφορετικής προέλευσης μεταναστών και οι συγκρούσεις είναι πολύ συχνές.

Όταν μια Υπηρεσία Ασύλου πολλαπλασιάζει τη συγκέντρωση μεταναστών στην ίδια περιοχή είναι αυτονόητο ότι αυξάνεται στους μόνιμους κατοίκους ο φόβος. Οι κάτοικοι λένε ότι είναι φυλακισμένοι στα σπίτια τους.

Η Υπηρεσία Ασύλου θα λειτουργήσει σε κατοικήσιμη οικοδομή με ενοίκους και 16 παιδιά, σε 25 διαμερίσματα, απέναντι από δημοτικό και νηπιαγωγείο, σε περιοχή κατοικίας και με κοινή χρήση εισόδου, ασανσέρ και διαδρόμων; Δεν είναι λογικό».


Η Υπηρεσία Ασύλου είναι κομβική υπηρεσία για τους μετανάστες και καθημερινά δημιουργούνται ουρές αναμονής μεταναστών για να εξυπηρετηθούν.

«Η οικοδομή μας από ιδιωτική γίνεται δημόσια», λένε οι ένοικοι, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους επειδή η Υπηρεσία δεν μετεγκαθίσταται σε πιο κατάλληλο κτήριο, όπου λειτουργούν υπηρεσίες κι όχι κατοικίες.


Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι η οικοδομή έχει άλλη είσοδο για τους 1,3,4 όροφο (όπου λειτουργούσε η Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,-(Είναι Χωρισμένη δηλαδή σε δύο τμήματα) και άλλη για τον ημιόροφο ο οποίος κατοικείται,τον Β΄όροφο (περι ού ο λόγος ) και τους 5,6 και 7 όπου υπάρχουν μόνο διαμερίσματα με οικογένειες και μικρά παιδιά,νήπια, βρέφη, μαθήτριες και ευπαθή άτομα.

__________________Efenpress_________________________Σήμερα η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργεί σε περιοχή που δεν έχει κατοικίες και διαθέτει μεγάλους ελεύθερους ανοιχτούς χώρους. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας της Μοναστηρίου 85 επισημαίνουν ότι ο συνωστισμός που θα δημιουργείται εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μεταναστών που εξυπηρετούνται καθημερινά ελλοχεύει κινδύνους, και ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Με μια απλή έρευνα θα διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή πολλές οικοδομές αμιγώς επαγγελματικές που είναι κενές ή εγκαταλελειμμένες. Ούτως ή άλλως το Υπουργείο ανέλαβε την ανακαίνιση και αυτού του χώρου.

Εξέτασαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Ασύλου το χώρο, ως όφειλαν; Ενημερώθηκαν για τις λοιπές χρήσεις της οικοδομής και έκριναν ότι οι χρήσεις αυτές είναι συμβατές μεταξύ τους;

Έχει εκδοθεί αιτιολογημένο πρακτικό καταλληλότητας στο οποίο λήφθηκε υπόψη η ιδιαιτερότητα της οικοδομής;

Υπάρχει κάποια μελέτη για την εγκατάσταση, στην οποία να προβλέπεται ο τρόπος πρόσβασης των αιτούντων άσυλο στην Υπηρεσία χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στη χρήση της οικοδομής από τους υπόλοιπους ενοίκους – μόνιμους κάτοικους; Γνωρίζουν ότι η είσοδος της οικοδομής δεν αποτελεί και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρο αναμονής;

Γνωρίζουν ότι στην οικοδομή διαμένουν περισσότεροι από 60 ένοικοι, ορισμένοι εξ αυτών ηλικιωμένοι και ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες καθώς και 16 παιδιά, όπως και στις γύρω οικοδομές;

Γνωρίζουν ότι ακριβώς απέναντι στα 20-25 μέτρα υπάρχει Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο;

Γνωρίζουν ότι γενικώς η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και ήδη επιβαρυμένη; Δεδομένου ότι η είσοδος προς τα γραφεία της εταιρίας και προς τα διαμερίσματα είναι κοινή, πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής πρόσβαση των ενοίκων στα σπίτια τους;

Και πριν βιαστείτε να επικρίνετε, έχετε υπόψη σας ότι εμείς επί δεκαετίες ζούμε δίπλα στους μετανάστες και όχι σε καμιά απομονωμένη βίλα. Αυτό όμως που θα κληθούμε να διαχειριστούμε είναι απολύτως αδιανόητο. Απλά κάντε εικόνα τον ένοικο με τα ψώνια στα χέρια να προσπαθεί να περάσει ανάμεσα από πλήθος συνωστισμένων και ταλαιπωρημένων ανθρώπων που θα αναμένουν στην είσοδο και στον περιβάλλοντα χώρο της οικοδομής, για να μπορέσει να ανέβει στο διαμέρισμά του!!! Και όλα αυτά σε καθημερινή βάση!

Ποια μέτρα έχουν προβλεφθεί ώστε να μην μετατραπεί η είσοδος και ο περιβάλλων χώρος σε αίθουσα αναμονής;

Ποια μέτρα έχουν προβλεφθεί ώστε να αποτρέπεται η πρόσβαση των εξυπηρετούμενων της Υπηρεσίας Ασύλου στους λοιπούς χώρους της οικοδομής;

Ποια μέτρα έχουν προβλεφθεί για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και της υγείας των ενοίκων και για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και ειδικά αυτή την περίοδο με την έξαρση του κορονοϊού στην πόλη μας;

Με ποιο τρόπο είναι εφικτή η διαχείριση τυχόν κρούσματος, όπως αυτό που συνέβη πρόσφατα στην Υπηρεσία;

Εσείς θα κλείσετε την Υπηρεσία και θα φύγετε. Εμείς πού θα πάμε;

Ποια μέτρα έχουν προβλεφθεί για την αποφυγή της περαιτέρω απαξίωσης της περιουσίας μας και της υποβάθμισης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής μας;

Διότι από το σύνολο των ιδιοκτητών της οικοδομής, η μόνη που βγαίνει τελικά κερδισμένη είναι η εκμισθώτρια εταιρία, ενώ εμείς θα υποστούμε τις συνέπειες, βιοτικές και οικονομικές. Αμφιβάλλουμε δε αν η συγκεκριμένη επιλογή εξυπηρετεί και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Επί όλων των ανωτέρω κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι σήμερα να μας ενημερώσει, αλλά αντιθέτως επικρατεί μια ύποπτη μυστικότητα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ένοικοι στην επιστολή τους προς τον δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Υβριστικά, ανθελληνικά και σχόλια με greeklish, θα διαγράφονται.